Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός του Περέιρα

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός του Περέιρα

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός του Περέιρα

bet365

Μίτσελ ή Περέιρα; Τι έκανε ο Ολυμπιακός με τον Ισπανό και τι με τον Πορτογάλο; Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία των δύο τεχνικών με αριθμούς. Ψηφίστε!

Απομένει μόλις μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η χρονιά, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής για 42η φορά στην ιστορία του και το gazzetta.gr συγκρίνει τους δύο προπονητές που είχε φέτος.

Η χρονιά ξεκίνησε με το Μίτσελ και ολοκληρώνεται με τον Βίτορ Περέιρα. Στις 6 Ιανουαρίου η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε τον κόσμο για τη λύση της συνεργασίας τν δύο πλευρών.

Πάμε να δούμε όμως, τι έκανε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ και τι ο Ολυμπιακός του Περέιρα - με το δεύτερο βέβαια να κρίνεται πιο αυστηρά από φέτος μιας και εκείνος θα έχει την ευθύνη για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.

Μίτσελ

Πρωτάθλημα: Η χρονιά ξεκίνησε για τον Ολυμπιακός

Με νίκη επί της Νίκη Βόλου, ενώ στο Αγρίνιο τη μόλις δεύτερη αγωνιστική ο Ολυμπιακός γκέλαρε στο Αγρίνιο (1-1). Επέστρεψε στις νίκες επί του ΟΦΗ με 3-0 και πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία και νίκησε με 3-3.

Η πρώτη ήττα της σεζόν ήρθε στο Περιστέρι, όπου ο Καραμάνος «πλήγωσε» την ομάδα που τον έκανε δικό της. Ακολούθησε κι η ήττα από τη Μαλμε στη Σουηδία με 2-0.

Οι νίκες επί Γιουβέντους και Παναθηναϊκού ανεβάζουν την ψυχολογία στην ομάδα, αλλά στη συνέχεια έρχονται οι ισοπαλίες με Πανιώνιο (1-1) και Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Με ενδιάμεση τη νίκη επί του Πανθρακικού με 5-1 έχουν υπάρξει οι ήττες από Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας.

Η ήττα από ΠΑΟΚ στο Φάληρο και η ισοπαλία επί του ΠΑΣ έχουν δημιουργήσει σύννεφα πάνω από το Μίτσελ και στις 4/1 στη νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά έκατσε για τελευταία φορά στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ετσι ο Μίτσελ αφήνει τον Ολυμπιακό με:

11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες για το πρωτάθλημα. Στο Champions League μέτρησε η ομάδα 3 νίκες στο «Καραϊσκάκης» και άλλες τρεις ήττες μακριά από το σπίτι τους.

Στο Κύπελλο είχε μία νίκη με Παναχαϊκή και μία ισοπαλία με Πανιώνιο.

Συνολικά σε 16 ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός με Μίτσελ πέτυχε 37 γκολ και δέχτηκε 12 γκολ.

Περέιρα

Στο ματς με τον Φωστήρα κάθεται στον πάγκο ο Νικοπολίδης και ο Περέιρα πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη με τον Ολυμπιακό στο πρώτο του κιόλας ματς στην Ξάνθη για την 11 εξ αναβολής αγωνιστική. Με εκείνον, η ομάδα μετρά 8 σερί νίκες (6 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο). Η ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη στην Τούμπα βάζει φρένο στην ομάδα, ενώ ακολουθεί κι η ισοπαλία με την ΑΕΚ εντός έδρας.

Ερχεται η νίκη με τον Εργοτέλη και στη συνέχεια οι ήττες από Ντνίπρο και Παναθηναϊκό.Τελικά, η ομάδα δεν καταφέρνει να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ στη συνέχεια βρήκε αντίδοτο, αφού απέκλεισε την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Η δεύτερη ήττα για τον Πορτογάλο στη Super League ήταν αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ετσι, μέχρι στιγμής (απομένει το ματς με Πλατανιά και αυτό με Ξάνθη για τον τελικό Κυπέλλου), ο Ολυμπιακός του Περέιρα έχει 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες για το πρωτάθλημα.

Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για το Κύπελλο και μία ήττα / μία ισοπαλία για το Europa League.

Όσον αφορά στην επίθεση, οι πρωταθλητές σημείωσαν 41 γκολ και δέχτηκαν 10 στην πορεία τους για την κορυφή στη Super League.

Εσείς ποιος προτιμάτε; Ψηφίστε στο παρακάτω poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα