Σεμπάστιαν Λέτο: Back to the... future

Σεμπάστιαν Λέτο: Back to the... future

Νίκος Ρόλλας
Σεμπάστιαν Λέτο: Back to the... future

bet365

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι on fire και όπως αναλύει το gazzetta.gr τα στατιστικά θυμίζουν τον Αργεντίνο της σεζόν 2011-12, πριν ξεκινήσουν οι περιπέτειες με τους τραυματισμούς.

Αν ψάξει κανείς την όαση στην έρημο των εμφανίσεων του Παναθηναϊκού εφέτος, θα την βρει στα πρόσωπα του Μάρκους Μπεργκ, του Ροντρίγκο Μολέντο και του Σεμπάστιαν Λέτο. Από τον Σουηδό ξέρουμε τι να περιμένουμε και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δικαιώνει τις προσδοκίες που υπάρχουν. Ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε ένα στοίχημα που δείχνει να βγαίνει και να πληρώνει καλά, όμως ο Αργεντίνος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Και αυτό γιατί η απόκτησή του στις καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου, συνοδεύτηκε από υποτιμητικά σχόλια για τον ίδιο λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε από τη στιγμή που έφυγε από τους «πράσινους».

Οι εμφανίσεις του όμως, όχι απλά φρόντισαν να διαψεύσουν τους επικριτές του, αλλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων, καθώς με το... καλημέρα κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο δημιουργικό κομμάτι του «τριφυλλιού». Αρχικά μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του και πλέον στο σκοράρισμα, με τελευταίο παράδειγμα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο...

Κοιτώντας κανείς τα στατιστικά του μέχρι στιγμής, θα δει οτι στα 11 ματς που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μετράει 6 ασίστ και 5 γκολ. Κοινώς συμμετέχει καθοριστικά (είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας την τελική πάσα) σε 1 τέρμα σε κάθε αναμέτρηση που λαμβάνει μέρος. Αν όμως δούμε πιο λεπτομερώς το όλο θέμα και κοιτάξουμε τον χρόνο συμμετοχής, ο αριθμός αυτός βελτιώνεται, καθώς ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, έχει παίξει συνολικά 773, κάτι που σημαίνει οτι ο μέσος όρος συμμετοχής του σε γκολ του Παναθηναϊκού πέφτει στα 70 λεπτά.

Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι εμφανίσεις και η απόδοσή του, θυμίζουν αρκετά τον Σεμπάστιαν Λέτο της σεζόν 2011-12, τότε που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον είχε πάρει από την αριστερή πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον είχε βάλει στην κορυφή της επίθεσης, με αποτέλεσμα να κάνει... παπάδες. Στα 11 πρώτα παιχνίδια της SuperLeague, εκείνη τη σεζόν λοιπόν, ο Αργεντίνος μετρούσε 11 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας 6 τέρματα παραπάνω από ότι τώρα, αλλά και 4 ασίστ λιγότερες.

Στην σύγκριση αυτή όμως, θα πρέπει να υπολογιστούν και άλλοι δύο παράγοντες: Ο χρόνος συμμετοχής και η ποιότητα του ρόστερ, καθώς έπαιζε δίπλα σε πιο δημιουργικούς παίκτες όπως ο Κατσουράνης, ο Κλέιτον και ο Κουίνσι. Τότε ο «Σέμπα» έπαιζε συνεχόμενα 90λεπτά, με εξαίρεση το ματς με την Κέρκυρα που είχε μπει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε συνολικά 945 λεπτά στο ενεργητικό του, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος καθοριστικής συμμετοχής του σε γκολ να είναι στα 72 λεπτά. Μόλις 2 δηλαδή παραπάνω από την φέτος.

Λογικό είναι λοιπόν στον Παναθηναϊκό να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και να αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες ημέρες του Σεμπάστιαν Λέτο. Ειδικά την επόμενη σεζόν που θα έχει λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα