Φάκελος Σίνγκλετον: Η «πράσινη» θέληση, οι προτάσεις και ο κίνδυνος του ΝΒΑ

Φάκελος Σίνγκλετον: Η «πράσινη» θέληση, οι προτάσεις και ο κίνδυνος του ΝΒΑ

Γιώργος Κούβαρης
Φάκελος Σίνγκλετον: Η «πράσινη» θέληση, οι προτάσεις και ο κίνδυνος του ΝΒΑ

bet365

Το gazzetta.gr ανοίγει την υπόθεση του Κρις Σίνγκλετον και παρουσιάζει όλα τα δεδομένα και τις πιθανότητες να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν.

Αν ζητούσε κανείς από κάποιον να επιλέξει τον πιο συνεπή παίκτη του Παναθηναϊκού καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, το μεγαλύτερο ποσοστό θα πήγαινε στον Κρις Σίνγκλετον. Μπορεί στο τέλος της χρονιάς και δη στους τελικούς με τον Ολυμπιακό να έδειξε κάποια σημάδια κούρασης ωστόσο αποτέλεσε την «σταθερά» των «πρασίνων» και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές. Σε στιγμές που έπρεπε να παίξει για... περισσότερους παίκτες, πολλώ δε μάλλον μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέιμς Γκιστ.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Βέβαια μετά τα παιχνίδια των playoffs της EuroLeague απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ο Αμερικανός ήταν από τους παίκτες που επέλεξαν το... εύκολο δρομολόγιο της επιστροφής με το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ εξέφρασε ανοικτά την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό (φυσικά μαζί με τους Φώτση, Τζέιμς, Γκέιμπριελ που επίσης δεν επέστρεψαν από την Πόλη με το πούλμαν), τόσο μέσω των social media, όσο και μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο πρόεδρος των «πρασίνων» έβαλε νερό στο κρασί του και άνοιξε το «πράσινο φως» στον Τσάβι Πασκουάλ να δουλέψει με όλους τους παίκτες εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Όπερ και εγένετο. Ο χρόνος αποτέλεσε το καλύτερο γιατρικό για τις ανοικτές πληγές, το καλό κλίμα επανήλθε στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει το break της έδρας στους τελικούς και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Λίγες μέρες αργότερα και αφού «σίγησε» το γλέντι του τίτλου, ο Καταλανός προπονητής και οι συνεργάτες του έπεσαν εκ νέου με τα μούτρα στη δουλειά για τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Όλα όσα είχαν προηγηθεί ήταν «περασμένα-ξεχασμένα». Πρώτος στόχος ήταν η διατήρηση του κορμού και με τις αναγκαίες προσθαφαιρέσεις να ανέβει ο ευρωπαϊκός πήχης την επόμενη σεζόν με στόχο την επιστροφή στο Final 4 της EuroLeague. Κάτι που φάνηκε στις πράξεις. Ο Κένι Γκέιμπριελ, ένας εκ των τεσσάρων που είχαν βρεθεί στο μάτι του Κυκλώνα, συμφώνησε να ανανεώσει για τα τρία επόμενα χρόνια, ο Νικ Καλάθης δέχτηκε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, ενώ το πρωί της Τρίτης (27/6) έγινε γνωστή η επιθυμία των «πρασίνων» να μην προβούν σε κάποια κίνηση και να κρατήσουν το συμβόλαιο του Κρις Σίνγκλετον σε ισχύ!

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το δικαίωμα να «διακόψει» το συμβόλαιο του Αμερικανού μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να συνεχίσει σε ομάδα της αρεσκείας του, είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ. Όμως οι «πράσινοι» αποφάσισαν να κρατήσουν τον Σίνγκλετον στο ρόστερ τους, με τον ίδιο τον παίκτη να έχει το δικαίωμα να βρει ομάδα στο ΝΒΑ μέχρι και τις 20 Ιουλίου. Εάν και εφόσον δεν συμφωνήσει με κάποια ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό.

Και πάμε στο... ζουμί της υπόθεσης. Σύμφωνα και με τους «πράσινους» υπάρχουν προτάσεις από top class ομάδες της EuroLeague που θέλουν να τον αποκτήσουν με την μορφή αγοράς. Στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας δεν συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απορρίπτοντας πρόταση 500.000 ευρώ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Ποσό αρκετά υψηλό για μπάσκετ αλλά πολύ πιο χαμηλό από τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ που είχε δαπανήσει η ρωσική ομάδα για τον Μίλος Τεόντοσιτς όταν τον πήρε από τον Ολυμπιακό ή τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ της Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Κώστα Παπανικολάου.

Αν θα επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ ή η Μπαρτσελόνα για τον Σίνγκλετον με ποσό που να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο είναι... άλλη ιστορία. Και πάλι. Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα κάνει πίσω από τη στιγμή που είναι ο παίκτης που θέλει να έχει ο Τσάβι Πασκουάλ στο ρόστερ του και ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στα αγωνιστικά του πλάνα. Το «κλειδί» στην όλη υπόθεση αποτελεί η επιθυμία του ίδιου του παίκτη! Ουσιαστικά εκείνος θα καθορίσει τις εξελίξεις και κατά πόσο θα θέλει να πιέσει τις καταστάσεις για να αλλάξει χώρα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από το περιβάλλον του ίδιου του Σίνγκλετον, ακόμα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση στον ίδιο. Προς το παρόν καμία ομάδα δεν έχει προσφέρει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και αυτό έχει λογική από τη στιγμή που πρώτα πρέπει να τα βρει με τον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» τον θέλουν στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν, ενώ σε περίπτωση παραμονής του, δεν αποκλείεται να γίνει τους προσεχείς μήνες και πρόταση πρόωρης ανανέωσης.

Βέβαια μέχρι τότε υπάρχει καιρός. Ο μεγάλος κίνδυνος του Παναθηναϊκού στην παρούσα φάση είναι μόνο το ΝΒΑ! Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr ο Σίνγκλετον μιλάει ήδη με ομάδες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς τον εξιτάρει περισσότερο το γεγονός να επιστρέψει στο ΝΒΑ από το να αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα! Όμως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει τόσο απλά αφού θέλει να εξασφαλίσει δύο πράγματα. Εγγυημένο συμβόλαιο και ρόλο μέσα στην ομάδα! Στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να ρισκάρει, αλλά θα στραφεί στη σίγουρη λύση.

Όπερ και σημαίνει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για (τουλάχιστον) μία χρονιά ακόμα! Γιατί σε περίπτωση που ο Σίνγκλετον επιλέξει Ευρώπη, οι «πράσινοι» ήταν, είναι και θα παραμείνουν η πρώτη του επιλογή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα