Μπαίνουν Αμερικάνοι στη Σουόνσι

Gazzetta team
Μπαίνουν Αμερικάνοι στη Σουόνσι

bet365

Η Σουόνσι βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο Αμερικανούς επενδυτές, που επιθυμούν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η Σουόνσι επιβεβαίωσε τις φήμες, που ήθελαν τη διοίκηση να εξετάζει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε Αμερικανούς επενδυτές. Πρόκειται για τους Jason Levien και Stephen Kaplan, που σκοπεύουν να επενδύσουν περίπου 100 εκατ. λίρες στον σύλλογο. Από τις βασικές προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του deal είναι η επέκταση του Liberty Stadium και η περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του συλλόγου.

Οι μέτοχοι, που είχαν σώσει τον σύλλογο από την οικονομική καταστροφή το 2002, αποφάσισαν να πουλήσουν το μερίδιό τους και όχι να λάβουν χρήματα με τη μορφή δανείων από τους Αμερικανούς. Σήμερα (09/04) οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Τσέλσι και η συμφωνία φαίνεται ότι είναι κοντά. Το Supporters Trust θα διατηρήσει το 21% των μετοχών και τη θέση στο ΔΣ, ενώ ο Χάου Τζένκινς θα παραμείνει στη θέση του προέδρου.

Οι παλιοί μέτοχοι αποφάσισαν ότι έφτασε ο καιρός να μπουν χρήματα, προκειμένου να βελτιωθεί το ρόστερ και η Σουόνσι να διατηρήσει τη θέση της στην Premier League, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους. Οι Jason Levien και Stephen Kaplan τονίζουν ότι η επένδυσή τους είναι μακροπρόθεσμη, κερδίζοντας πόντους, ώστε ο σύλλογος να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα