Αλεξί Ρομαό: Ένας... σκύλος που δαγκώνει (pics+vids)

Αλεξί Ρομαό: Ένας... σκύλος που δαγκώνει (pics+vids)

Gazzetta team
Αλεξί Ρομαό: Ένας... σκύλος που δαγκώνει (pics+vids)

bet365

To Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Αλεξί Ρομαό, ο οποίος καθιερώθηκε ως ανασταλτικός μέσος, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας.

Στις... καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός έβαλε στον ρόστερ του έναν σκύλο. Ένα σκύλο... φύλακα, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Ζοζέ Ανιγκό όταν τον πήρε στην Μαρσέιγ τον Ιανουάριο του 2013 (και τότε στην τελευταία μέρα των μεταγραφών) έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αν σας φαίνεται υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός, δεν είναι...

Ο 55χρονος πλέον τεχνικός το δικαιολόγησε, λέγοντας: «Η Μαρσέιγ πήρε έναν παίκτη εξαιρετικό στο physical game, ο οποίος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο μπροστά από την άμυνα, στις σεζόν που θα ακολουθήσουν. Είναι ένας σκύλος... φύλακας που κυνηγάει την μπάλα, αλλά είναι ικανός να συνδεθεί με την επίθεση».
Αποτέλεσμα εικόνας για Alaixys Romao lorient
Οι κουβέντες αυτές του Ανιγκό είχαν έρθει ως συμπλήρωμα στις δηλώσεις του ίδιου του Τογκολέζου άσου, ο οποίος του είχε ζητηθεί να περιγράψει τον εαυτό του, είχε πει: «Είμαι ένας επιθετικός παίκτης που του αρέσει η φυσική επαφή. Μου αρέσει να παίζω ως αμυντικό χαφ, αλλά μπορώ να παίξω τον ρόλο του συνδετικού κρίκου άμυνας και επίθεσης».

Σε αυτή του ατάκα κρύβεται και το μεγάλο... μυστικό για τον Ολυμπιακό. Μπορεί λοιπόν ο Αλεξί Ρομαό να αποκτήθηκε για να παίζει ως ανασταλτικός μέσος, αλλά εύκολα μπορεί να αγωνιστεί είτε ως στόπερ, είτε ως κεντρικό χαφ. Διαθέτει άλλωστε την εμπειρία για να το κάνει αυτό...


Στην Γκρενόμπλ (2007-2010), με την οποία έκανε αισθητή την παρουσία του στο Γαλλικό ποδόσφαιρο μπορεί ελάχιστες φορές να άφησε την φυσική του θέση, όμως το ίδιο δεν συνέβη στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, την Λοριάν, η οποία το 2010 έδωσε ένα εκατομμύριο για να τον πάρει...

Στην τριετία λοιπόν που έμεινε εκεί και πριν κάνει το ταξίδι για την Μασσαλία, ο Αλεξί Ρομαό έπαιξε, σύμφωνα με το transfermarkt, μόλις το 55% των συμμετοχών του ως αμυντικό χαφ. Το άλλο 26% ήταν ως κεντρικός μέσος και το υπόλοιπο 14% ως στόπερ, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του, όπως επιβεβαίωσε και η Equipe, η οποία μετά το ματς της 9ης αγωνιστικής με την Βαλενσιέν (2-1), όπου αγωνίστηκε στην άμυνα, τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη εντεκάδα της αγωνιστικής για δεύτερη φορά.


Έτσι, τον Ιανουάριο του 2013 ήρθε η στιγμή να ακολουθήσει την παράδοση που θέλει την Μαρσέιγ να επιλέγει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Λοριάν. Μετά τους Μορέλ, Αμαλφιτανό, Σινιάκ, Αμπριέλ, Κονέ και Ζιανί, ο Ρομαό έγινε το νέο μέλος της σχετικής λίστας. Εκεί όμως ο ρόλος του ήταν πιο ξεκάθαρος, καθώς αποκτήθηκε για αμυντικό χαφ και έπαιζε αποκλειστικά σε αυτή την θέση...
Αποτέλεσμα εικόνας για Alaixys Romao
Μάλιστα, η απόδοσή του ήταν τέτοια που το 2014 κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Premier League. Γουέστ Χαμ, Έβερτον, Σάντερλαντ, Νιούκαστλ και Χαλ, άρχισαν να τον παρακολουθούν όμως έμπειρος μέσος ουδέποτε μετακόμισε στην Αγγλία. Έμεινε στην Μαρσέιγ, ακόμη και την τελευταία του σεζόν είχε αρκετά ενεργό ρόλο στην ομάδα, με 23 συμμετοχές, 13 εκ των οποίων στην βασική εντεκάδα και στην τελευταία μέρα των μεταγραφών αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα