Ντιόπ, ο αντι- Σάμαρης που τελικά έρχεται... (vids)

Ντιόπ, ο αντι- Σάμαρης που τελικά έρχεται... (vids)

Gazzetta team
Ντιόπ, ο αντι- Σάμαρης που τελικά έρχεται... (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πάπε Ντιόπ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει στον Σενεγαλέζο μέσο.

Στην Ελλάδα αναμένεται τις επόμενες ώρες ο Πάπε Ντιόπ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Μία μεταγραφή που καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς ο 28χρονος αμυντικός χαφ είχε απασχολήσει έντονα και το περασμένο καλοκαίρι τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παπακούλι «Πάπε» Ντιόπ γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1986 στη Σενεγάλη. Σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε στην Γαλλία και εκεί βρήκε την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του παραγματικότητά και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Το 2004 βρέθηκε στις ακαδημίες της Ρεν και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στις 5 Αυγούστου, στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από την Λιλ. Παρόλα αυτά Σενεγαλέζος ανασταλτικός μέσος δεν κατάφερε να βρει θέση στην ενδεκάδα της Ρεν και το καλοκαίρι του 2006 μετακόμισε στην Τουρ.

Η πρώτη του σεζόν με τη νέα του ομάδα, συνδυάστηκε με τον υποβιβασμό της στην δεύτερη κατηγορία. Έμεινε στην Τουρ για μιάμιση σεζόν και τον Ιανουάριο του 2008 αποφάσισε να εγκαταλείψει την Γαλλία και να μετακομίσει στην Ισπανία για να φορέσει την φανέλα της Ταραγόνα. Έμεινε και εκεί μιάμιση σεζόν πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 43 ματς για να ακολουθήσει η Ρασίνγκ Σανταντέρ, στην οποία μεταγράφηκε αντί 1,5 εκατ. ευρώ.

Με την Σανταντέρ έκανε το ντεμπούτο του στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009 για την Πριμέρα Ντιβιζιόν και τον Μάρτιο του επόμενου έτους πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στην Οσασούνα. Είχε τρεις γεμάτες σεζόν με 76 συμμετοχές και 3 γκολ, αλλά ο υποβιβασμός της ομάδας του στη Σεγούντα Ντιβιζιόν τον έστειλε το 2012 στην Λεβάντε. Στον σύλλογο της Βαλένθια έχει αγωνιστεί ως σήμερα 55 ματς και έχει σημειώσει τρία γκολ.

Με τον Ολυμπιακό η σχέση του ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρθηκαν για τον 27χρονο αμυντικό μέσο, ο οποίος ωστόσο κρίθηκε πολύ ακριβός αναλογικά με την αντικειμενική αξία του, με συνέπεια το όλο θέμα να σταματήσει πριν καν φουντώσει.

Ο μάνατζερ του Σενεγαλέζου, Αλεξ Μπονότ είχε ενημερώσει τη διοίκηση της Λεβάντε για μια πρόταση 1,5 εκατ. (2,5 σύμφωνα με κάποιους Ισπανούς ρεπόρτερ) από τον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι του συλλόγου όμως του το ξέκοψαν, υπενθυμίζοντας του πως η ρήτρα του πελάτη του είναι 10 εκατ. ευρώ. Η διαφορά στα χρήματα ήταν τεράστια και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η όποια κουβέντα που δεν εξελίχτηκε καν σε διαπραγμάτευση.

Τόσο ο παίκτης όσο και η πλευρά του ήθελαν Ολυμπιακό, αλλά το συμβόλαιο του που έχει ισχύ μέχρι το 2015, αποδείχτηκε δεσμευτικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο έμπειρος μέσος είχε ήδη συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ελλάδας για τριετές συμβόλαιο.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα