Ο μικρός Σαντιάγο, η πατερίτσα και η δύναμη ψυχής... (pics+vids)

Ο μικρός Σαντιάγο, η πατερίτσα και η δύναμη ψυχής... (pics+vids)

Το gazzetta.gr γράφει για τον πιτσιρικά που είδε το τελευταίο παιχνίδι του Ντιέγκο Μιλίτο, πάνω στην πατερίτσα που τον βοηθάει να περπατήσει και τη δύναμη ψυχής που εξαφανίζει οποιαδήποτε ανισότητα παρά την ιδιαιτερότητά του...  

Ο μικρός Σαντιάγο, η πατερίτσα και η δύναμη ψυχής... (pics+vids)

Ο 10χρονος Σαντιάγο Φρέτες, παρακολούθησε το τελευταίο παιχνίδι του αγαπημένου του, Μιλίτο, στο γήπεδο της Ράσινγκ Κλουμπ, έχοντας ανέβει στη μια από τις πατερίτσες τις οποίες χρησιμοποιεί για να περπατήσει και να κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται.

Έχοντας ακρωτηριαστεί στο δεξί πόδι λόγω προβλήματος υγείας που προέκυψε από μικρή ηλικία, ο Σαντιάγο έχει ήδη χρησιμοποιήσει δύο προσθετικά πόδια, αφού, όσο μεγαλώνει, τόσο αλλάζει και το σώμα του και χρειάζεται διαφοροποίηση στο προσθετικό μέλος.

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνει τον 10χρονο, παρέα με έναν φίλο του να βλέπουν το τελευταίο ματς του Μιλίτο.

Του έδωσε την πατερίτσα που του ... περίσσευε εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθήσουν παρέα την αναμέτρηση της Ράσινγκ Κλουμπ με την Τεμπερλέι.

Τη φωτογραφία που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο και στέλνει πολύ δυνατά μηνύματα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και φυσικά τη δύναμη της αγάπης για τη ζωή, την τράβηξε η μητέρα του Σαντιάγο, η οποία φυσικά δεν περίμενε να πάρει τέτοιες διαστάσεις η στιγμή αυτή που απαθανάτισε με τον γιο της και τον φίλο του.

Ο πιτσιρικάς αυτός, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα δραστήριος παρά το γεγονός πως έχει μονάχα το αριστερό του πόδι να πατήσει γερά στο έδαφος και να πάρει... φόρα για να ζήσει όπως ακριβώς επιθυμεί. Παίζει ποδόσφαιρο, κάνει ταε-κβο-ντο, ενώ έχει δοκιμάσει και το σκι δίχως φόβο και με πάθος για ν' αποδείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί μεγάλο εμπόδιο!

Από την όλη ιστορία ευαισθητοποιήθηκε και ο Ντιέγκο Μιλίτο, που συνάντησε από κοντά τον Σαντιάγο και ασφαλώς του έδωσε τρομερή χαρά, μιλώντας του και για τα σημαντικά στη ζωή, δίνοντάς του κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει κόντρα σε κάθε «τείχος» που υψώνεται μπροστά του.

Best of internet