Tα συλλαλητήρια των οπαδών του Παναθηναϊκού

Tα συλλαλητήρια των οπαδών του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
Tα συλλαλητήρια των οπαδών του Παναθηναϊκού

bet365

Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός και το gazzetta.gr θυμάται όλες τις φορές που ο πράσινος κόσμος βγήκε στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο του.

Ο Παναθηναϊκός διοργανώνει την Τετάρτη στις 16.00 συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» κατεβαίνουν στους δρόμους, καθώς έχουν πλούσιο παρελθόν σε ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας... Το Gazzetta.gr έψαξε, τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει...

«Φόρτσα Ρότσα Μπουμπλής»
Το σίριαλ με την ιθαγένεια του Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς από τον Δεκέμβριο του 1979 που ήρθε στην Αθήνα, χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια για να λήξει οριστικά το θέμα και ο Αργεντίνος να ορκιστεί Έλληνας. Με αφορμή την ένσταση που είχε καταθέσει η Λάρισα, τον Σεπτέμβριο του 1981 και την δίωξη που άσκησε τόσο στον παίκτη, όσο και στον Παναθηναϊκό, ο εισαγγελέας Καλογερογιάννη, περίπου 2.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας...


Το stop για την Τούμπα
Η σεζόν 2002-2003 ξεκινά και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται την πρώτη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ, σε μία εποχή που οι μετακινήσεις οπαδών γίνονταν κανονικά εντός και εκτός Αθήνας. Τέσσερις μέρες όμως πριν το παιχνίδι στην Τούμπα και ενώ ήδη 4.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν πληρώσει για την σχετική εκδρομή, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ΔΕΑΒ, της οποίας πρόεδρος ήταν Αντώνης Αντωνιάδης, υψώνουν απαγορευτικό... Απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών. Την Παρασκευή το βράδυ περίπου 200 άτομα κλείνουν την Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των γραφείων της ΓΓΑ, ενώ μία μέρα μετά, 2000 «πράσινοι» κάνουν πορεία από το γήπεδο της Λεωφόρου στα γραφεία της τότε ΕΠΑΕ στην Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας. Η απόφαση όμως δεν αλλάζει και ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Θεσσαλονίκη, χωρίς τους οπαδούς του.



Κόντρα στην διοίκηση
Τα ακριβά εισιτήρια για τον αγώνα με την Ρείντζερς και η απόφαση της ΠΑΕ να μην πάρει εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Νέα Ευκαρπία την σεζόν 2003-2004, προκαλεί νέα κόντρα μεταξύ διοίκησης και οπαδών. Οι «Ανεξάρτητοι» σύνδεσμοι πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία στο γήπεδο της Λεωφόρου, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της διοίκησης.

«Τζίγγερ φύγε»

Η αρχική άρνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να συνεργαστεί με την ΠΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο οπαδικό συλλαλητήριο που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελλάδα. Στις 13 Απριλίου του 2008 περίπου 30.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού από όλη την Ελλάδα, μαζί με παλαίμαχους του συλλόγου, συγκεντρώνονται στο Πεδίο του Άρεως, ζητώντας από τον «Τζίγγερ» να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ στους νέους επενδυτές. Η πορεία, σε απολύτως ειρηνικό κλίμα, καταλήγει στο γήπεδο της Λεωφόρου, εκεί που το «τριφύλλι» έδινε αγώνα τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη, σε ένα ματς που είχαν κοπεί 5.032 εισιτήρια!

Το ντέρμπι της ντροπής
Τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της σεζόν 2010-11 προκάλεσαν έναν μεγάλο κύκλο αντιδράσεων από τους οπαδούς του «τριφυλλιού». Στις 20 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά τον αγώνα δηλαδή, περίπου 2.000 «πράσινοι» βρίσκονται έξω από το Ραδιομέγαρο στην Λ. Μεσογείων, την ώρα που έπαιζε η Αθλητική Κυριακή, για να διαμαρτυρηθούν για την μετάδοση του ντέρμπι από την Δημόσια Τηλεόραση που είχε τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού. Ωστόσο οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εκεί... Μία εβδομάδα αργότερα, ανήμερα του εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, μία τεράστια μηχανοκίνητη πορεία ξεκινάει από την Λεωφόρο και περνάει από τα γραφεία της ΕΠΟ, με αφορμή την διαιτησία του Καλόπουλου και των βοηθών του.

Επίσκεψη κατ' οίκον
Σεζόν 2011-12 και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο η διοικητική αστάθεια που υπάρχει στην ομάδα, έχει ως αποτέλεσμα περίπου 400 οπαδοί του «τριφυλλιού» να πραγματοποιήσουν πορεία προς το σπίτι του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, για να του δείξουν οτι είναι ανεπιθύμητος...

Διαμαρτυρία στη Λεωφόρο

Στις 8 Μαρτίου 2015 5.000 φίλοι του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θύρας 13 και συγκεντρώθηκαν έξω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την ώρα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ με στόχο να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την αφαίρεση βαθμών εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και της τιμωρίας που ακολούθησε.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» έκλεισε την Λεωφόρο και στα δύο της ρεύματα για περισσότερες από δύο ώρες, ενώ παρακολουθούσε το ματς με τον ΠΑΟΚ από μια τεράστια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί έξω από το γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα