Ποδοσφαιρικά δεν μπορεί, αλλά αν ο Μέσι έχει άλλη γνώμη... (pic)

Ποδοσφαιρικά δεν μπορεί, αλλά αν ο Μέσι έχει άλλη γνώμη... (pic)

Gazzetta team
Ποδοσφαιρικά δεν μπορεί, αλλά αν ο Μέσι έχει άλλη γνώμη... (pic)

bet365

Η Αργεντινή κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ και το gazzetta.gr προσπαθεί να καταλάβει αν η ομάδα του Μέσι μπορεί να καταφέρει να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Αργεντινή έστω και με αυτό τον δραματικό τρόπο κατάφερε να επικρατήσει της Νιγηρίας με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του 4ου ομίλου κι ετοιμάζεται για τα νοκ άουτ ματς αρχής γενομένης το Σάββατο κόντρα στην Γαλλία.

Πολλοί λένε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίζεται σε δύο μέρη. Αυτό των ομίλων και αυτό των νοκ άουτ παιχνιδιών. Και δεν έχουν άδικο. Πολλές φορές σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις έχουμε δει ομάδα να σαρώνει στην φάση των ομίλων δημιουργώντας προσδοκίες πριν μαζέψει τα πράγματά της και αποχωρήσει στο πρώτο νοκ άουτ ματς.

Κι εδώ έρχεται η Αργεντινή και το κατά πόσο μπορεί να φτάσει μέχρι τέλος και να κατακτήσει ή ακόμα και να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Η αλήθεια είναι ότι με τις εμφανίσεις της δεν το πιστεύει κανείς. Και πως να το πιστέψει όταν αυτό το πράγμα που βλέπει κανείς στον αγωνιστικό χώρο μόνο ομάδα δεν είναι.

Όπως γράφαμε και μετά την ντροπιαστική ήττα από την Κροατία με το βαρύ 3-0 η «αλμπιστελέστε» είναι μια ομάδα (αν μπορεί κάποιος αυτό που βλέπει να το θεωρήσει ομάδα) χωρίς πλάνο, χωρίς συνοχή, χωρίς καμία οργάνωση, με έναν προπονητή που μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον πάγκο δεν έχει παρατάξει για δεύτερο συνεχόμενο ματς την ίδια ενδεκάδα (!), με ποδοσφαιριστές που είναι πριμαντόνες στους συλλόγους τους αλλά όταν φοράνε την φανέλα της Αργεντινής λυγίζουν κάτω από το βάρος της πίεσης.

Ακόμα και κόντρα στη Νιγηρία η εικόνα της Αργεντινής μόνο πειστική δεν ήταν και αν οι «σούπερ αετοί» δεν ήταν αφελείς και τακτικά σωστοί (στο πρώτο ημίχρονο) ίσως τώρα ο Μέσι να ετοίμαζε βαλίτσες για το Μπουένος Άιρες. Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά και η Αργεντινή το απόγευμα του Σαββάτου θα μπει στα νοκ άουτ κόντρα στην Γαλλία. Αλήθεια όμως οι παίκτες του Σαμπάολι έχουν πιθανότητες να συνεχίσουν και πέρα από την φάση του «16»;

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως η Γαλλία δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, έχοντας σοτν πάγκο έναν προπονητή που επίσης δείχνει τεράστιες αδυναμίες και φοβίες. Βέβαια, ακόμα και αυτή η Γαλλία με την οποία κακή εικόνα δείχνει σούπερ απέναντι στην Αργεντινή.

Αν κάποιος δει τις δύο ομάδες και την εικόνα τους στο τουρνουά τότε η Αργεντινή δύσκολα θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση εκτός και αν ο Μέσι κάνει τα μαγικά του. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν οι «γκαούτσος» προκριθούν στα προημιτελικά, θα υπάρξει ξανά δύσκολο εμπόδιο αφού αντίπαλος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ουρουγουάη - Πορτογαλία. Δύο ομάδες που είναι ανώτερες σε τακτικά θέματα αλλά και στον πάγκο έχουν έναν προπονητή που έχει καταφέρει να υποστηρίξει το πλάνο του και να το περάσει στους παίκτες του.

Η διασταύρωση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού στα ημιτελικά (εφόσον έχει καταφέρει η Αργεντινή να φτάσει έως εδώ) αντίπαλος θα είναι μία εκ των Βραζιλία, Γερμανία, μπορεί και Αγγλία οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα εμπόδια φαντάζουν-μπορεί να πει κανείς-έως και απροσπέλαστα (με βάση πάντα την τραγική εικόνα της ομάδας στα τρία ματς του ομίλου).

Επειδή όμως το ποδόσφαιρο κρύβει πάντα το στοιχείο της έκπληξης και το απρόβλεπτο, κι επειδή στην Αργεντινή αγωνίζεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, και αν ο Μέσι το πάρει προσωπικά γιατί όχι και να μην φτάσει μέχρι τον τελικό. Με την εικόνα πάντως που έχει τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα