Νέο ρεκόρ με ... ιδιαίτερη ιστορία κυνηγάει ο Βάρντι

Κώστας Ζάλιαρης
Νέο ρεκόρ με ... ιδιαίτερη ιστορία κυνηγάει ο Βάρντι

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για το ρεκόρ που απέμεινε στον Τζέιμι Βάρντι και παρουσιάζει την ιστορία του Τζίμι Νταν, του ποδοσφαιριστή που αντιστάθηκε στους ναζιστές.

Καλό το 11x11, με το οποίο ξεπέρασε την επίδοση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, όμως, ο Τζέιμι Βάρντι έχει ακόμα μια... πρόκληση μπροστά του. Κι αυτή, συντηρείται από τη σεζόν 1931/1932!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την εκπληκτική Λέστερ, κατάφερε να συνεχίσει το σερί του σε ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet, σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι της Τότεναμ με την Τσέλσι.

Σκοράροντας στο 24ο λεπτό, φώναζε στον κόσμο «εγώ, εγώ, δικό μου» στρέφοντας για 11η διαδοχική αγωνιστική τα φώτα πάνω του, κάτι που το αξίζει και με το παραπάνω, όπως έγραψε και στο twitter, ο Φαν Νίστελρόι που διατηρούσε μέχρι χθες, Σάββατο 28/11/2015 το ρεκόρ των γκολ σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια από το 2003, όταν αγωνιζόταν για τους «κόκκινους διαβόλους».

Πλέον, έχοντας κάνει δική του την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ο Τζέιμι Βάρντι βάζει στόχο το κορυφαίο ρεκόρ στα χρονικά της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτό, τοποθετείται αρκετά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 1931-1932!

Τότε, ήταν ο Τζίμι Νταν, που για λογαριασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε 12 διαδοχικά ματς!

Βέβαια, εκείνος είχε σκοράρει 18 φορές, σε αντίθεση με τον Βάρντι που έχει πετύχει 14 γκολ στα 11 σερί παιχνίδια, με τον Ρουντ να έχει μετρήσει 15 γκολ.

Ο Νταν, λοιπόν, εκ Δουβλίνου και πιο συγκεκριμένα από το Ringsend της Ιρλανδίας, στην προπολεμική περίοδο του αγγλικού ποδοσφαίρου, γεννηθείς το 1905, άρχισε ν' ασχολείται με το ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της παραμονής στη φυλακή Curragh and Portlaoise, έπειτα από τη συμμετοχή του στον στρατό της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Οι ιδέες του, διακρίνονταν από σοσιαλιστικό χαρακτήρα και ο ίδιος, δήλωνε αντάρτης...

Προφανώς και δεν μπορεί να παρομοιαστεί η φυλάκισή του και η κατάσταση που βίωσε, με αυτή στην οποία βρισκόταν πριν από περίπου μια δεκαετία ο Βάρντι, αλλά και ο νυν μεγάλος αστέρας της Πρέμιερ Λιγκ, είχε καταδικαστεί και αγωνιζόταν με βραχιολάκι στο πόδι, ώστε να περιορίζεται η ελευθερία του εκτός σπιτιού, λόγω ενός καυγά στον οποίο είχε εμπλακεί για να υπερασπιστεί έναν φίλο του.

Για να επανέλθουμε στον Νταν, το 1923 ξεκίνησε κανονικά την ποδοσφαιρική του καριέρα παίζοντας για τη Σάμροκ Ρόβερς, μετακομίζοντας αργότερα στην Αγγλία και την τέταρτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας, όπου και έπαιζε για τη Μπράιτον.

Στη Σέφιλντ, με την οποία έφτασε και στο ρεκόρ σκοραρίσματος σε 12 σερί αγωνιστικές, μετακινήθηκε το 1926 έναντι 800 λιρών και μέχρι την αγωνιστική περίοδο 1929/1930, βρισκόταν στο ανώτατο επίπεδο. Ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Αγγλία με 36 τέρματα, έχοντας πετύχει μέχρι και τέσσερα γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια απέναντι στις Λέστερ και Γουέστ Χαμ.

Τη σεζόν 1930/1931, ο Νταν έφτασε στα 41 γκολ, 50 σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση από Ιρλανδό, στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Το ρεκόρ των συνεχόμενων γκολ σε 12 διαδοχικά ματς, σημειώθηκε από τις 21 Οκτωβρίου του 1931, έως την Πρωτοχρονιά του 1932.

Έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ, κατακτώντας τον τίτλο τη σεζόν 1933/1934, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας που είχε επισκεφθεί τη ναζιστική Γερμανία πριν από την εισβολή των Πολωνών, το 1939 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού εκείνου, είχε αρνηθεί να σηκώσει το χέρι όπως επέβαλε ο ναζιστικός χαιρετισμός...

Πάντως, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ήταν από τους λίγους που έχει εκπροσωπήσει τόσο τη Βόρεια Ιρλανδία, όσο και την Ιρλανδία!

«Έφυγε» στα 44 του χρόνια, από καρδιακό επεισόδιο...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα