Παναθηναϊκός: Αυτά του δίνει ο Εσιέν

Παναθηναϊκός: Αυτά του δίνει ο Εσιέν

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Αυτά του δίνει ο Εσιέν

bet365

Ο Μάικλ Εσιέν ήταν γέμισε με την παρουσία του την άδεια Λεωφόρο και το Gazzetta.gr καταγράφει τα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Μπορεί η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης να φέρει την υπογραφή του Νίκου Καρέλη, όμως ο παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Μάικλ Εσιέν, ο οποίος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού (σ.σ σε 4-3-3), γέμισε με την παρουσία του την άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο.
Ο Γκανέζος με την εμφάνισή που πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ έδειξε ένα μικρό δείγμα της τεράστιας κλάσης του και κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η σεζόν για τους «πράσινους» αν δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν, έκανε κανονικά προετοιμασία και βρισκόταν στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου στα ευρωπαϊκά ματς του καλοκαιριού.
Άλλωστε, κρίνοντας από την μέχρι στιγμής παρουσία του, δεν είναι και λίγα τα στοιχεία που μπορεί να προσθέσει στο παιχνίδι του «τριφυλλιού». Αρκεί βέβαια να συνεχίσει να παρουσιάζει αυτή την σταθερή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα...
Η απόλυτη ηρεμία
Σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ακόμη και στο πρώτο του κόντρα στον Ηρακλή όπου ήταν πολύ επιφυλακτικός στις κινήσεις του, ένα πράγμα ξεχώριζε... Αυτό ήταν η ηρεμία του όποτε έπαιρνε την μπάλα,. Είτε είχε παίκτη ή παίκτες να «πέφτουν» πάνω του, είτε ήταν μόνος του. Αν προσέξει κανείς τις κινήσεις που κάνει, θα καταλάβει οτι τις περισσότερες φορές πριν καν η μπάλα προσγειωθεί στα πόδια του, ξέρει που θα την δώσει και το σώμα του έχει πάρει την ανάλογη φορά. Για αυτό και σπάνια, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μπορεί κάποιος να του κλέψει την μπάλα από την κατοχή του.
Δημιουργία από πίσω
Ο προκάτοχός του στην θέση του αμυντικού χαφ, ο Τάσος Λαγός ήταν πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ είχε βελτιωθεί αρκετά και στην μεταβίβαση της μπάλας. Ο Γκανέζος όμως, ο οποίος ανασταλτικά παίζει περισσότερο με το μυαλό και την εμπειρία και λιγότερο με την δύναμη, βοηθάει πολύ περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς είναι αυτός που θα πάρει την μπάλα είτε από τον Λουκ Στιλ ή τον Σέρχιο Σάντσεθ και είτε θα κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, είτε θα μοιράσει το παιχνίδι με επιτυχία. Το έκανε στην φάση του πρώτου γκολ, το οποίο ξεκίνησε από τα πόδια του, το έκανε και νωρίτερα με την μαγική μπαλιά στον Καλτσά.
Προσωπικότητα ηγέτη
Από την πρώτη στιγμή που ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, φαίνεται να έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το timing και να δώσει ηγετικό ρόλο στον Μάικλ Εσιέν. Η εμπειρία, η κλάση και οι ικανότητες του Γκανέζο επιτρέπουν κάτι τέτοιο, αν παραμείνει υγιής και συνεχίσει την σταθερή βελτίωση που παρουσιάζει. Για αυτό και ο Ιταλός τεχνικός όταν είδε τον Αστέρα Τρίπολης να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να πιέζει για την ισοφάριση, φώναξε τον «Βίσονα» και του ζήτησε να ηρεμήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα