Σέρχιο Σάντσεθ: Ένας μαχητής της ζωής για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

Σέρχιο Σάντσεθ: Ένας μαχητής της ζωής για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Σέρχιο Σάντσεθ: Ένας μαχητής της ζωής για τον Παναθηναϊκό (pics+vids)

bet365

To Gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον Σέρχιο Σάντσεθ που είναι το μεγάλο φαβορί για να αποτελέσει τον... βράχο στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού που θα καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Τα τελευταία 24ωρα, όπως διαβάσατε στο gazzetta.gr φαβορί για αυτή την θέση είναι ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος επιβεβαίωσε οτι είναι πολύ πιθανό να ντυθεί στα πράσινα. Για αυτό σας παρουσιάζουμε ένα μίνι αφιέρωμα που περιλαμβάνει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για τον 29χρονο Ισπανό αμυντικό...

Βαρκελώνη, αλλά Εσπανιόλ
Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1986 στην περιοχή Ματαρό, που αποτελεί προάστιο της Βαρκελώνης. Ωστόσο ποτέ του δεν αγωνίστηκε στην μεγάλη ομάδα της πόλης, την Μπαρτσελόνα. Η καριέρα του ξεκίνησε στις ακαδημίες της Εσπανιόλ, με την οποία στις έκανε το ντεμπούτο του στις 24 Απριλίου του 2005, στη νίκη με 3-1 επί της Σαραγόσα. Την επόμενη χρονιά, έκανε 12 συμμετοχές με τους Καταλανούς, οι οποίοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας και το 2006/07, στην μεγάλη πορεία της ομάδας του μέχρι τον τελικό του UEFA, όπου και έχασε από τη Σεβίλλη, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Από το Europa στην Secunda
Εκείνη την σεζόν μπορεί να ήταν βασικός στα ματς με τις Πετρζάλκα, Σπάρτα Πράγας και Αούστρια Βιέννης, όμως στα δύσκολα παιχνίδια, μετά τους ομίλους κόντρα Μπενφίκα, Βέντερ Βρέμης και στον τελικό με την Σεβίλλη, είχε ήδη αναχωρήσει από το ρόστερ της ομάδας. Ο λόγος; Ήθελε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και έτσι πήγε στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, παίζοντας σε 20 ματς της Secunda Division.

Ο δεύτερος δανεισμός
Τον Αύγουστο του 2007, η Εσπανιόλ τον παραχώρησε εκ νέου δανεικό, αυτή τη φορά στη Ρασίνγκ Σαντατέρ. Με τη διαφορά, ότι οι «βερδιμπλάνκος» είχαν και οψιόν αγοράς. Ο Σάντσεθ έπαιξε 21 φορές, ωστόσο η Ρασίνγκ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν του και έτσι ο παίκτης επέστρεψε στο «Κορνεγιά-Ελ Πρατ».



Η ώρα της καθιέρωσης
Αυτή τη φορά, οι Καταλανοί αποφάσισαν να τον κρατήσουν και μάλιστα του έδωσαν φανέλα βασικού! Ο Ισπανός για πρώτη φορά κάνει «γεμάτη» χρονιά στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρία γκολ! Η χρονιά εκείνη δεν ήταν τυχαία για την Εσπανιόλ, που αποτέλεσε μία από τις εκπλήξεις της Πριμέρα Ντιβισιόν και τελικά τερμάτισε στην 10η θέση, έχοντας πετύχει μερικές τρομερές νίκες, όπως το 1-2 μέσα στο Καμπ Νόου επί της συμπολίτισσας Μπαρτσελόνα! Ο Σέρχιο Σάντσεθ ήταν βασικός και σε αυτό το ματς.


Η περιπέτεια με την καρδιά του
Η χρονιά εκείνη του άνοιξε το δρόμο για τη Σεβίλλη. Τον Ιούλιο του 2009 οι Ανδαλουσιανοί ανακοινώνουν την απόκτηση του για τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, την πρώτη σεζόν παίζει μόνο σε 12 ματς. Ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός. Στις 31 Δεκεμβρίου, η Σεβίλλη ανακοινώνει ότι εντοπίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα στον παίκτη και ξεκαθαρίζει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει για τι ακριβώς πρόκειται, δεν θα αγωνιστεί ξανά! Οι εξετάσεις ήταν ρουτίνας, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, ο σύλλογος γνώριζε ότι ο παίκτης είχε κάποιας μορφής δυσπλασία στην καρδιά..


Για έναν ποδοσφαιριστή 23 ετών, μια τέτοια είδηση αποτελεί σοκ. Ο Σάντσεθ επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να ηρεμήσει και να κάνει πρωτοχρονιά με την οικογένειά του. Λίγους μήνες πριν, είχε δει τον κολλητό του από την Εσπανιόλ, τον Ντάνι Χάρκε, να πέφτει νεκρός προδομένος από την καρδιά του. Οι συσχετισμοί αναπόφευκτοι... Τελικά, από κοινού με τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν και με τη σύμφωνη απόφαση ενός ειδικού στο Αμβούργο αποφασίζει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Παρότι υπήρχαν ρίσκα, ο ίδιος δεν δυσκολεύτηκε να αποφασίσει: «Ο γιατρός Σίβερς μου εξήγησε τα ρίσκα που υπάρχουν για μια τόσο σημαντική επέμβαση, αφού πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι το ρίσκο είναι μικρό σε σχέση με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να μου φέρει, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές προοπτικές για να συνεχίσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε», είχε πει.



«Οι προοπτικές είναι καλές, αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί έχει μια καρδιά που παρουσιάζει ανωμαλίες», έλεγε ο χειρούργος του που διέκρινε μια απίστευτη θέληση για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Ουσιαστικά, η παρέμβαση του γιατρού έγινε στην αορτή και όλα πήγαν καλά. Η αποθεραπεία του έγινε με μεγάλη προσοχή και πήρε το πράσινο φως για να επιστρέψει στα γήπεδα στις 29 Δεκεμβρίου του 2010, αφού οι λεπτομερείς εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές. Έμεινε δηλαδή εκτός για ένα χρόνο, όπου και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόωρο τέλος της καριέρας του. Τελικά τα κατάφερε. Και όπως δήλωνε ο ίδιος, «κέρδισα τη μάχη μου». Στο μόνο που δεσμευόταν, ήταν στο τέλος κάθε χρονιάς να κάνει ολοκληρωμένες εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Η επιστροφή στην δράση
Έχοντας ήδη καθίσει στον πάγκο της Σεβίλλης, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθεί, στις 18 Ιανουαρίου του 2011 πατάει ξανά στο χορτάρι, κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Κύπελλο Ισπανίας στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Ο Γρεγόριο Μανθάνο του δίνει φανέλα βασικού στην ρεβάνς του 3-3 και ο Ισπανός αμυντικός βοηθάει την ομάδα του να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Copa Del Rey, χάρη στη νίκη της με 3-0. Μέχρι το τέλος της σεζόν όμως, πρόλαβε να παίξει άλλα 6 ματς, καθώς δεν είχε καταφέρει να βρει αγωνιστικό ρυθμό που θα του εξασφάλιζε την θέση βασικού στην εντεκάδα.



Από την Σεβίλλη στην Μάλαγα
Η περιπέτεια που πέρασε, δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στο ενδιαφέρον της Μάλαγα, που αποφάσισε να δώσει περίπου 3 εκατομμύρια για να τον εντάξει στο ρόστερ της. Στην Ανδαλουσία αποτελεί βασικό στέλεχος υπό τις οδηγίες του Μαουρίτσιο Πελεγρίνι, παίζει σε 22 ματς και βοηθάει την ομάδα του να βγει 4η και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, όπου το καλοκαίρι του 2012 θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Και στα δύο ματς όμως, θα μείνει στον πάγκο...



Όταν οι άλλοι έφυγαν, εκείνος έμεινε
Ο σεϊχης Αμπντουλάχ Αλ Τάνι, ο οποίος είχε... τινάξει την μπάνκα βοηθώντας την ομάδα να χτίσει ένα ακριβό ρόστερ, αποφασίζει να κλείσει την κάνουλα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχωρούν, όχι όμως ο Σάντσεθ, ο οποίος μένει στην Μάλαγα και αγωνίζεται στη φοβερή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά ήταν στον πάγκο, ωστόσο αγωνίστηκε σε αρκετές αναμετρήσεις. Μεταξύ των οποίων και το συγκλονιστικό 3-2 με τη Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν. Τα δύο τελευταία χρόνια, είχε γεμάτες χρονιές με 28 και 21 συμμετοχές αντίστοιχα, όμως φέτος αποφάσισε να αλλάξει... παραστάσεις...!

Η σχέση του με τους «Έλληνες»
Αν πάντως θελήσει να πάρει μία... γνώμη για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, έχει ουκ ολίγους ανθρώπους να ρωτήσει. Στην Εσπανιόλ είχε προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, ενώ στην Σεββίλη είχε τον Μανόλο Χιμένεθ που είχε καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Παράλληλα στην Μάλαγα είχε συμπαίκτη τον Χαβιέ Σαβιόλα, αλλά και τον Μιγκέλ Τόρες που επίσης είχαν περάσει από τους «ερυθρόλευκους».



Λατρεία από τους οπαδούς
Όταν όλα τα μεγάλα ονόματα της Μάλαγα άνοιγαν την πόρτα της εξόδου, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, εκείνος αποφάσιζε να μείνει. Κάτι που ανέβασε κατακόρυφα την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό του. Μάλιστα στην Ανδαλουσία είχαν να λένε για το πάθος που έβγαλε στο παιχνίδι του και το πόσο έδειχνε να αγαπάει την ομάδα.



Η αγαπημένη του «Έλι»
Πέρυσι τον Μάιο, ο Σέρχιο Σάντσεθ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Ελίσαμπεθ Ρέγιες, με την τελετή να γίνεται στην Μάλαγα, παρουσία συγγενών και φίλων. Το 30χρονο μοντέλο έχει χριστεί το 2006 ως Miss Ισπανία και όπως φαίνεται έχει μία... κλίση στους ποδοσφαιριστές, καθώς κατά το παρελθόν είχε σχέση τόσο με τον Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με τον Αλέξις Ρουάνο της Χετάφε. Μάλιστα σε ένα από τα ζευγάρια παπούτσια που φοράει ο Ισπανός αμυντικός, έχει αποτυπωμένα πάνω τα αρχικά της...


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα