Άνω – κάτω για τον Λάκη Παπαϊωάννου

Άνω – κάτω για τον Λάκη Παπαϊωάννου

bet365

Η μεταγραφή του Λάκη Παπαϊωάννου στον ΠΑΟΚ, τον Σεπτέμβριο του 1986, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει η δίχως τέλος κόντρα Πέτρου Θεοδωρίδη-οργανωμένων. Το Gazzetta θυμάται...

Η… φωτιά που είχε ανάψει στις σχέσεις των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, μετά τη γνωστή υπόθεση Πέλλιου και τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Β’ Εθνική, δεν είχε καλά καλά σβήσει όταν ο Πέτρος Θεοδωρίδης έβαλε «πωλητήριο» σ’ έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, που πέρασαν από το Καυτανζόγλειο, τον Λάκη Παπαϊωάννου.

Ο Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός είχε πάει το 1979, μαζί με τον Νίκο Καλαμπάκα, από τον Πιερικό στον Ηρακλή κι έγινε ο ιδανικός παρτενέρ του μεγάλου Βασίλη Χατζηπαναγή αποτελώντας τους ακρογωνιαίους λίθους της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ’80.

Ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων, ο Λάκης Παπαϊωάννου, είδε τον Πέτρο Θεοδωρίδη να τον βάζει στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι του 1986.

Η ομάδα που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή ήταν ο ΠΑΟΚ αν και στο άκουσμα της είδησης οι φίλοι του δεν πέταξαν στα σύννεφα. Χρειάστηκε ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων, ανάμεσα σε Πέτρο Θεοδωρίδη και Χάρη Σαββίδη διάρκειας 12 ωρών, μέχρι να οριστικοποιηθεί η πώληση του Παπαϊωάννου στον «Δικέφαλο».

Τα οικονομικά οφέλη της μεταγραφής ήταν 32.000.000 δραχμές και οι μισές εισπράξεις ενός φιλικού αγώνα, που παραδοσιακά έδιναν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης εκείνη την εποχή κάθε καλοκαίρι.

Οι ΠΑΟΚτσήδες, τελικά, «σήκωσαν στα χέρια» τον Κατερινιώτη διεθνή μέσο, τον υποδέχθηκαν στη Λώρη Μαργαρίτη, όπου τότε ήταν τα γραφεία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, αλλά λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στα κυανόλευκα γραφεία ξεσπούσε… πόλεμος!

Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και ορισμένοι παραδοσιακοί παράγοντες του Ηρακλή δεν είδαν «με καλό μάτι» την κίνηση του Πέτρου Θεοδωρίδη και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον του Διαγόρα Ρόδου εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις κατά του προέδρου της κυανόλευκης ΠΑΕ.

«Δε φοβάμαι τίποτα, αρκεί να επιστρέψουν όλοι στην ομάδα και από εκεί και πέρα θα φανεί ποιος είναι ο Ηρακλής. Οπωσδήποτε ήταν άσχημη η εικόνα που παρουσίασαν οι μισθοφόροι», δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», ο Πέτρος Θεοδωρίδης, με τη «Θύρα 13» να απαντά μέσω ανακοίνωσης στον Τύπο.

Κάποια στιγμή οι οργανωμένοι του Ηρακλή θα φτάσουν να διαφωνούν μεταξύ τους για το ίδιο θέμα, ενώ παράλληλα ξεσπάσει κόντρα και σε διοικητικό επίπεδο.

Μια ομάδα εννέα μετόχων της ΠΑΕ αποτελούμενη από τους Περτσινίδη, Μπάρμπα, Τερτιλίνη, Χαϊτογλου κι άλλους παράγοντες, με επιστολή τους στις 29 Σεπτεμβρίου του 1986, ζητούν την αποχώρηση του Θεοδωρίδη υποστηρίζοντας ό,τι εκπροσωπούν πάνω από το 45% των μετοχών της εταιρίας.

Ο Θεοδωρίδης χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και κατευθυνόμενο» την ενέργεια των μετόχων και προκηρύσσει εκλογές για τους επόμενους μήνες, κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς ο χρόνος λειτούργησε υπέρ του. Όμως, η ζημιά είχε γίνει και ουδέποτε αποκαταστάθηκε η σχέση του με το οργανωμένο κομμάτι του Ηρακλή…

Ο Λάκης Παπαϊωάννου αγωνίστηκε για δύο σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ακολούθησε η μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα και έκλεισε την καριέρα του στην Πάτρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα