Πώς το «πράσινο» limit up, έγινε... limit down!

Πώς το «πράσινο» limit up, έγινε... limit down!

Γιώργος Κούβαρης
Πώς το «πράσινο» limit up, έγινε... limit down!
Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα... μάτια του στο πρώτο παιχνίδι των playoffs και το gazzetta.gr δανείζεται τη βοήθεια των αριθμών για να αποδείξει την ολική κατάρρευση!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους (21+).

Ποιος να το έλεγε και ποιος να τον πίστευε...

Ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός Superfoods θα ήταν στο +16 και ότι στο τέλος του αγώνα θα έχανε το ματς με -13 πόντους! Ότι θα σημείωνε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο όλους και όλους 16 πόντους! Ότι θα είχε μόλις 4/25 σουτ εντός παιδιάς σε διάστημα 20 λεπτών! Κι όμως, συνέβη...

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του Τσάβι Πασκουάλ τέτοια εικόνα. Αποτέλεσμα; Το πάρτι που είχε στηθεί στην «πράσινη» εξέδρα από 20.000 φίλους της ομάδας να «σχολάσει» πρόωρα και την ελληνική ομάδα να ρίχνει μια κλωτσιά και να χύνει την καρδάρα με το γάλα. Όπερ και σημαίνει να πετάει στα σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο απέκτησε μετά κόπων και βασάνων κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Από εδώ και στο εξής, ο Παναθηναϊκός καλείται άμεσα να σταθεί στα πόδια του, να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης και να κυνηγήσει το 1-1 ώστε να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στο Final 4. Μια πρόκριση που περνάει -πλέον- από την Τουρκία και την «Ulker Sports Arena» αφού η Φενέρ είναι εκείνη που κρατάει τις τύχες της σειράς στα χέρια της.

Μια σχολαστική ματιά στους αριθμούς είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος πώς κατάφερε ο Παναθηναϊκός -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να χάσει αυτό το ματς και δη με τον τρόπο τον οποίο το έχασε. Το να γνώριζε την ήττα κάτω από διαφορετικές συνθήκες μπορεί να ήταν λογικό. Όμως τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα σε ένα ημίχρονο, δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν.

Άλλωστε το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague με 16 πόντους σε δύο δεκάλεπτα, φτάνει και περισσεύει. Πώς όμως έφτασαν οι «πράσινοι» στο... ιστορικό χαμηλό με αποτέλεσμα να κάνει το «break» η Φενέρ; Οι αριθμοί αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Στο πρώτο ημίχρονο το ranking του Παναθηναϊκού ήταν 51 και της Φενέρμπαχτσε 23. Στο τέλος του αγώνα, το ranking των «πρασίνων» παρέμεινε στις 51 μονάδες, ενώ της τουρκικής ομάδας εκτοξεύθηκε στο 83! Με... απλά μαθηματικά 60-0 (!!!) η Φενέρ στο δεύτερο μισό του αγώνα.

ΔΙΠΟΝΤΑ: Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 8/14 δίποντα, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 58%. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν 3/13 δίποντα! Ποσοστό του 23%! Αντίστοιχα, η Φενέρ είχε 5/13 δίποντα στο πρώτο ημίχρονο (38%) και 10/16 στο δεύτερο (62,5%)

ΤΡΙΠΟΝΤΑ: Η ελληνική ομάδα είχε 6/11 τρίποντα ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα και έδειχνε να βρίσκει ρυθμό μέσα από τα μακρινά της σουτ. Φευ... Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πασκουάλ σούταραν 1/12 έξω από τα 6.75 μέτρα, ήτοι ποσοστό του 8,3%!!! Την ίδια ώρα η Φενέρ είχε 6/10 στο α΄ μέρος και 7/12 στο δεύτερο! Θέλετε και... άλλα;

ΒΟΛΕΣ: Ο μοναδικός τρόπος που μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να πάρει εύκολο σκορ σε αυτό το ματς, χωρίς ωστόσο και να το εκμεταλλευτεί. Οι «πράσινοι» είχαν 15/23 βολές στο σύνολο, με τη Φενέρ να «εκτελεί» δύο βολές στο πρώτο ημίχρονο και άλλες δύο στο δεύτερο (2/4 στο σύνολο!)

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν κλέψει τέσσερις φορές τη μπάλα και είχαν βρει μερικούς εύκολους πόντους στο transition! Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν ένα -μόλις- κλέψιμο, ενώ η Φενέρ πέντε (!) χάρη στην επιθετική της άμυνα που είχε «στραγγαλίσει» τους παίκτες του Πασκουάλ.

ΑΣΙΣΤ: Δημιουργία «μηδέν» για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο αφού οι παίκτες μοίρασαν μόλις τρεις τελικές πάσες (μία ο Ρίβερς και δύο ο Καλάθης) την ώρα που είχαν 10 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο. Το κοντράστ; Η Φενέρ είχε 11 ασίστ στο δεύτερο μισό του αγώνα!

ΛΑΘΗ: Η Φενέρ υπέπεσε σε μόλις τρία λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας πίσω της τα 10 λάθη που είχε μέχρι τη στιγμή που πήγε στα αποδυτήρια με το -14 (42-28). Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε επτά στο δεύτερο μέρος.

ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ-ΓΚΙΣΤ: Για πρώτη φορά φέτος ο Κρις Σίνγκλετον έμεινε τόσο χαμηλά στο σκοράρισμα έχοντας 1/6 σουτ εντός παιδιάς, ενώ την ίδια ώρα ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να μπει στο κλίμα του αγώνα! Αν και αποτελούν τη δύναμη της «πράσινης» front line, «επέλεξαν» το... χειρότερο ματς για το... χειρότερο βράδυ τους τη φετινή σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.