Παίρνει όποιον θέλει ο Ολυμπιακός!

Γιώργος Φραδελάκης
Παίρνει όποιον θέλει ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Πελέ με τον Αυλωνίτη αποτέλεσαν δύο ακόμα μεταγραφικές «νίκες» του Ολυμπιακού εντός συνόρων και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr μόνο έναν παίκτη που ήθελε επί εποχής Μαρινάκη δεν έγινε δικός του!

Από το καλοκαίρι του 2010 οπότε και ανέλαβε το τιμόνι του Ολυμπιακού, έχει συνδέσει το όνομά του -σχεδόν- αποκλειστικά με τη λέξη «νίκη». Τόσο εντός, όσο και... εκτός αγωνιστικών χώρων. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 3/3 πρωταθλήματα μετά την αλλαγή διοικητικής σκυτάλης, αλλά και 2/3 νταμπλ, αφού τους... ξέφυγε μόνο το Κύπελλο του 2011.

Την ίδια στιγμή όμως νίκες δεν έρχονται μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά και σε μεταγραφικό επίπεδο, αφού εντός τουλάχιστον συνόρων, παίζουν... χωρίς αντίπαλο. Έπρεπε να περάσουν άλλωστε δύο και πλέον χρόνια για να μην καταλήξει στο μεγάλο Λιμάνι παίκτης που ενδιέφερε τους πρωταθλητές, αποτελώντας μάλιστα και τη μοναδική περίπτωση εδώ και μία τριετία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Πέτρο Μάνταλο της Ξάνθης, ο οποίος τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, των... δύο κατηγοριών χαμηλότερα!

Από εκεί και πέρα όμως και οι εννιά παίκτες που ήταν... συνδιεκδικούμενοι και βρίσκονταν στην «ερυθρόλευκη» λίστα, κατέληξαν στο μεγάλο Λιμάνι, με «ηττημένους» Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, αλλά και ΑΕΚ.

Η αρχή με Μανιάτη

Οι Πειραιώτες έκαναν την αρχή από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2010-11 (Γενάρη του '11), όταν κι έκαναν δικό τους τον Γιάννη Μανιάτη. Επί μέρες άλλωστε ο 27χρονος άσος που είχε ξεχωρίσει τότε με τη φανέλα του Πανιωνίου κατείχε... περίοπτη θέση στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Η Ένωση ωστόσο δυσκολευόταν να καλύψει τις απαιτήσεις των Νεοσμυρνιωτών, όχι όμως και ο Ολυμπιακός που έκανε τελικά δικό του τον αρχηγό του «Ιστορικού».

Αμπντούν ο δεύτερος

Ο Τζαμέλ Αμπντούν είχε κάνει σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων από το καλοκαίρι του 2010 που άφησε τη Ναντ για την Καβάλα και την επόμενη σεζόν αποτέλεσε ακόμα μία μεταγραφική κόντρα ανάμεσα στους δύο «αιώνιους». Οι «πράσινοι» μπορεί να επιθυμούσαν διακαώς τον Αλγερινό εξτρέμ, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, αλλά και αυτός έγινε κάτοικος... Ρέντη το 2011.

Το 2/2 επί του «αιώνιου» με Σιόβα

Ο Δημήτρης Σιόβας αποτέλεσε τον τρίτο κατά σειρά παίκτη που ήθελαν εκτός από τον Ολυμπιακό και κάποιος εκ των βασικών αντιπάλων του στη Σούπερ Λιγκ, αλλά ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και δεύτερος που έγινε... λάβαρο στη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό. Ο 25χρονος σήμερα αμυντικός βρισκόταν για καιρό στο στόχαστρο του Τριφυλλιού που πίεζε για την απόκτησή του, αλλά το «μπάσιμο» των Πειραιωτών άλλαξε άρδην τα δεδομένα κι ο διεθνής στόπερ έγινε δικός τους.

Δεν ανανέωσε και... έπιασε Λιμάνι ο Μανωλάς

Τον Γενάρη του 2012 ο Κώστας Μανωλάς βρέθηκε μία ανάσα από τη μεταγραφή του στην Ουκρανία και την Ντνιεπρ σε μία εξαιρετικά συμφέρουσα -εφόσον γινόταν- μεταγραφή για την ΑΕΚ, αφού το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι και θα έμενε ελεύθερος. Το deal τελικά δεν έγινε ποτέ, παρ' όλα αυτά λίγους μήνες αργότερα ο 21χρονος τότε στόπερ είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Σταύρο Αδαμίδη για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η υπόθεση βέβαια έμεινε στα... λόγια ελλείψει ρευστού, με τον παίκτη από εκεί και πέρα να τονίζει διαρκώς πως προτεραιότητά του θα ήταν το εξωτερικό. Και πάλι ο Ολυμπιακός όμως ήταν εκείνος που άλλαξε τα δεδομένα, αφού η «σφήνα» του έντυσε τον παίκτη στα ερυθρόλευκα το ίδιο καλοκαίρι.

Ο Ντε Βινσέντι... τρίτωσε το «κακό» για τον ΠΑΟ

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι βρέθηκε μία ανάσα από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό στην περσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά... ο Ολυμπιακός είχε διαφορετική άποψη. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Αργεντινού με τη φανέλα του ΠΑΣ κινητοποίησαν τους «πράσινους» που τα είχαν βρει σε όλα μαζί του, ο ίδιος μάλιστα είχε «ψηθεί» και από τον Ρότσα, όμως η εμπλοκή των Πειραιωτών έφερε... τούμπα την κατάσταση, ο Γιώργος Χριστοβασίλης προτίμησε την πρόταση των πρωταθλητών και το 3/3 του Ολυμπιακού στις μεταγραφικές κόντρες με το Τριφύλλι ήταν πλέον γεγονός.

Ολαϊτάν το πρώτο... αίμα για ΠΑΟΚ

Την ίδια στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έπαιρναν τη... μπουκιά από το στόμα του Παναθηναϊκού, προχωρούσαν και στην πρώτη μεταγραφική νίκη επί του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ο Ιβάν Σαββίδης. Και το όνομα αυτού; Μάικλ Ολαϊτάν. Γι΄ αρκετό καιρό ακουγόταν το όνομα του Νιγηριανού στα «ασπρόμαυρα» ρεπορτάζ, η κίνηση όμως για την απόκτησή του άργησε αρκετά να γίνει κι όταν τελικά συνέβη, ήταν πια αργά, αφού είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την περίπτωση του και ο Ολυμπιακός, που βγήκε «νικητής» κι από αυτή την κόντρα.

Έχασε Μάνταλο, απάντησε με Κολοβό, Αυλωνίτη!

Το deal της ΑΕΚ με την Ξάνθη για την απόκτηση του Πέτρου Μάνταλου πριν από λίγους μήνες, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση κι ο λόγος είναι πως θεωρούνταν «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό. Γι' αρκετές ημέρες το όνομα του ταλαντούχου μέσου ακουγόταν τόσο για την Ένωση, όσο και για τους Πειραιώτες, κανείς όμως δεν περίμενε ότι μία ομάδα... Γ' εθνικής θα «έκλεβε» παίκτη από τον πρωταθλητή! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά, κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Χρήστο Πανόπουλο κι ο παίκτης από τη νέα σεζόν θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Στον αντίποδα όμως η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού απέκτησε έναν άλλο παίκτη που ενδιέφερε την ΑΕΚ για την επόμενη χρονιά κι αυτός είναι Δημήτρης Κολοβός. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου που ακούστηκε και για τον ΠΑΟΚ, κατέληξε τελικά στους Πειραιώτες, στους οποίους και θα ενσωματωθεί από το καλοκαίρι.

Το... 2-1 επί της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν ήρθε με τον Τάσο Αυλωνίτη. Εδώ και μήνες θεωρούνταν «τελειωμένη» η περίπτωσή του και δεδομένη η μετακίνισή του στον Δικέφαλο από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο στόπερ του Πανιωνίου άλλωστε είχε ως μάνατζερ μέχρι πέρυσι τον νυν τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Νίκο Λυμπερόπουλο κι όλα έδειχναν πως δεν μπορούσε τίποτα να χαλάσει τη συμφωνία. Η εμπλοκή του Ολυμπιακού όμως έφερε τα... πάνω κάτω και ο παίκτης τα βρήκε τελικά με τους «ερυθρόλευκους».

«Ερυθρόλευκος» ο Πελέ και... 2-0 με ΠΑΟΚ!

Από τον Ζήση Βρύζα και τον Χουμπ Στέφενς, μέχρι τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη επιστράτευσε ο ΠΑΟΚ για να πείσει τον Πελέ να προτιμήσει τους Θεσσαλονικείς. Οι προσπάθειές όλων τους όμως έπεσαν στο κενό, αφού ο Ολυμπιακός έδειξε για μία ακόμα φορά πως... δεν έχει αντίπαλο -και- σε μεταγραφικό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα. Ο Δικέφαλος δεν τα βρήκε ποτέ με τον Εργοτέλη στο οικονομικό, ο παίκτης έδειξε από την αρχή την προτίμησή του στους Πειραιώτες και κάπως έτσι από την 1η Γενάρη θα αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα