Μια αγωνιστική που... τα είδαμε όλα!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μια αγωνιστική που... τα είδαμε όλα!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για γκολ, αυτογκόλ, παρουσίες, απουσίες και όλα όσα ξεχώρισαν σε μια ενδιαφέρουσα και... περίεργη 2η αγωνιστική!

Το καλοκαίρι... ημερολογιακά μας αποχαιρετάει σήμερα, παράλληλα με την μεταγραφική περίοδο (σ.σ θα υπάρξει και η παράταση για τους ελεύθερους) και το τελευταίο του Σαββατοκύριακο μας άφησε... κληρονομιά μια αγωνιστική για όλα τα γούστα. Όχι μόνο παραγωγική, αφού υπήρξε μόνο το 0-0 της Ξάνθης με την ΑΕΚ (εκκρεμεί το Πλατανιάς-Ατρόμητος), αλλά και... περίεργη. Αγώνες που είχαν τα πάντα, αποτελέσματα που προκάλεσαν έκπληξη και γκολ που δεν μπαίνουν και συχνά.

Ας δούμε παρακάτω σε κατηγορίες τα όσα ξεχώρισαν στην 2η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.

Η ΟΜΑΔΑ: Με όλα τα γράμματα κεφαλαία είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ούτε φέτος πήρε άδεια, ούτε φέτος μπόρεσε να κάνει μεταγραφές χωρίς περιορισμούς, αλλά μάλλον αυτό είναι και το... μυστικό του «Άγιαξ». Για 3η συνεχόμενη σεζόν οι Γιαννιώτες έχουν διατηρήσει τον κορμό τους. Ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα της αγωνιστικής από τις 16 της Σούπερ Λίγκας που στην αρχική της ενδεκάδα δεν είχε ούτε μια καλοκαιρινή μεταγραφή. Ένα σύνολο παικτών που βρίσκεται με... κλειστά μάτια και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και φέτος έκοψε... ταρίφα τα 3 γκολ στον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε θυμίζουμε ότι πέρσι ο ΠΑΣ δεν έχασε από κανένα «μεγάλο». Και προσοχή. Αυτή την φορά δεν έκανε το ΜΕΓΑΛΟ ματς. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχε... γείρει υπέρ του ΠΑΟΚ το γήπεδο. Αλλά ακόμη κι έτσι βρήκε τρόπο για το... πάρτι της επανάληψης. Ο Γιάννης Πετράκης έχει... αντιτουριστικό λουκ. Ούτε «ψαγμένες» δηλώσεις κάνει, ούτε τζελ στα μαλλιά βάζει, ούτε κοουτσάρει με μοδάτα κοστούμια. Αν τα έκανε κι αυτά μάλλον θα έχει βάλει πλώρη για... μεγαλύτερα λιμάνια! Γιατί προπονητικά είναι πρωτομάστορας γι' αυτό που βλέπουν και καμαρώνουν οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Στην Λεωφόρο ήταν όλα περίεργα. 4 μέρες μετά την ξεφτίλα από την Καμπάλα και μια μέρα μετά την... επίσκεψη των οπαδών. Η εξέδρα παγωμένη και τα πόδια βαριά. Ευτυχώς απέναντι ο αντίπαλος προσφέρονταν για μια τέτοια μέρα. Δεν έκανε καμιά υπέρβαση η ομάδα του Αναστασίου, ούτε όπως φάνηκε στο φινάλε με τα συνθήματα του κόσμου το κλίμα άλλαξε. Απλά έβγαλε την υποχρέωση με πετυχημένο τρόπο και πάει... παρακάτω. Ματς με ματς πλέον θα υπάρχει λιγότερη ή περισσότερη πίεση. Όμως επειδή θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα τα πράγματα, οι «πράσινοι» αντέδρασαν σωστά κι ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Πάντως περισσότερο κι από τα 4 γκολ που μπήκαν στην Λεωφόρο, αυτό που συζητήθηκε ήταν η ώριμη στάση του κόσμου.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ο Μάρκος Βελλίδης κάτι χρωστούσε. Την περασμένη Κυριακή στην Βέροια, η δική του λανθασμένη έξοδος στην τελευταία φάση του αγώνα στέρησε από τον ΠΑΣ το «τρίποντο». Κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε επεμβάσεις ακόμη και στο... ημίχρονο. Έπιασε τα πάντα. Ό,τι πιάνονταν, κι ό,τι δεν πιάνονταν. Δεν είναι τυχαία στις επιλογές της εθνικής Ελλάδος και σαφώς η διοίκηση του «Άγιαξ» πιστώνεται ότι κατάφερε να ανανεώσει μαζί του νωρίς το καλοκαίρι, την στιγμή που σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό (για πίσω από Ρομπέρτο και πριν αποκτηθεί ο Καπίνο) έψαχναν για τερματοφύλακες!

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ: Με το Νο6 στην πλάτη ο Μεντί Αμπεντ. Ο Αλγερινός μέσος που είχε γίνει και πέρσι και φέτος σήριαλ ξαναφόρεσε τα πράσινα δίνοντας μια ακόμη λύση στα χέρια του Αναστασίου. Κέρδισε χειροκρότημα στην Λεωφόρο κι έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν το «τριφύλλι» θα είχε διαφορετική τύχη αν έπαιζε και λίγες μέρες νωρίτερα.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Όπως όλος ο Ολυμπιακός, έτσι κι ο Εστεμπάν Καμπιάσο, έμεινε στα ρηχά κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Αργεντίνος έδειξε ότι ακόμη θέλει τον χρόνο του... Όμως και μόνο το γεγονός ότι ένας τέτοιος παίκτης, με τόσο πλούσιο βιογραφικό, κάνει... πρεμιέρα στα Ελληνικά γήπεδα είναι άξιο αναφοράς!

ΣΤΟ... ΨΑΞΙΜΟ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν το ίδιο θέμα. Απλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και την τύχη με το μέρος τους και... καθάρισαν. Αλλά με τον Χάρα δεν πας πουθενά και μάλλον δεν θα πάνε άλλο με τον Αργεντίνο αλλά θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο για το γκολ. Στην Ένωση τα πράγματα είναι πιο... θολά αλλά κι εκεί τα σενάρια για επιθετικό δίνουν και παίρνουν!

ΤΑ ΓΚΟΛ: Δεν ήταν αγωνιστική που μπήκαν τέρματα για... Όσκαρ! Όμως σίγουρα κάποια θα τα θυμόμαστε ίσως και όλη την χρονιά. Είτε γιατί ήταν προϊόν χοντρής γκάφας, είτε γιατί η... τύχη ή η ατυχία (διαλέχτε στρατόπεδο) έπαιξαν ρόλο! Ο Ολυμπιακός πήγαινε... φουλ για γκέλα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον μαχητικό Λεβαδειακό, αλλά στο 89' ο Μιλιβόγεβιτς κέρδισε το «τριπλό τζακ ποτ». Γκολ που μπαίνει κάθε... 10 χρόνια. Κόντρα και πάρτο μέσα. Στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ έβγαλε μόνος τα μάτια του. Ο Όλσεν που από τα φιλικά έδειξε ότι την... γκέλα την έχει για πρωινό (θυμηθείτε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια εύκολα λάθη) έκανε «έξοδο του Μεσολογγίου» στο γκολ του Μανιά, ενώ στην συνέχεια ο Σάμπο τον... μιμήθηκε στις γκάφες και έβαλε (αυτο)γκολάρα!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: Ένας... φίλος από τα παλιά που φέτος γύρισε στα λημέρια μας κι ένας πρωτοεμφανιζόμενος. Τζαμέλ Αμπντούν και Αμρ Ουάρντα. Ένας Αλγερινός κι ένας Αιγύπτιος που έκαναν... την διαφορά την αγωνιστική που πέρασε. Ο πρώτος γνωστός για τις αγωνιστικές του αρετές και τον περίεργο χαρακτήρα του έδειξε ότι θα είναι φέτος ο ηγέτης της Βέροιας. Με δυο γκολ στην Κομοτηνή... έστειλε το μήνυμα. Σεφτέ στα γκολ κι ο Ουάρντα του Παναιτωλικού. Ο νεαρός Αιγύπτιος που ακόμη μαθαίνουμε το όνομα του μας... συστήθηκε για τα καλά. Σούπερ τεχνίτης, πέτυχε κι ένα πολύτιμο γκολ στην Τρίπολη, δείχνοντας ότι οι Αγρινιώτες θα στηριχθούν αρκετά πάνω του.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ: Ο άνθρωπος-κεφαλιά δεν... μένει πια εδώ. Ο Σανκαρέ, ο Γιάννου, ο Χαμντανί έκαναν τις εξ επαφής κεφαλιές αλλά δίχτυα δεν βρήκαν. Ο Τζερόνιμο Μπαράλες δεν είναι πλέον στην Τρίπολη, αφού βγάζει... μεροκάματο στην Τουρκία και σίγουρα στον Αστέρα σκέφτηκαν πως θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό αν ο Αργεντίνος ήταν εκεί!

ΤΟ... ΕΠΟΣ: Μια κατηγορία μόνος του ο Χρήστος Πανόπουλος. Όποιος δεν έχει διαβάσει την επική ανακοίνωση μην χάνει χρόνο. Κλικ εδώ για ανάγνωση...

ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ: Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις... καφενειακού τύπου συζητήσεις για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν οι περισσότεροι πόνταραν σε Καλλονή και Πανθρακικό. Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές αμφότεροι δεν έχουν βαθμούς, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο. Η αγωνιστική τους εικόνα. Δεν βγάζουν τίποτα στο γήπεδο, δεν κάνουν φάσεις, δεν έχουν πετύχει γκολ. Οι δύο ομάδες είναι αποδυναμωμένες σε σχέση με πέρσι και φυσικά αν κι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, σίγουρα αν δεν προσέξουν θα επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα