Οι «σωματοφύλακες» του ΠΑΟΚ για την «κούπα»! (pics)

Οι «σωματοφύλακες» του ΠΑΟΚ για την «κούπα»! (pics)

Οι «σωματοφύλακες» του ΠΑΟΚ για την «κούπα»! (pics)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει 48 ποδοσφαιριστές, στα σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Φέτος, όμως, υπάρχουν παίκτες-εργαλεία στο δρόμο προς τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με τον Ρουμάνο προπονητή να είναι αποφασισμένος να διατηρήσει ως το τέλος την ίδια εικόνα, τα ίδια πρόσωπα και την ίδια φιλοσοφία, που έφεραν την ομάδα του ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι όπως είπε πρόσφατα στους ποδοσφαιριστές του: «Έχουμε μπροστά μας ενάμιση μήνα και θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα».

Δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές με περισσότερα από 900 λεπτά συμμετοχής αποτελούν τις λεγόμενες «σταθερές» του Λουτσέσκου, σ’ ότι αφορά την επιλογή και τον καταρτισμό της ενδεκάδας

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κι ο Χοσέ Κρέσπο, οι οποίοι δεν έχουν χάσει ούτε ένα λεπτό στους 25 αγώνες πρωταθλήματος, αυτοί που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι (Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ) και οι παίκτες που συμπληρώνουν το βασικό κορμό της ομάδας (Μαουρίσιο, Ζαμπά, Άκπομ, Λημνιός, Πέλκας, Σάχοφ, Ελ Καντουρί). Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο είχε αγωνιστεί και στα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Για τους 30 και άνω σε ηλικία ποδοσφαιριστές ίσως τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφού έχει μαθηματικά εξασφαλιστεί ο τίτλος του πρωταθλητή, να είναι μια ευκαιρία να πάρουν ανάσες ενόψει κυπέλλου, αν και ο Λουτσέσκου δύσκολα θα αποφασίσει να αλλάξει τακτική και φιλοσοφία.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Τα «χρυσά» γάντια

Από τον Δεκέμβριο του 2017 όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου του έδωσε «γάντια βασικού», με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν τα έβγαλε ποτέ. Κι ειδικά όταν ένας τερματοφύλακας προσφέρει βαθμούς, με την ίδια πάνω-κάτω συχνότητα που δίνει με τα γκολ του κι ο σέντερ φορ, τότε η οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει κάτι να φοβάται. Όλα αυτά για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ έχουν «ονοματεπώνυμο»: Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Μέχρι τώρα ο Έλληνας διεθνής «πορτιέρε» έχει κρατήσει στα 13 από τα 25 παιχνίδια (πρωταθλήματος) το μηδέν στην εστία του, από την οποία δεν έχει λείψει σε κανένα παιχνίδι, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε ο «Δικέφαλος» να καμαρώνει για την πορεία, τα ρεκόρ του και να κορδώνεται για την απόσταση των επτά (εννιά στο τερέν) πόντων από το δεύτερο Ολυμπιακό.

ΚΡΕΣΠΟ: Ισπανική εγγύηση

Ο Ισπανός στόπερ δικαιούται, βάσει των αριθμών και των επιδόσεων εντός των αγωνιστικών χώρων, να βάλει «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στην κούπα του πρωταθλητή. Μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη είναι οι δύο ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν απουσιάσει από κανέναν αγώνα πρωταθλήματος. Ο… βιονικός Κρέσπο κατόρθωσε να σπάσει όλα τα κοντέρ και κυρίως έχει δικαιώσει τον Λουτσέσκου για την «τυφλή» εμπιστοσύνη που του έχει. Ο Ανδαλουσιάνος αμυντικός αποδεικνύεται ένα σχετικά φθηνό (το οποίο ανανέωσε για άλλα δύο χρόνια), αλλά άκρως πολύτιμο πετράδι στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος με την σειρά του, όχι απλά του έχει δώσει φανέλα βασικού, αλλά τον κρατάει μέσα στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό (2.373 λεπτά)!

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Ένας και ηγέτης

Ο αρχηγός είναι σεληνιασμένος. Το μάτι του γυαλίζει, διψάει περισσότερο από τον καθένα για να δει τον ΠΑΟΚ να κόβει πρώτος το νήμα. Με τέτοιο Βιεϊρίνια ο «Δικέφαλος» δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Θα το πάρει αυτό το πρωτάθλημα και μάλιστα μπορεί να το πάρει αήττητος. Η αντίδραση του, το πείσμα του, το πάθος του, η ψυχή και η καρδιά που κατέθεσε πάνω στο χορτάρι, δεν μπορούν να περάσουν δίχως να επιβραβευτούν από ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα, που πρέπει να χαίρεται όταν έχει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα 33 του συνεχίζει σαν έφηβος να προσφέρει στιγμές μαγείας, όπως η τελευταία στο Αγρίνιο.

ΒΑΡΕΛΑ: Πραγματικός «βράχος»

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεχάσει πότε έκανε ένα σοβαρό λάθος που να κόστισε στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Σχεδόν αλάνθαστος ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει αποδείξει στο χορτάρι ότι είναι άριστος επαγγελματίας και βγάζει μια σχέση αγάπης με την ομάδα και τον κόσμο της. Μπορεί να μην έχει υπογράψει ακόμη το νέο συμβόλαιο του (θα το κάνει άμεσα), αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει παρά ελάχιστα την απόδοσή του υποχρεώνοντας τον Λουτσέσκου να υποκλιθεί δημόσια στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα του.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ο… μαέστρος!

Στο τελευταίο τεύχος του G-Weekend αναφερθήκαμε στις ικανότητες και την προσφορά του Ολλανδού μεσοεπιθετικού, ο οποίος σε 23 αγώνες και 1.789 λεπτά μετράει έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ, με ενεργή εμπλοκή στο 22% των 52 γκολ της ομάδας. Ο «Μπίσε» έχει ανταποκριθεί στο διπλό ρόλο (επιτελικός μέσος – αριστερός εξτρέμ) αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΜΑΤΟΣ: Γυαλίζει το μάτι του!

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός συμπληρώνει τρία χρόνια κι αυτός στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, έχει κατακτήσει δύο κύπελλα, αλλά «το μάτι του γυαλίζει» πολύ περισσότερο φέτος μέσα στο γήπεδο κάτι που τρελαίνει τους ΠΑΟΚτσήδες. Ανέβασε ρυθμούς κι αυτός βελτιώνοντας την εικόνα του από τον Ιανουάριο και μετά, με σημαντική συμβολή στην πορεία των «ασπρόμαυρων» προς τον τίτλο. Το ένα από τα τρία γκολ στις 23 συμμετοχές του, αυτό στο Αγρίνιο, χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα