Ορλάντο Σα: Ο πορτογαλικός έρωτας της ΑΕΚ (pics&vids)

Ορλάντο Σα: Ο πορτογαλικός έρωτας της ΑΕΚ (pics&vids)

Θοδωρής Βασίλης
Ορλάντο Σα: Ο πορτογαλικός έρωτας της ΑΕΚ (pics&vids)

bet365

Η ΑΕΚ δίνει μάχη για να κάνει δικό της τον Ορλάντο Σα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την καριέρα του Πορτογάλου επιθετικού.

Γεννημένος στο Μπάρσελος της Μπράγκα πριν 27 χρόνια ο Ορλάντο Σα μπήκε στις ακαδημίες της σε ηλικία 16 ετών. Την σεζόν 2007-08 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα για να δοθεί αμέσως δανεικός στην Μάρι Φόντε ομάδα τρίτης κατηγορίας. Παρότι μόλις 17 ετών ο Σα σημειώνει 6 γκολ σε 26 εμφανίσεις και αναγκάζει τον Ζόρζε Ζέσους ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την Μπράγκα να τον φέρει πίσω.

Ο Ζέσους τον πιστεύει και του δίνει χρόνο συμμετοχής με τον ίδιο να κάνει ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία τον Ιανουάριο του 2009 κόντρα στην Μπελενένσες αγωνιζόμενος για ένα λεπτό. Σιγά σιγά ο χρόνος συμμετοχής αυξάνεται και στις 7 Μαρτίου έρχεται και το πρώτο γκολ κόντρα στην Εστρέλα Αμαδόρα.

Στην Πόρτο και οι τραυματισμοί

Οι εμφανίσεις του προκαλούν το ενδιαφέρον της Τσέλσι χωρίς όμως κάτι το επίσημο. Αντίθετα, η πρωταθλήτρια Πόρτο είναι αυτή που δείχνει ενδιαφέρον και τον Ιούνιο του 2009 έναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ μετακομίζει στο «Ντραγκάο».

Ο τραυματισμός όμως που είχε αποκομίσει από την Μπράγκα δεν του επιτρέπει να κερδίσει θέση βασικού-άλλωστε στην Πόρτο τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα-κι έτσι θα πρέπει να περιμένει έξι μήνες για την πρεμιέρα του και τον Ιανουάριο του 2010 κόντρα στην Ολιβεϊρένσε για το Κύπελλο.

Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά και η Πόρτο αποφασίζει να τον δανείσει στη Νασιονάλ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Μία οι τραυματισμοί μια το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές της τεχνική ηγεσίας ολοκληρώνει την χρονιά με 3 γκολ σε 16 συμμετοχές με highlight το γκολ απέναντι στην Μπενφίκα.

Το καλοκαίρι επιστρέφει στην Πόρτο αλλά δεν υπολογίζεται κι έτσι αποφασίζει να δεχτεί το κάλεσμα της Φούλαμ μετακομίζοντας στο Λονδίνο ως ελεύθερος με την Πόρτο να διατηρεί το 25% των δικαιωμάτων του. Στην Αγγλία τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα δεν βοηθάει στο να δείξει την αξία του. Μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Σανίδα σωτηρίας η ΑΕΛ

Τελικά όμως δεν προλαβαίνει αφού λύνει το συμβόλαιό του και αποφασίζει να υπογράψει με την ΑΕΛ Λεμεσσού. Στην ΑΕΛ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και είναι από τους κορυφαίους της κυπριακής ομάδας και μάλιστα την βοηθάει να γράψει ιστορία με τη νίκη με 3-0 επί της Μαρσέιγ στο Europa League.

Στην Κύπρο όμως μένει μόλις 1,5 χρόνο αφού με τις εμφανίσεις του αναγκάζει την Λέγκια Βαρσοβίας να το κάνει δικό της βγάζοντας από τα ταμεία της ένα ποσό γύρω στις 400.000 ευρώ. Ο Σα πλέον είχε βρει τον καλό του εαυτό και με κεκτημένη ταχύτητα από την Κύπρο τα σαρώνει όλα στην Πολωνία και παρά το γεγονός ότι πολλές ερχόταν στον πάγκο-δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον τεχνικό της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ-αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ των Πολωνών.

Η Vistabet σου προσφέρει τη δυνατότητα να ποντάρεις μέσω τάμπλετ και κινητού στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Το καλοκαίρι του 2015 ο ίδιος αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Πολωνία και κάπου εκεί σκάει και το πρώτο ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Η Λέγκια ζητάει από την Ένωση ένα εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει με την ελληνική ομάδα να κάνει πίσω και να αποκτά τον Τζιμπούρ. Ο Πορτογάλος αποφασίζει ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του στην Αγγλία και λέει το ναι στην πρόταση της Ρέντινγκ κι έναντι 1,5 εκατ. ευρώ υπογράφει στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ.

Το μωρό και η επιθυμία της Μαρία Τερέζα

Στο Νησί δεν τα πάει άσχημα έχοντας 20 συμμετοχές και 5 γκολ και ασίστ, αλλά αποφασίζει ότι πρέπει να φύγει μετά από παρέμβαση της συντρόφου του, Μαρία Τερέζα, γνωστή ποπ τραγουδίστρια της Πορτογαλίας. Η μουντάδα της Αγγλίας δεν αρέσει στην Μαρία Τερέζα που ψάχνει για ένα πιο ηλιόλουστο περιβάλλον για να μεγαλώσει το νεογέννητο μωρό της και πιέζει τον Ορλάντο να μετακομίσουν στην Ελλάδα.

Έτσι, δεν αποκλείεται αυτό που δεν έγινε το καλοκαίρι να γίνει με έξι μήνες καθυστέρηση και ο Ορλάντο Σα να φορέσει τελικά τα «κιτρινόμαυρα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα