ΟΦΗ: Το χρονικό της καταστροφής! (pics)

ΟΦΗ: Το χρονικό της καταστροφής! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
ΟΦΗ: Το χρονικό της καταστροφής! (pics)

bet365

Η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη στον ΟΦΗ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το χρονικό της καταστροφής των Κρητικών.

Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο λέει ένα τραγούδι το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον ΟΦΗ. Το καμάρι της Κρήτης βιώνει τις πιο δραματικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά αφού πλέον δεν συμπληρώνει ενδεκάδα!

Και όμως το καλοκαίρι τίποτα δεν προμήνυε αυτό το δραματικό τέλος. Άλλωστε η ομάδα προερχόταν από μία τρομερή χρονιά που είδε την ομάδα του Ηρακλείου να τερματίζει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και να αγγίζει το όνειρο του τελικού Κυπέλλου χάνοντας στην παράταση από τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, η πορεία αυτή ήταν στάχτη στα μάτια αφού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα παρέμεναν παρά τις όποιες προσπάθειες του Μάνθου Πουλινάκη. Παρά τα προβλήματα ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ το καλοκαίρι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να κάνει το μπαμ με την πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο στρέφοντας τα βλέμματα όλων πάνω στο «Γεντί Κουλέ».

Τα πρώτα σημάδια

Τα προβλήματα όμως παραμένουν προβλήματα και όσο και να προσπαθείς δεν κρύβονται και κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια. Δειλά δειλά βγαίνει προς τα έξω γκρίνια για τις πληρωμές. Το ταμείο είναι μείον και φήμες κάνουν λόγο ότι ακόμα και ο ίδιος ο Τζενάρο Γκατούζο βγάζει λεφτά από την τσέπη του.

Οι Ιταλοί και παραίτηση Γκατούζο

Η κατάσταση στην ομάδα είναι δύσκολη τα οικονομικά θέματα και η έλλειψη ρευστού βγαίνουν στην επιφάνεια. Αρχές Δεκμεβρίου και φήμες θέλουν ομάδα Ιταλών επενδυτών να ενδιαφέρονται μέσω του Γκατούζο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο Μάνθος Πουλινάκης σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει το θέμα των Ιταλών αποφασίζει να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ με τον Ανδρέα Μανουσάκη να αναλαμβάνει στην θέση του.

Το οικονομικό αδιέξοδο στην ομάδα όμως παραμένει και ο Γκατούζο αναγκάζεται να τσοντάρει από την τσέπη του για το ταξίδι της ομάδας στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Οι Ιταλοί του Γκατούζο καταφτάνουν στο Ηράκλειο και ο εκπρόσωπος των υποψήφιων επενδυτών Λορέντσο Ντελισάντι, ξεκίνησαν τον έλεγχο των στοιχείων για το συνολικό χρέος της ομάδας. Εκεί όμως αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και ότι τα χρέη είναι δυσβάσταχτα. Έτσι, το ιταλικό fund με επιστολή μέσω του gazzetta.gr γνωστοποιεί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον για την ομάδα.

Η απόσυρση του ενδιαφέροντος φέρνει το τέλος και του Γκατούζο. Ο παλαίμαχος άσος της Μίλαν με δηλώσεις του στη «Reppublica» ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ κάνοντας αναφορά στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο.

Τα χρέη του κρητικού συλλόγου φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ και πλέον το φάσμα του υποβιβασμού στην Γ' Εθνική είναι πιο ορατό από ποτέ. Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν απλήρωτοι, ενώ την ίδια ώρα η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα σε πρώην ποδοσφαιριστές της των οποίων οι προσφυγές έχουν τελεσιδικίσει ώστε να μπορέσει να συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία.

Με την είσοδο της νέας χρονιάς συγκαλείται Διοικητικό Συμβούλιο με κύριο θέμα συζήτησης το πως θα πορευτεί η ομάδα και πως θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό τέλμα.

Δ.Σ. και πρόταση(;) από Κατάρ

Εκεί ο Ανδρέας Μανουσάκης αποκαλύπτει ότι υπάρχει πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από εταιρεία του Κατάρ («Royal Group Holdings») για την εξαγορά του 68% των μετοχών. Οι παρευρισκόμενοι αντιμετωπίζουν την πρόταση με ιδιαίτερη επιφύλαξη και φήμες θέλουν ακόμα και τον Βλάση Τσάκα να βρίσκεται από πίσω.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και η Σούπερ Λίγκα ζητάει από τον ΟΦΗ να αποσύρει την υπαγωγή από το άρθρο 99. Οι Κρητικοί απαντάνε με ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας αρχής.

Ο εφιάλτης του υποβιβασμού όμως πλανάται για τα καλά πάνω από το «Γεντί Κουλέ» και η απόρριψη από το Πρωτοδικείο της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα βάζει την θηλιά στο λαιμό. Οι Κρητικοί όχι απλά δεν τήρησαν τους διακανονισμούς με τους Ταυλαρίδη, Ρόνα και Γεωργίου, αλλά κατέθεσε και αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

Παρά τις συστάσεις που τους έγιναν δεν συμμορφώθηκαν και έτσι η SuperLeague έχει το δικαίωμα να μην ορίσει τα παιχνίδια τους. Τελικά αποφασίζεται να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στον ΟΦΗ ώστε να ορισθεί κανονικά ο αγώνας με τον Παναιτωλικό και να μην μηδενιστεί.

Κίνδυνος υποβιβασμού

Τελικά έστω και την τελευταία στιγμή οι οφειλές ύψους 126.000 ευρώ προς τους Ταυλαρίδη, Ρόβα και Γεωργίου καταβάλλονται από τον Νίκο Μαχλά και έτσι η κρητική ΠΑΕ παίρνει παράταση ζωής, αλλά όχι για πολύ ακόμα.

Μία ημέρα μετά το ματς με τον Πααναιτωλικό έρχονται τα δυσάρεστα από την FIFA η οποία με έγγραφό της ζητάει την αφαίρεση έξι βαθμών λόγω των οφειλών του στον Αλεξάντερ Πέσιτς! Ο ΟΦΗ δεν έδωσε ποτέ τα λεφτά σύμφωνα με τους διακανονισμούς και τις δόσεις που έπρεπε και η FIFA επανήλθε με απόφαση για ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών.

H Superleague πειθάρχησε στην εντολή της FIFA και αφαίρεσε τους βαθμούς αυτούς. Το τέλος για το καμάρι της Κρήτης είχε φτάσει. Οι παίκτες δεν άντεξαν άλλο και αποφάσισαν μαζικά να καταθέσουν προσφυγές για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα και να μείνουν ελεύθεροι. Έτσι, Μακρής, Στάθης, Τριποτσέρης και Κουτσιανικούλης είναι οι επόμενοι που αποχωρούν με 21 συνολικά ποδοσφαιριστές να ανοίγουν την πόρτα της φυγής.

Πλέον η ομάδα δεν μπορεί να συμπληρώσει καν ενδεκάδα(!) και οι τίτλοι τέλους για τον ΟΦΗ φτάνουν ο οποίος όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποσυρθεί από όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα