Η πορεία του Παναγιώτη Ρέτσου από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν

Η πορεία του Παναγιώτη Ρέτσου από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν

bet365

Μέσα σ΄ έναν χρόνο ο Παναγιώτης Ρέτσος κατάφερε από παιδί των ακαδημιών, να γίνει αρχικά ο νεαρότερος αρχηγός του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη. Το gazzetta.gr θυμάται την τρελή-τρελή πορεία του!

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ντεπ. Καπιατά – Σέρο Πορτένιο με 0% Γκανιότα. *Ισχύουν όροι και Προϋοθέσεις (+21).

Ο Παναγιώτης Ρέτσος αναμένεται να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή Έλληνας ποδοσφαιριστή, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν να βγάζει από την «τσέπη» της 22.000.000 ευρώ.

Μιλάμε για ένα τρελό ποσό αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη πιο αλμυρή κίνηση ήταν αυτή του Μήτρογλου στην Φούλαμ για 15.000.000 ευρώ.

Ακόμη πιο τρελό είναι το ότι ένα παιδί 19 ετών, το οποίο κατάφερε σε μόλις 40 ματς να κάνει τη δική του ποδοσφαιρική... έκρηξη.

Μία έκρηξη της οποίας ο κρότος ήχησε πολύ δυνατά και όχι μόνο εντός συνόρων.

Ο Ρέτσος έγινε τόσο η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη όσο και το πρόσωπο που ανάγκασε τη Λεβερκούζεν να δώσει τα περισσότερα χρήματα από ποτέ! Πραγματικά απίστευτο.

Η... αρχή της λάμψης

Τοπολιάτης, Πάβλοβιτς, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος... Βούζας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε από τα χέρια αρκετών προπονητών στις ερυθρόλευκες ακαδημίες και απ' όλους είχε κάτι να πάρει και φυσικά ακόμη κάτι περισσότερο να δώσει.

Κομβικό σημείο για τον Παναγιώτη ήταν τη σεζόν 2014-2015, όταν ο Βούζας τον πήρε από την Κ17 στην Κ20 και τον έβαλε να παίξει στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ (7/2/2015), σ΄ ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Βέργου. Εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο με την Κ17 όσο και με την Κ20, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίζεται στο Youth League, παίζοντας ως αμυντικό χαφ κόντρα στην Άρσεναλ στο Ρέντη.

Η χρονιά που ήρθαν τα... πάνω-κάτω στη ζωή του ήταν η περσινή. Η προετοιμασία στο Λάνγκερφελντ, ήταν η συνέχεια μιας συνεχούς ανιούσας πορείας. Το φιλικό με τη Γανδή έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα και σιγά-σιγά ο Ρέτσος έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ. Πολλοί πίστευαν ότι με τη μεταγραφή του Σισοκό, ο Ρέτσος θα είναι στον πάγκο. Γι αυτόν, όμως, πάντα υπήρχε μια θέση στην 11άδα.

Και έτσι ολοκλήρωσε τη σεζόν που μας πέρασε με 34 ματς. Πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο 2-1 επί της Αρόουκα και από εκεί και πέρα, σε μία σεζόν όπου υπήρξαν αρκετές αλλαγές στον πάγκο, εκείνος είναι πάντα στα αρχικά πλάνα του Βίκτορ, του Μπέντο, του Λεμονή.

Επαιξε τα πρώτα του ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και φρόντισε σε όλα να κερδίσει και τον κόσμο - πέρα από τους προπονητές του.

Αποκορύφωμα περσινό; Στις 8/2 του 2017, το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού, αυτό που το έχουν φορέσει τόσα και τόσα αστέρια τοποθετείται στο αριστερό μπράτσο του Παναγιώτη Ρέτσου. Ένα παιδί που σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 20 ημερών έγινε ο νεότερος αρχηγός όχι μόνο των πρωταθλητών Ελλάδας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, σπάζοντας το ρεκόρ του Βαγγέλη Βλάχου.

Από τη Νότια Αφρική όπου γεννήθηκε πριν 19 καλοκαίρια, σήμερα στη Budesliga. Παναγιώτη Ρέτσο συγχαρητήρια. Η κορυφή ακόμη δεν έχει έρθει για το ταλέντο και το άστρο σου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα