Μανουέλ Ιτούρα: Ένας σκύλος που... δαγκώνει (vids)

Μανουέλ Ιτούρα: Ένας σκύλος που... δαγκώνει (vids)

Νίκος Ρόλλας
Μανουέλ Ιτούρα: Ένας σκύλος που... δαγκώνει (vids)

bet365

Ο Μάνουελ Ιτούρα είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και το Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του. Οι θέσεις που παίζει, το γκολ με την Μπαρτσελόνα, το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ κ.α.

Η βασική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού ενόψει καλοκαιριού είναι η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ που να... δαγκώνει, καθώς η επιλογή της απόκτησης του Μάικλ Εσιέν πέρυσι δεν αποδείχθηκε επιτυχημένη. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το όνομα που φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των επιλογών του Αντρέα Στραματσόνι είναι αυτό του Μανουελ Ιτούρα που ανήκει στην Ουντινέζε...

Ο Χιλιανός μέσος, διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνει ο Ιταλός τεχνικός του «τριφυλλιού», καθώς σύμφωνα με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν διαθέτει πάθος στο παιχνίδια του, έχει αρκετά τρεξίματα, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι. Κάτι που του επιτρέπει εκτός από αμυντικός μέσος να αγωνίζεται υπό συνθήκες τόσο ο ως κεντρικός χαφ, όσο και ως δεκάρι... Για αυτό άλλωστε και πολλοί δεν δίστασαν να τον συγκρίνουν με τον τεράστιο Ρούμπεν Μάρκος, ο οποίος την δεκαετία του '60 συγκαταλεγόταν στους καλύτερους μέσους του προηγούμενου αιώνα, συναγωνιζόμενος ακόμη και τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο.


Βέβαια το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, άργησε κάπως να το κάνει, καθώς το υπερατλαντικό ταξίδι από το Σαντιάγκο έγινε σε ηλικία 27 ετών, μετακομίζοντας στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Λεϊρία. Εκεί έπαιξε σε μόλις 11 παιχνίδια, πριν αλλάξει και πάει στην Ισπανία για την Μούρθια στην οποία έμεινε για ένα χρόνο ως δανεικός.

Οι εμφανίσεις του στο «Νουέβα Κοντομίνα» κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μάλαγα, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο. Μάλιστα εκεί συνυπήρξε με τον Σέρχιο Σάντσεθ, τον οποίο ενδεχομένως να συναντήσει εκ νέου το καλοκαίρι στην Λεωφόρο. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν συνήθως βασικός, με highlight της θητείας του ήταν το γκολ που πέτυχε στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το οποίο είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται...

Παρά το γεγονός όμως οτι οι φήμες τον ήθελαν το καλοκαίρι του 2013 να βρίσκεται στο στόχαστρο της Λίβερπουλ, τελικά τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν και τελικά η επόμενη σεζόν τον βρήκε ξανά στην Primera Division. Αυτή την φορά όμως με την φανέλα της Γρανάδα... Εκεί συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, παίζοντας βασικός, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από τους φίλους της ομάδας ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς.

Και πάλι όμως δεν κατάφερε να «στεριώσει» εκεί, καθώς η πρόταση της Ουντινέζε τον ανάγκασε να μετακομίσει στην Ιταλία. Κάτι που ο ίδιος ήθελε πολύ, καθώς κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, παραδέχθηκε πως «δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, μόλις μου ήρθε η πρόταση από την Ουντινέζε απάντησα θετικά». Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε... Αν και έπαιξε σε 17, η μέτρια πορεία της ομάδας τον άφησε στα... ρηχά, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να παραχωρηθεί δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο στην οποία μέχρι στιγμής μετράει 5 συμμετοχές...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα