Η γερμανική «περιπέτεια» του Αντελίνο Βιεϊρίνια

Κώστας Ζάλιαρης
Η γερμανική «περιπέτεια» του Αντελίνο Βιεϊρίνια

bet365

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί ξανά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του Πορτογάλου στη Μπουντεσλίγκα, στην τρίχρονη θητεία του στη Βόλφσμπουργκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «LiveSport» και με δεδομένη την άρνηση του ποδοσφαιριστή να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «λύκους», μη αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον δελεάσει και να τον πάρει ξανά πίσω!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο «δικέφαλος του βορρά» προσφέρει 2 εκατ.ευρώ ετησίως για συμβόλαιο τριών χρόνων, «χτυπώντας» τον Βιεϊρίνια και στο πολύ καλό «deal» πέρα από τους συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει όσα έχει κάνει ο Πορτογάλος επί γερμανικού εδάφους, αλλά και την εθνική του ομάδα, από τον Ιανουάριο του 2012, όταν και αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ...

Η μεταγραφή

Στις 3 Ιανουαρίου του 2012, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την παραχώρηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 10 εκατ.ευρώ. Το συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ με τον γερμανικό σύλλογο και «τρέχει» μέχρι αυτή τη στιγμή, θα του έχει αποφέρει μέχρι το φετινό καλοκαίρι 3,5 εκατομμύρια.

Το ίδιο ποσό έλαβε και η ομάδα της Θεσσαλονίκης για το «deal», ενώ η Βόλφσμπουργκ κλήθηκε να πληρώσει και το ποσοστό μεταπώλησης στην Πόρτο, συμφωνία που είχε επιτευχθεί κατά τη μεταγραφή του παίκτη από τους «δράκους» στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, η γερμανική ομάδα θα αναλάμβανε να πληρώσει και την ελληνική εφορεία!

Πρόσφερε στον ΠΑΟΚ... από τη Γερμανία

Όταν ο Πορτογάλος μέσος πωλήθηκε από τον «δικέφαλο» στη Βόλφσμπουργκ, υπήρχε όρος στο συμβόλαιο που έγραφε πως αν ο Βιειρϊνια συμπληρώσει το όριο των 15 συμμετοχών παίζοντας τουλάχιστον 46 λεπτά με τη φανέλα των «λύκων» σε επίσημα παιχνίδια θα εξασφαλίζονταν για τον ΠΑΟΚ επιπλέον 500.000 ευρώ.Τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, με την επικύρωση της καταβολής του ποσού στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας της Μπουντεσλίγκα. Στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στη Μπουντεσλίγκα δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως... προετοίμασε το κοινό της Βόλφσμπουργκ για την πολύ καλή επόμενη χρονιά, 2012-2013. Συνέπεια στις καλές εμφανίσεις και το αρχικό σχήμα.

Η ρήξη χιαστών και η παρουσία στη Θεσσαλονίκη

Η αγωνιστική περίοδος 2013-2014 ξεκίνησε εντελώς στραβά για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που υπέστη ρήξη χιαστών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Βόλφσμπουργκ με την Άαλεν για το Κύπελλο Γερμανίας. Φυσικά, η περίοδος απουσίας του από τις υποχρεώσεις του με την ομάδα, εκτιμήθηκε στου έξι ή και περισσότερους μήνες. Έχοντας πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στα πρώτα ματς εκείνης της σεζόν, είχε... ραντεβού με την ατυχία και αποκόμισε το σοβαρότατο πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Μπήκε στο χειρουργείο και πέρα από τον πρώτο μήνα της αποθεραπείας που τον πέρασε στην Πορτογαλία, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων της Βόλφσμπουργκ. Ήταν κοντά στην οικογένειά του, αλλά και τον... ΠΑΟΚ.

Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας

Ο Πάουλο Μπέντο τον πήρε μαζί του στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας για τελευταίο Μουντιάλ που διεξήχθη στη Βραζιλία. Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ είδε το όνομά του στην 23άδα και παρά το γεγονός πως έκανε λόγο για δικαίωση και όχι έκπληξη, η παρουσία του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση έπειτα από σεζόν κατά την οποία απουσίασε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της ρήξης χιαστών, είναι μια έκπληξη. Ο ομοσπονδιακός κόουτς τον εμπιστευόταν, είχε μιλήσει πολύ νωρίτερα μαζί του για να μάθει πως αισθανόταν κι αν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τον πήρε στο Μουντιάλ. Εκεί, ωστόσο, έπαιξε μονάχα ένα 20λεπτο στη νίκη (2-1) επί της Γκάνας...

Από φουλ μπακ... μέχρι τερματοφύλακας!

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια χρειάστηκε να παίξει μέχρι και... αριστερό φουλ μπακ στους «λύκους», υπακούοντας στην εντολή του προπονητή του, αποδίδοντας εξαιρετικά! Αυτό έγινε στη νίκη (2-0) επί του Αμβούργου, στις 9/11. «Θα τον κάνουμε μέχρι και... τερματοφύλακα» έλεγαν στη Βόλφσμπουργκ βλέποντας τον Πορτογάλο να παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο, με τον ίδιο να τονίζει, αναφορικά με τη χρησιμοποίησή του σαν αριστερό φουλ μπακ: «Όλοι ξέρουν πως αυτή δεν είναι η θέση μου, αλλά είμαι σίγουρος πως θέλω να προσφέρω στην ομάδα, έτσι θα αγωνιστώ όπου μου ζητηθεί».

Από την αισιοδοξία ανανέωσης... στην αναζήτηση ομάδας

Μόλις στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εμφανιζόταν αισιόδοξος για παραμονή στη Βόλφσμπουργκ και μετά το φετινό καλοκαίρι. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, έλεγε χαρακτηριστικά πως: «Θα ήταν ωραίο να το... έβρισκα το συμβόλαιο κάτω απ' το δέντρο, αλλά έχουμε ακόμα καιρό». Έναν μήνα αργότερα, φέρεται να έχει αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης που του έγινε από τους «λύκους» και αναζητά πλέον την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ είναι εκεί, όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο και προσπαθεί να τον ξαναντύσει με την ασπρόμαυρη φανέλα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα