Σε... άλλο επίπεδο τα οικονομικά της Πρέμιερ!

Κώστας Ζάλιαρης
Σε... άλλο επίπεδο τα οικονομικά της Πρέμιερ!

bet365

Πέντε από τις εννέα ομάδες που έχουν... ξεφύγει οικονομικά, όπως αποδεικνύει σχετική αναφορά της UEFA, προέρχονται από την Πρέμιερ Λιγκ και φανερώνουν πως το αγγλικό πρωτάθλημα έχει αλλάξει επίπεδο σε σχέση με τα υπόλοιπα της Ευρώπης!

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι οι πέντε αγγλικοί σύλλογοι που όπως αποδείχθηκε από την έρευνα του οργανισμού European Club Footballing Landscape, το σύνολο των μισθών που παρέχουν στους ποδοσφαιριστές τους, είναι διπλάσιο από τον αντίστοιχο γενικό μέσο όρο των απολαβών των παικτών στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Οι 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, διαθέτουν ετησίως ένα ποσό που ξεπερνά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε πληρωμές!

Οι υπόλοιπες τέσσερις των... super clubs, όπως τις χαρακτήρισε η UEFA, που οικονομικά έχουν φτάσει σε πολύ ανώτερο επίπεδο, είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου.

Αυτές οι συνολικά 9 ομάδες, λοιπόν, έχουν αποκτήσει χαρακτήρα «παγκόσμιου brand» κι όχι απλώς ποδοσφαιρικού συλλόγου, αυξάνοντας το εισόδημά τους κατά 100 εκατ.ευρώ μονάχα μέσα από εμπορικές και διαφημιστικές συμφωνίες!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα