Γιατί (έτσι σου) αρέσει ο νέος ΠΑΟ!

Γιατί (έτσι σου) αρέσει ο νέος ΠΑΟ!

Γιατί (έτσι σου) αρέσει ο νέος ΠΑΟ!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον ΠΑΟ που αρέσει, για τον ΠΑΟ που έχει την πιό φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, για τον ΠΑΟ που είναι ΟΜΑΔΑ και για τον εκτελεστή με την καλή καρδιά και το αγγελικό πρόσωπο!

Δύο πράγματα είναι σίγουρα τη συγκεκριμένη περίοδο: ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και αλίμονο σε όποιον βρίσκεται στο διάβα του και ότι ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος. Άλλωστε ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται πλέον στην Αγγλία.

Θα αρχίσω από τον Σουηδό γιατί έφτασε και στο χατ-τρικ, αλλά και διότι το ένα γκολ ήταν καλύτερο από το άλλο, ενώ στο κρίσιμο σημείο που ο ΠΑΟ πέτυχε το 2-1 κάπου εκεί στην εκπνοή του ημιχρόνου έβγαλε την πάσα στον Ζέκα με τακουνάκι ο… αθεόφοβος!

Η κίνησή του μάλιστα να δώσει τη φανέλα του σε έναν οπαδό του Παναθηναϊκού που είχε κάποιο πρόβλημα (δεκανίκι) κι όμως βρισκόταν εκεί κοντά στην ομάδα, δείχνει το χαρακτήρα, το ήθος, βγάζει έναν εκτελεστή με αγγελικό πρόσωπο και καλή καρδιά!

Ο Παναθηναϊκός περνάει καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται. Οι παίκτες του βγάζουν υγεία, χαιρόντουσαν τα γκολ του Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Πράνιτς, ο Ατζαγκούν γελούσε και χαιρετούσε τον Σουηδό, θα νόμιζες ώρες-ώρες ότι είχαν σκοράρει οι ίδιοι! Αυτό κι αν είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου! Έχει κάνει μία ομάδα που λειτουργεί, σκέφτεται, πράττει, κλαίει, γελάει ως ΟΜΑΔΑ! Ο Πέτριτς είχε αγκαλιάσει στη λήξη τον Μπεργκ, αν και ο Σουηδός ήταν αυτός με το τρίμπαλο, ενώ εκείνος στην πρώτη φορά που έπαιξε βασικός έμεινε χωρίς να κάνει… σεφτέ. Ε, και;

Είναι δυνατόν αυτός ο Παναθηναϊκός να μην συμπαρασύρει σε πάρτυ μία τόσο δυναμική εξέδρα;

Ο προπονητής του Παναθηναίκού πήρε μεγάλο βαθμό γιατί κατάφερε να ξεπεράσει την παγίδα του θριάμβου επί του Ολυμπιακού. Αν παρατηρήσατε, ήταν το πρώτο πράγμα που είπε στις δηλώσεις του, αφού αυτά τα νέα παιδιά, θέλουν καθοδήγηση και είναι εύκολο να λοξοδρομήσουν, όταν μείνουν παραπάνω από όσο πρέπει σε πανηγυρισμούς. Εδώ συνέβη στον Ολυμπιακό, μετά τη Μάντσεστερ, δεν θα ήταν επικίνδυνο για το νέο ΠΑΟ;

Ο Παναθηναϊκός στην αρχή του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν παθιασμένο Άρη ενδεχομένως να αντιμετώπιζε πρόβλημα, όμως φαίνεται πλέον πως τα μωρά του Αναστασίου έχουν μεγαλώσει τόσο, ώστε να ξεπερνούν και τα εμπόδια που βρίσκονται όταν το ματς δεν πάει όπως το είχαν σχεδιάσει. Έδειξε ακόμη ότι έχει αποκτήσει και βάθος, αφού και ο Κοτσόλης και ο Μαρινάκης ήταν πολύ θετικοί, ενώ ο Πέτριτς πλέον άρχισε να ξεκινάει στην 11άδα. Εχει αποκτήσει ουσία, διατηρώντας το θέαμα, κάτι που αποδείχτηκε με το 7-1 κόντρα σε Ολυμπιακό και Άρη!

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ο τρόπος που επιτίθεται ο Παναθηναϊκός και ξεδιπλώνει τις επιθέσεις του. Καθόλου μονοδιάστατος. Αν παρατηρήσατε κάποια στιγμή, αμέσως μετά το 1-0 ο Μπεργκ πήγε στον Μαρινάκη και του είπε «αυτό πρέπει να κάνεις και από δεξιά» δείχνοντας τη μπούκα του αριστερού μπακ Νάνο!

Ο μικρός στο 4-1 έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Αμπέιντ και στην ουσία έκανε σχεδόν αυτό που είχε ζητήσει ο Σουηδός, ο οποίος λειτούργησε ως… εσωτερικός προπονητής!

Ο Αρης που επίσης έχει πολλά νέα παιδιά και φάνηκε να έχει τρεξίματα, αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι σε έναν ΠΑΟ που έδειξε ότι σε πιάνει και σε κτυπάει σαν το χταπόδι στα… βράχια για να μαλακώσεις! Δεξιά, αριστερά, ταχύτητες, τεχνική, πλαγιοκοπήσεις, όλα αυτά επέφεραν τις 23 τελικές (έναντι 5) και τα 4 γκολ για πρώτη φορά φέτος στην ομάδα του τριφυλλιού στο πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα