Τα αρνητικά και τα θετικά της πώλησης Καρέλη

Τα αρνητικά και τα θετικά της πώλησης Καρέλη

Νίκος Ρόλλας
Τα αρνητικά και τα θετικά της πώλησης Καρέλη

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία από την διαφαινόμενη πώληση του Νίκου Καρέλη στην Γκενγκ.
Το σίριαλ με το ενδιαφέρον για τον Νίκο Καρέλη δεν είναι τωρινό. Κρατάει για την ακρίβεια περίπου 1,5 χρόνο, καθώς από τα μέσα του 2014 ο Έλληνας επιθετικός είχε μπει στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων λόγω της μεγάλης και σταθερής βελτίωσης που παρουσίαζε παιχνίδι με παιχνίδι. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, έφτασε το... πλήρωμα του χρόνου και ο 23χρονος στράικερ θα μετακομίσει στο Βέλγιο έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Κάνει όμως σωστά η διοίκηση του Παναθηναϊκού που λέει «ναι» σε μία τέτοια πρόταση, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου; Το Gazzetta.gr επιχειρεί να καταγράψει τα αρνητικά και τα θετικά της εξέλιξης αυτής, βάζοντας στη... ζυγαριά όλες τις παραμέτρους. Τόσο τις αγωνιστικές, όσο και τις οικονομικές.
Το αγωνιστικό πλήγμα
Σε ανάλογες περιπτώσεις συνήθως στη σειρά είναι πρώτα τα θετικά και μετά τα αρνητικά. Επειδή όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο, το καθαρά αγωνιστικό μέρος πάει πρώτο και εκεί το πλήγμα για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό. Οι «πράσινοι» θα χάσουν έναν παίκτη δουλευτερά, που ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα και που δια περιπάτου έχει τον τίτλο του «πιο βελτιωμένου» τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Από την αρχή της θητεία τους στο «τριφύλλι» δούλεψε πάνω στις αδυναμίες του, τις οποίες κάλυψε σε μεγάλο βαθμό, ενώ φρόντισε πάλι μέσω της σκληρής δουλειάς, να ισχυροποιήσει τα δυνατά του στοιχεία. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση σε κάποιους τομείς, όπως για παράδειγμα το τελείωμα των φάσεων, αλλά αν ήταν εξαιρετικός και εκεί, οι οικονομικές απαιτήσεις του Παναθηναϊκού θα είχαν καλυφθεί νωρίτερα και από μεγαλύτερη ομάδα.
Στα αρνητικά συγκαταλέγεται και το γεγονός οτι ο Καρέλης ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και στα άκρα, ενώ είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Μάρκους Μπεργκ.
Το παρήγορο στην όλη υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου είναι οτι στο ρόστερ υπάρχει ο Σουηδός επιθετικός, ο Μλάντεν Πέτριτς που εσχάτως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ο Γιούρι Μαμούτε που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, αλλά και παίκτες όπως ο Νίκος Καλτσάς και ο Βίκτορ Κλωναρίδης που μπορούν να καλύψουν τις θέσεις περιφερειακά της επίθεσης. Το αν θα έχουν την ίδια επιτυχία με Καρέλη, ο οποίος σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει 8 γκολ και 4 ασίστ, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον...
Τα οικονομικά κέρδη
Σε μία άλλη εποχή, το οικονομικό δεν θα έμπαινε καν στην εξίσωση, εκτός και αν μιλάγαμε για ένα εξωπραγματικό ποσό. Με την σημερινή κατάσταση, έστω και αν ο Γιάννης Αλαφούζος έχει καταφέρει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της «τρύπας» που βρήκε στα ταμεία της ΠΑΕ όταν ανέλαβε τις τύχες της, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο οικονομικός προγραμματισμός της εφετινής σεζόν έχει πάει... περίπατο με τα όσα έχουν συμβεί από τον Αύγουστο.
Το στραπάτσο από την Καμπάλα και η «κληρονομιά» που άφησε στο «τριφύλλι» η απόφαση του Παππά για την μη διεξαγωγή του ντέρμπι, αποτέλεσαν ένα ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά της ομάδας, αναγκάζοντας πλέον τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να βλέπουν με διαφορετικό... μάτι τις προτάσεις που έρχονται. Για αυτό και το καλοκαίρι είπαν «όχι» στην Γκενγκ, ενώ τώρα έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Βέλγους, αν και οι βάσεις των δύο προσφορών δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές.
Κάνοντας τη... σούμα λοιπόν, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η πώληση του Νίκου Καρέλη αποτελεί αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα. Ωστόσο είναι αυτό που λέμε αναγκαίο... κακό, καθώς ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός και η εξοντωτική ποινή του ντέρμπι, ήταν πίσω βήματα στα οικονομικό κομμάτι και στην προσπάθεια ολοκληρωτικής οικονομικής εξυγίανσης του συλλόγου. Απλά στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως με τους παίκτες που θα υπάρχουν στο ρόστερ με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, θα καταφέρουν να καλύψουν το κενό του Έλληνα επιθετικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα