Ο Οδυσσέας Bλαχοδήμος στη νέα του... Ιθάκη (vid)

Ο Οδυσσέας Bλαχοδήμος στη νέα του... Ιθάκη (vid)

Νίκος Ρόλλας
Ο Οδυσσέας Bλαχοδήμος στη νέα του... Ιθάκη (vid)

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει την πορεία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η πρόταση της Άρσεναλ, τα συμβόλαια στην Στουτγάρδη, οι συμμετοχές του στην Bundesliga και ο παραγκωνισμός που τον οδηγεί στον Παναθηναϊκό.

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών η παρουσία σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το Γερμανικό, αποτελεί ένα παιδικό όνειρο... Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, όμως οι πρώτες του συμμετοχές στην Bundesliga δεν συνδυάστηκαν με την καθιέρωση που θα επιθυμούσε. Φέτος έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία, έπαιξε σε τρεις αγώνες, αλλά βλέποντας πως ο Γιούργκεν Κράμνι είχε άλλες προτεραιότητες αποφάσισε να βρει μία νέα... Ιθάκη στην καριέρα του.

Ο Παναθηναϊκός που τον είχε βάλει στο... μάτι από καιρό, αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του και έτσι όλα δείχνουν οτι θα συνυπάρξει με τον αδελφό του Παναγιώτη, στο Κορωπί και στην Λεωφόρο. Κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει και πριν από 2-3 χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωσή του όμως τελικά δεν προχώρησε, καθώς η Στουτγάρδη δεν φαινόταν διατεθειμένη να παραχωρήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχε στις μικρές της ομάδες.

Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν ήταν η πρώτη και πολύ περισσότερο η μεγαλύτερη ομάδα που τον είχε τσεκάρει. Ο ύψους 1.91 τερματοφύλακας, ήταν στις περισσότερες λίστες που κυκλοφορούν παγκοσμίως με τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση κάτω από τα δοκάρια, αναγκάζοντας πολλούς σκάουτερες να σημειώσουν το όνομά του στην λίστα τους. Βλέπετε, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας από την U-15 έως και την U-20. Άρα, το να τον παρακολουθούν η Μπάγερν Μονάχου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, μόνο είδηση δεν αποτελεί.

Ο Γενς Λέμαν που επί 5 χρόνια, 4 εκ των οποίων ως βασικός, αποτελούσε μέλος των «κανονιέριδων», πρότεινε τον ομογενή «πορτιέρο» στον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του. Έτσι, οι Λονδρέζοι κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην Στουτγάρδη ύψους 1 εκατομμυρίου, όμως οι Γερμανοί απάντησαν αρνητικά, καθώς για να τον δώσουν θα ήθελαν περισσότερα χρήματα...


Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ο «Όντι» χαλάστηκε... «Το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και τέτοιες διακρίσεις εννοείται ότι είναι τιμητικές και αποδεικνύουν ότι βαδίζω στον σωστό δρόμο. Δεν πιέζομαι, όμως, αντίθετα παραμένω προσηλωμένος στη δική μου ομάδα και στην καθημερινή μου δουλειά», είχε δηλώσει σχετικά. Άλλωστε όνειρό του ήταν να παίξει στην Bundesliga: «Το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν πάντα να αγωνιστώ στην Bundesliga. Αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και εντατικά. Έτσι σιγά σιγά οι στόχοι μου θα εκπληρώνονται».

Το 2012 υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το 2015, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να τονίζει: «Ο Οδυσσέας είναι μεγάλο ταλέντο στην θέση του τερματοφύλακα, που συνεχίζει να ανεβαίνει στην Στουτγάρδη, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη ομάδα. Έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, ακόμη και όταν γυμνάστηκε μαζί με την πρώτη ομάδα». Έτσι, το 2014 η ομάδα αποφασίζει του προσφέρει προβεί σε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2017, καθώς οι ομάδες που τον τσέκαραν άρχισαν να αυξάνονται επικίνδυνα...

Τις τελευταίες δύο σεζόν έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, αλλά έπαιζε με την δεύτερη στην 3η κατηγορία, με την οποία είχε συνολικά 68 συμμετοχές. Σε αυτές δέχθηκε συνολικά 96 τέρματα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του για 18 παιχνίδια. Σίγουρα οι αριθμοί αυτοί σε πρώτη ανάγνωση δεν προκαλούν δέος, αλλά στην Γερμανία υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία στην λειτουργία των δεύτερων ομάδων. Το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα και προτεραιότητα αποτελεί η ανάδειξη νέων παικτών και η δοκιμή συστημάτων...

Το καλοκαίρι του 2015 και με τον επί χρόνια βασικό τερματοφύλακα της Στουτγάρδης, Σβεν Ούρλιχ να μετακομίζει στην Μπάγερν Μονάχου και τον Τόρστεν Κιρσμπάουμ να πηγαίνει στην Νυρεμβέργη, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πίστεψε οτι ήταν η ώρα της καθιέρωσης... Οι ευκαιρίες ήρθαν, αλλά ατύχησε αυτές να είναι σε μία κακή σεζόν για την ομάδα, καθώς η Στουτγάρδη παλεύει να διατηρηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Στην αρχή της χρονιάς, ήταν στον πάγκο, ενώ στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Άιντραχτ μπαίνει στα τελευταία 22 λεπτά του ματς λόγω της αποβολής του Πρέμισλαβ Τίτον, με την Στουτγάρδη να γνωρίζει την εντός έδρας ήττα με 4-1. Επόμενο; Στο Βερόλινο με την Χέρτα, όπου και εκεί η ομάδα του χάνει με 2-1. Στα επόμενα παιχνίδια διατηρείται στις αποστολές και επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια στις 21 Νοεμβρίου και στην αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής με την Άουγκσμπουργκ όπου η Στουτγάρδη γνωρίζει νέα ήττα με 4-0.

Ο Γιούργκεν Κράμνι τον παίρνει στην αποστολή και για το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, όμως από την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με την Βέρντερ Βρέμης μένει εκτός και την θέση του παίρνει είτε ο Μίτσελ Λάνγκερακ και ο Μπέντζαμιν Ούπχομ που προωθήθηκε από τις ακαδημίες. Ο παραγκωνισμός του αυτός, ουσιαστικά του άνοιξε την πόρτα της εξόδου και ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει... χαμένη.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ...
Για τον ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με τον αδελφό του: «Σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να ξεχάσουμε για 90 λεπτά τη σχέση μας».

Για την κλήση του στην Εθνική Γερμανίας: «Ήταν μεγάλη τιμή για μένα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική Γερμανίας. Ήταν και ένα είδος επιβεβαίωσης των αποδόσεων που είχα με την ομάδα μου»

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας: «Οι γονείς μου προφανώς θα με ήθελαν να δω να επιλέγω και να παίζω με την Εθνική Ελλάδας».

Για τις ικανότητές του: «Προσπαθώ να εκπέμπω ηρεμία και σιγουριά στους συμπαίκτες αμυντικούς μου».

Για τα ινδάλματά του: «Τους Ίκερ Κασίγιας και Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ τους θαύμαζα από μικρός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα