Ο ανίκητος Ντε Χέα και το ρεκόρ στην Premier League (pics)

Ο ανίκητος Ντε Χέα και το ρεκόρ στην Premier League (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο ανίκητος Ντε Χέα και το ρεκόρ στην Premier League (pics)

bet365

Mε τις εκπληκτικές του αποκρούσεις ο Ντε Χέα σφράγισε τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ. Δείτε στο gazzetta.gr τα ρεκόρ του και γιατί είναι καλύτερος από ποτέ!

Είτε βρίσκεται αυτός στην εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέτος, είτε... βάλει ρολά η ομάδα, είναι το ίδιο! Και ειδικά στο πρόσφατο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, ο Νταβίντ Ντε Χέα έδειξε γιατί φέτος είναι... άλλος γκολκίπερ.

«Έχω δει τους Έντβιν Φαν ντερ Σάρ και Πίτερ Σμάιχελ, αλλά ο Νταβίντ Ντε Χέα πραγματικά είναι σωτήρας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέτος» είπε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας και νυν κόουτς, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, βλέποντας την εμφάνιση του Ισπανού πορτιέρο κόντρα στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ.

Η απόκρουση που κάνει στο πλασέ του Στέρλινγκ στο 12ο λεπτό του πρόσφατου ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ», σε συνδυασμό με το γκολ του Ρούνεϊ στην αμέσως επόμενη φάση, αποδείχθηκε καθοριστική, όπως και το «stop» στον ίδιο παίκτη στο 50ο λεπτό, κλείνοντας σωστά το χώρο σε τετ-α-τετ.

Αυτό που κατάφερε απέναντι στη Λίβερπουλ ο Νταβίντ Ντε Χέα, είναι να πραγματοποιήσει 8 αποκρούσεις ξανά σε αγώνα πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν, χωρίς να δεχθεί γκολ και να κερδίσει η ομάδα του! Το είχε κάνει πάλι στο παιχνίδι με την Άρσεναλ, μόνο που το τελικό σκορ στο «Έμιρεϊτς» πριν λίγο καιρό ήταν 2-1 με τον Ζιρού να τον νικάει με άπιαστο σουτ στις καθυστερήσεις.

Οι 8 αποκρούσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό σε 90 λεπτά αγώνα την τρέχουσα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, πέρα από τον Ντε Χέα, κανείς άλλος από αυτούς που έχουν ισάριθμες επεμβάσεις σε ματς, δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν τις ομάδες τους να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά τους τερματοφύλακες με μίνιμουμ 10 συμμετοχές στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, ο Νταβίντ Ντε Χέα ηγείται και στη λίστα των περισσότερων αποκρούσεων σε σουτ μέσα από την περιοχή, με ποσοστό 71%.

Στο θέμα του «μηδέν» παθητικού, ο Ντε Χέα βρίσκεται το έχει καταφέρει μόλις πέντε φορές στις 16 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, μια επίδοση που δεν οφείλεται 100% στη δική του απόδοση, αλλά και σε αυτή της άμυνάς του. Σύνολο επεμβάσεων έχει 47.

Για να γίνει σύγκριση με τις προηγούμενες τρεις χρονιές του Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι νωρίς ακόμα, όσον αφορά τους αριθμούς. Βέβαια, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να αποδείξει – αν συνεχίσει έτσι – και με τα νούμερα πως φέτος είναι η καλύτερή του σεζόν. Την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του 13 φορές, πραγματοποιώντας 102 επεμβάσεις, με ποσοστό 77,9%. Θα μπορούσαν αυτές οι επιδόσεις να αποτελέσουν στόχο μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα