Το ημερολόγιο του Εσιέν (vids+pics)

Το ημερολόγιο του Εσιέν (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Το ημερολόγιο του Εσιέν (vids+pics)

bet365

Από την αποθέωση στην αποδέσμευση, μία... σεζόν δρόμος για τον Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό... To gazzetta.gr θυμίζει!

Ήρθε ως ένα μεγάλο όνομα, αλλά ουδέποτε κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησε η απόκτησή του. Σε λιγότερο από ένα χρόνο στην Ελλάδα, ο Μάικλ Εσιέν όχι απλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού οτι αξίζει μία θέση στο ρόστερ, αλλά τους οδήγησε στην απόφαση να κινήσουν τις διαδικασίες για την αποδέσμευσή του, πριν καν την ολοκλήρωση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας...

Το
Gazzetta.gr καταγράφει τα όσα έζησε ο Γκανέζος μέσος από την 1η Ιουνίου που πάτησε το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι και τα τέλη Απριλίου που έγινε γνωστή η πρώτη συνάντηση με τους «πράσινους» για την λύση του συμβολαίου του...

1 Ιουνίου 2015
Μετά από μεγάλες προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να αποσπάσει την θετική απάντηση του Μάικλ Εσιέν, ο οποίος το βράδυ της πρώτης μέρας του καλοκαιριού φτάνει στην Αθήνα. Εκει μαζί με τον Λεωνίδα Βόκολο τον περιμένουν περίπου 1000 φίλοι του «τριφυλλιού», ενθουσιασμένοι από την διαφαινόμενη απόκτηση ενός τόσο μεγάλου ονόματος. Ο Γκανέζος στις πρώτες του δηλώσεις, μεταξύ άλλων είπε: «
Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω τηλεφωνικά με τον Σισέ, του είπα για τον Παναθηναϊκό και μου είπε τα καλύτερα λόγια. Ήταν πολύ εύκολο να πω το ναι, ήξερα για τον Παναθηναϊκό, είχα και κάποιον φίλο ο οποίος με ενημέρωσε. Η απόφασή μου ήταν εύκολη».


2 Ιουνίου 2015
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος μέσος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας από τη νέα σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού», με τον Γκανέζο να δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να γνωρίσω τη νέα μου ομάδα και τους συμπαίκτες μου και όλοι μαζί να κερδίσουμε τίτλους! Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη που μου έχουν δείξει όλοι και να ευχαριστήσω τον κόσμο ο οποίος με υποδέχτηκε τόσο ζεστά…», δήλωσε ο Εσιέν, μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του».

3 Ιουλίου 2015
Στις 28/6 γίνονται τα εργομετρικά στο Κορωπί και στις 3 Ιουλίου, οι «πράσινοι» κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στην Ολλανδία, όπου γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί ο «Βίσονας» ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα, δείχνοντας οτι χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο...

22 Ιουλίου 2015
Αφού οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεν έλεγαν να τον εγκαταλείψουν, σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, αποφασίσει να υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης στο Μόναχο, κάτι που γίνεται γνωστό στις 19/7. Αυτό γίνεται τρεις μέρες αργότερα, με το χρόνο αποθεραπείας του να ορίζεται στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου...

24 Αυγούστου 2015
Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, ο Γιάννης Αναστασίου τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή που ταξίδεψε στο Αγρίνιο, για ψυχολογικούς λόγους, καθώς δύο μέρες νωρίτερα είχε βγάλει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης, χωρίς ενοχλήσεις. Στην 18άδα όμως δεν τον συμπεριέλαβε, προτιμώντας να έχει στον πάγκο παίκτες που είναι 100% έτοιμοι.

16 Σεπτεμβρίου 2015
Έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά που προηγήθηκαν με Αιγάλεω (31/8) και Πανελευσιανιακό (5/9), παίζει σε ένα ακόμη μας προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στην ομάδα της Ελευσίνας που μεταδόθηκε online και ο κόσμος μπορούσε να το παρακολουθήσει ελεύθερα ακόμη και από το γήπεδο της Δυτικής Αττικής. Παίζει και στα 90 λεπτά, όμως δεν σπριντάρει, περιορίζεται στο να καλύπτει χώρους και γενικώς δείχνει οτι ο βαθμός της αγωνιστικής του ετοιμότητας δεν είναι ο αναμενόμενος.

20 Σεπτεμβρίου 2015
Νέες ενοχλήσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο κοιλιακό τοίχωμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την προπόνηση. Αν και οι «πράσινοι» ήταν καθησυχαστικοί χάνει τα ματς με Λεβαδειακό, Πλατανιά και Ξάνθη. Η μαγνητική που έκανε δύο ημέρες αργότερα, έδειξε πως έχει ήπιας μορφής διάταση στους κοιλιακούς, η οποία τον κρατάει εκτός αποστολής για τα ματς που ακολουθούν, καθώς με δεδομένη την πίεση που υπήρχε από τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε παίκτες που να είναι απολύτως έτοιμοι.

11 Νοεμβρίου 2015
Ο Αντρέα Στραματσόνι έχει πλέον αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου και ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην αποστολή έχει συμπεριλάβει τον Μάικλ Εσιέν, τον οποίο μάλιστα δηλώνει και στην βασική εντεκάδα. Η απόφαση του διαιτητή Παππά για αναβολή του παιχνιδιού όμως, μεταθέτει το ντεμπούτο του Γκανέζου.

28 Νοεμβρίου 2015
Στην ήττα από τον Ηρακλή με 1-0 από το Καυτανζόγλειο, κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, 4 μήνες μετά την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν ανάλογες του φιλικού με τον Πανελευσινιακό, καθώς αποφεύγει τα πολλά τρεξίματα, δεν βάζει τα πόδια του στην φωτιά και περιορίζεται στο να καλύπτει χώρους.

13 Δεκεμβρίου 2015
Με τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Λεωφόρο, είναι το πρώτο παιχνίδι που αφήνει θετικές εντυπώσεις από αγωνιστικής πλευράς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντρέα Στραματσόνι τον προώθησε στα χαφ και ο Γκανέζος εκμεταλλευόμενος την ποιότητα που διαθέτει, σε συνδυασμό με την είσοδο του Νίκος Καλτσά, βοηθάει τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη με 2-0.

24 Ιανουαρίου 2016
Κάνει ίσως το καλύτερο εν Ελλάδα παιχνίδι του, κόντρα στον Λεβαδειακό εκτός έδρας... Την καλή του εμφάνιση επισφραγίζει το γκολ που πετυχαίνει και με το οποίο ο Παναθηναϊκός «σφραγίζει» τη νίκη με 2-0.

13 Μαρτίου 2016
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν είναι βασικός, αλλά παίρνει εντολή να περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό με το σκορ να είναι στο 1-1. Σε ένα ματς που «έκαιγε» και όποιος έπαιζε έπρεπε να ήταν «ταλιμπάν» ο Μάικλ Εσιέν παρουσιάζεται νοχελικός, χωρίς τρεξίματα και κυρίως χωρίς το πάθος που απαιτεί ένα τέτοιο ματς κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο». Πόσω μάλλον από τη στιγμή που έχει στο τελευταίο 20λεπτο, προκειμένου με την ποιότητα και την εμπειρία του να κρατήσει την μπάλα και να βοηθήσει τους «πράσινους» να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Δημοσιεύματα στον Τύπο που κυκλοφόρησαν τις επόμενες, ανέφεραν πως στα αποδυτήρια μετά την ήττα ο Αντρέα Στραματσόνι του εξέφρασε τα έντονα παράπονά του για την απόδοση που είχε.

20 Απριλίου 2016
Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο
Gazzetta.gr διαψεύδει οτι υπάρχει το παραμικρό θέμα με τον Ιταλό τεχνικό της ομάδας, λέγοντας: «Είναι ψέματα. Δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτό. Ποτέ δεν είχα κόντρα με κανένα προπονητή στην καριέρα μου και δεν μάλωσα με τον κόουτς Στραματσόνι. Δεν ξέρω ποιος έγραψε αυτή την ιστορία. Τόσο ο κόουτς, όσο και εγώ γελάμε με αυτό. Είναι κρίμα γιατί δεν είμαι ο τύπος που μαλώνει με προπονητές».

26 Απριλίου 2016
Από τον Παναθηναϊκό γίνεται γνωστό πως έχει ήδη γίνει μία πρώτη επαφή με τον Μάικλ Εσιέν, προκειμένου να λυθεί η συνεργασία τους το καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν μετά τα play offs, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι «πράσινοι» ο Γκανέζος θέλει να μείνει προσηλωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα