Η… ανυπαρξία του Κριστιάνο

Η… ανυπαρξία του Κριστιάνο

Γιώργος Καραμάνος
Η… ανυπαρξία του Κριστιάνο

bet365

Εξαφανισμένος όταν η μπάλα καίει, όπως αναλύει το gazzetta.gr, ο Ρονάλντο έχει χαρίσει με τα γκολ του μόλις δύο άμεσους βαθμούς στη Ρεάλ, καθώς σκοράρει μόνο στα εύκολα.

Κόντρα στη Μπέτις η Ρεάλ δεν πήρε για ακόμα μία φορά τη βοήθεια του Κριστιάνο. Για 12η φορά σε αυτές τις 21 αγωνιστικές ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν βρήκε δίχτυα. Σε αυτά τα 1.890 αγωνιστικά λεπτά του στη La Liga έχει σημειώσει 16 γκολ και συνεχίζει να αποδεικνύει και φέτος ότι παραμένει φανταστικά συνεπής σκόρερ, αλλά αυτή τη σεζόν υπολείπεται σε κάτι τρομερά σημαντικό: δεν συμβάλει καθόλου στην αναγκαία βαθμοθηρία της Ρεάλ, καθώς της έχει χαρίσει με τα τέρματα του μόλις δύο βαθμούς!

Εάν πάρει κανείς και αναλύσει παιχνίδι προς παιχνίδι και γκολ προς γκολ όλες τις αγωνιστικές μέχρι στιγμής, θα διαπιστώσει ότι ο CR7 σκοράρει μόνο σε εκείνους τους αγώνες που έχουν καθαρίσει ή όπου δεν υπάρχει πρόβλημα γκέλας. Σε όσα όμως χρειάστηκε η δική του συμβολή, όταν το ματς έκαιγε, δεν εμφανίστηκε παρά μονάχα σε μία περίπτωση. Ηταν στην 17η αγωνιστική και το 3-1 επί της Σοσιεδάδ. Εκεί που το παιχνίδι ήταν στο 1-1 και εμφανίστηκε εκείνος με δύο δικά του γκολ και το καθάρισε.

Ούτε πριν, ούτε έπειτα το ξανάκανε. Προσοχή! Μιλάμε πάντα για τέτοιου είδους αγώνες που είναι στην κόψη του ξυραφιού και απαιτείται ο ηγέτης για να εμφανιστεί και να τα πάρει μόνος του. Σίγουρα μετράει το ότι μπορεί να έχει βάλει το πρώτο γκολ ή το επόμενο σε κάποια αναμέτρηση, αλλά εάν αυτή έχει λήξει 2-0 ή 4-0 π.χ. δεν μετράει ότι έδωσε εκείνος τους βαθμούς της νίκης.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Ρονάλντο έβαλε τα δύο στη Σοσιεδάδ και τα υπόλοιπα 14 τα έχει μοιράσει σε εύκολα, «καθαρά» παιχνίδια που όμως η ομάδα του απ’ ότι μαρτυρούν τα σκορ, θα τα έπαιρνε ούτως ή άλλως. Και φυσικά δεν εμφανίστηκε για να καθαρίσει σε κανένα ντέρμπι…

Εβαλε πέντε σε εκείνο το 0-6 στην Εσπανιόλ, μετα εξαφανίστηκε για τέσσερις αγωνιστικές και επέστρεψε με σερί γκολ σε Λεβάντε (3-0), Θέλτα (1-3), Λας Πάλμας (3-1), δεν έβαλε στις επόμενες δύο και έβαλε από ένα σε Εϊμπάρ (0-2), Χετάφε (4-1). Στις οκτώ ακόλουθες αγωνιστικές εκτός από τα δύο που αναφέραμε πριν με τη Σοσιεδάδ, πρόσθεσε ντομπλέτες στο τρελό 10-2 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο και στο 5-1 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Τι να το κάνεις όμως από τη στιγμή που σε όλα τα σημαντικά ραντεβού παρέμεινε εξαφανισμένος. Και στα έξι φετινά παιχνίδια που η Ρεάλ δεν νίκησε, εκείνος απείχε από το γκολ.

Μάλαγα 0-0
Ατλέτικο 1-1
Σεβίλλη 3-2
Μπαρτσελόνα 0-4
Βιγιαρεάλ 1-0
Βαλένθια 2-2
Μπέτις 1-1

Κατά συνέπεια η Ρεάλ έχει ανάγκη τον πιο αποφασιστικό Ρονάλντο. Θέλει τα τέρματα του όταν η μπάλα καίει. Για να γίνει πιο κατανοητό ότι είναι λίγοι οι δύο βαθμοί που της έχει χαρίσει άμεσα εκείνος, ας δούμε τι κάνουν αντίστοιχα τα άλλα μεγάλα αστέρια σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Ο Μπενζεμά έχει δώσει οκτώ άμεσους βαθμούς με τα 17 γκολ του, ενώ ο Μπέιλ μόλις έναν με τα δικά του 13.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι επιδόσεις είναι ξεκάθαρα καλύτερες και κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη μάχη κορυφής. Ο Μέσι έχοντας παίξει 800 λεπτά λιγότερο από τον Κριστιάνο έχει δώσει πέντε βαθμούς με 10 γκολ, ο Νεμάρ άλλους τόσους με τα 16 δικά του και κορυφαίος όλων ο Λουίς Σουάρες με τους εννέα βαθμούς σε 18 γκολ.

Follow me: @jorgekaraman

 

LA LIGA Τελευταία Νέα