Το 2015 των ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ

Κώστας Ζάλιαρης
Το 2015 των ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ ξεπέρασαν το 1 δις λίρες στις μεταγραφές που πραγματοποίησαν σε ένα ημερολογιακό έτος! Διπλή υπέρβαση από τη Σίτι!

Ξεπρνώντας τις... προ εντός έτους «επιδόσεις» τους στο μεταγραφικό τοπίο, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος έγραψαν ιστορία φέτος με τα 90 εκατ.λίρες που διέθεσαν την τελευταία μέρα της διορίας των «πάρε-δώσε» στην Αγγλία και ξεπέρασαν το 1 δις* σε συνδυασμό χειμερινής και θερινής μεταγραφικής περιόδου μέσα στο 2015!

Μάλιστα, το εξωπραγματικό ποσό που διέθεσαν συνολικά οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στο ημερολογιακό έτος, δεν περιλαμβάνει όσους όρους έχουν να κάνουν με μπόνους και ειδικές συμφωνίες μέσα στα συμβολαία και αφορά καθαρά τα ποσά που δόθηκαν σαν κόστος της κάθε μεταγραφής που πραγματοποίησαν τους θερινούς μήνες, αλλά και μέσα στον περασμένο Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Σίτι έκανε διπλή υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι, σπάζοντας δύο φορές το ρεκόρ μεταγραφής της, με τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Για τον Άγγλο επιθετικό διατέθηκαν 49 εκατ.λίρες, ενώ, για τον Βέλγο, που αποτέλεσε και την ακριβότερη μεταγραφή της Πρέμιερ για φέτος, το ποσό έφτασε στα 54,5 εκατομμύρια!

Το συνολικό ποσό των μεταγραφών των Άγγλων μέσα στο καλοκαίρι έφτασε στα 897 εκατομμύρια λίρες, πράγμα που μαζί με τα 130 εκατ. του περασμένου Ιανουαρίου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ξεπεράστηκε το 1 δις!

*Το ρεκόρ αφορά τα ποσά σε λίρες, αφού γίνεται εύκολα κατανοητό πως στο νόμισμα του ευρώ έχει ξεπεραστεί εύκολα και από πέρυσι...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα