O Ζλάταν Iμπραϊμοβιτς κλείνει τα 35 και λάμπει ακόμα!

O Ζλάταν Iμπραϊμοβιτς κλείνει τα 35 και λάμπει ακόμα!

Κώστας Ζάλιαρης
O Ζλάταν Iμπραϊμοβιτς κλείνει τα 35 και λάμπει ακόμα!

bet365

Ο Ζλάταν δεν... γερνάει. Μάλλον ο χρόνος παθαίνει... Ζλάταν. Ο Σουηδός σούπερ σταρ κλείνει τα 35 και το gazzetta.gr στέκεται στην αγωνιστική του ωριμότητα που θυμίζει... παλιό, καλό κρασί. .

Θα μπορούσε να περάσει πολύ καλύτερα τα σημερινά του γενέθλια. Του τα χάλασε, όμως, ο Γκραντ και η Στόουκ στο παιχνίδι της Κυριακής, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στο 1-1 με τους «πότερς» στο «Ολντ Τράφορντ» παρά την πολύ καλή εμφάνιση και την παραγωγικότητα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο που μέτρησε 24 τελικές προσπάθειες αλλά ήταν άτυχη και άστοχη.

Σε αυτή την ηλικία, όσο κι αν το ποδόσφαιρο είναι η αναπνοή του, ο Ζλάταν μάλλον έχει μάθει ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το άθλημα όταν τελειώνει το 90λεπτο και επιστρέφει στο σπίτι του, όπου τον περιμένει η οικογένειά του.

Μεγαλώνοντας, εμφανίζεται αρκετά πιο ώριμος και ήρεμος ως άνθρωπος, αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου οι αριθμοί του, από τη στιγμή που μπήκε στα πρώτα -άντα, είναι τέτοιοι που προκαλούν εντύπωση.

Κι ας δίνουν το δικαίωμα οι άμυνες του Championnat να πει κανείς πως δεν είχε ν' αντιμετωπίσει και πολύ σοβαρούς αντιπάλους στη Γαλλία όσα χρόνια βρισκόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και ουδέποτε έπεσε κάτω από τα 30 γκολ σε όλες τις αγωνιστικές περιόδους επί γαλλικού εδάφους!

Με την περσινή να είναι η πιο παραγωγική του χρονιά στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου και πέτυχε 38 γκολ (!) στη Ligue1, προτού αποχωρήσει από τους Παριζιάνους κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Πόλης του Φωτός σε μια αγωνιστική περίοδο, ξεπερνώντας τα 37 τέρματα του Κάρλος Μπιάνκι από τη σεζόν 1977-1978.

Από την πρώτη του χρονιά στην Παρί, λοιπόν, πέραν του ότι πάντοτε έφτανε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (αυτό είναι το λιγότερο για τον Ζλάταν), ο νυν αστέρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτανε και ξεπερνούσε τα 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Και μάλιστα, τη σεζόν 2013-2014, έφτασε στα 10 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκτινάσσοντας τα στατιστικά του, στη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του όσο καιρό βρισκόταν στο «Παρκ ντε Πρενς» με τα 41 γκολ! Η κορυφαία, ήταν η περσινή με τα 50.

Αρχές Οκτώβρη και έχει πετύχει ήδη έξι γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην πρώτη από τις (όπως όλα δείχνουν και όπως λέγεται ότι έχει συμπεριληφθεί οψιόν επέκτασης στο συμβόλαιό του) από τις δύο χρονιές που ορίζει η συμφωνία του με τον σύλλογο. Έκανε το βήμα στην Πρέμιερ Λιγκ με την πλειοψηφία του κόσμου ν' αναρωτιέται αν θα καταφέρει να τα βάλει με το σκληρό, αγγλικό παιχνίδι σε αυτή την ηλικία κι αν θα προσαρμοστεί στα νέα, πολύ πιο ανταγωνιστικά δεδομένα από αυτά που είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μάλλον ο Ζλάταν ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στην κυριαρχία της Παρί από το 2012, βλέποντας φέτος την ομάδα του Ουνάι Έμερι να βρίσκει... μπαστούνια.

Ήταν από εκείνους που... έχασαν τ' άχαστα απέναντι στη Στόουκ, το μεσημέρι της Κυριακής, τα τελειώματά του μπροστά από τον Γκραντ ήταν τέτοια που για Ζλάταν ήταν ανεπίτρεπτες χαμένες ευκαιρίες, όμως μάλλον έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος που θα κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία και θα γλιτώσει πολλές φορές την ομάδα του από κάτι στραβό.

Δείτε αναλυτικά τους αριθμούς που σημείωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας μπει στην 4η δεκαετία της ζωής του:

ΣεζόνΠρωτάθλημαΚύπελλοΛιγκ ΚαπΤσάμπιονς ΛιγκΣούπερ Καπ
2012-2013302-3-
2013-2014263210-
2014-2015194322
2015-2016387-5

Φέτος, η αλήθεια είναι ότι έχει αλλάξει αρκετά και η συμπεριφορά του και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει διαιτητές, αντιπάλους και... συμπαίκτες.

Είναι ένας άλλος Ζλάταν. Κάνει την πλάκα του, είναι πολύ πιο προσιτός από αυτό που ενδεχομένως να είχαν συνηθίσει στη Γαλλία, έχει «κολλήσει» πολύ με τον Πογκμπά (ο οποίος τον έχει... γλεντήσει σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Τιερί Ανρί για το «SkySports» και αποκάλυψε το πιο χαλαρό πρόσωπο του Σουηδού), ενώ δείχνει πιο επαγγελματίας από ποτέ, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό και στη δουλειά των δημοσιογράφων.

Όσο ο Ζλάταν μεγαλώνει, τόσο βελτιώνεται. Ο χρόνος, δεν έχει κανέναν αντίκτυπο πάνω του. Περισσότερο πηγαίνει με τα... νερά του Ζλάταν, παρά εκείνος κάνει κουμάντο.

Πολύχρονος, λοιπόν...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα