Αυτός είναι ο προπονητής Μίκαελ Λάουντρουπ που θέλει ο ΠΑΟΚ!

Αυτός είναι ο προπονητής Μίκαελ Λάουντρουπ που θέλει ο ΠΑΟΚ!

Αυτός είναι ο προπονητής Μίκαελ Λάουντρουπ που θέλει ο ΠΑΟΚ!

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον προπονητή Μίκαελ Λάουντρουπ, που... φλερτάρει ο ΠΑΟΚ. Aπό βοηθός του Όλσεν, πρωταθλητής με την Μπρόντμπι, δύσκολος αντίπαλος για Μπαρτσελόνα - Ρεάλ και League Cup/Europa League με την Σουόνσι.

Μίκαελ Λάουντρουπ: Μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές μορφές όχι μόνο της Δανίας αλλά και της Ευρώπης... φλερτάρει με τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το gazzetta.gr είναι στην χώρα του και μάλιστα έχει ήδη κάνει την πρώτη κουβέντα με τον φίλο του.

Το ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής Λάουντρουπ το ξέρουμε όλοι. Ποιο είναι το έργο του από τους πάγκους;

Το 1998 γράφεται η τελευταία σελίδα στο βιβλίο με την ποδοσφαιρική του καριέρα και δύο χρόνια αργότερα κάθεται στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού της Δανίας Μόρτεν Όλσεν. Μαζί οδηγούν την ομάδα στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Στη φάση των ομίλων νικούν Ουρουγουάη και Γαλλία, ενώ φέρνουν ισοπαλία με την Σενεγάλη. Ετσι τερματίζουν στην πρώτη θέση.

Στη συνέχεια έρχεται στο δρόμο της η Αγγλία, η οποία τη νικάει για... πλάκα 3-0 και εκεί σταματά η πορεία της Δανίας.

Η πρώτη του δουλειά είναι αυτή στην Μπρόντμπι. Εκεί περνάει τα έξι πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας, εκεί κατέκτησε τα πρώτα του τρόπαια και εκεί έγινε... προπονητής!

Το 2002 κατέκτησε το Supercup, πρόσθεσε άλλα δύο Κύπελλα, ενώ τη σεζόν 2004-2005 αναδείχτηκε πρωταθλητής.

Εκτός από κορυφαίος Δανός παίκτης το 1982 και το 1985 έγινε και καλύτερος προπονητής τις σεζόν 2002-03 και 2004-05.

Επιστροφή στην Ισπανία... πληγώνοντας τους δύο πρώην

Τη σεζόν 2007-2008 έρχεται η Χετάφε να του προσφέρει την πρώτη του δουλειά, ως προπονητής, εκτός συνόρων.

Στον πρώτο γύρο νικάει 2-0 την Μπαρτσελόνα και χάνει 1-0 από την Ρεάλ στην έδρα του. Στο δεύτερο γύρο όμως πήρε το αίμα του πίσω.

Ο Λάουντρουπ έρχεται την 2 Μαρτίου του 2008 αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα, από την οποία και παίρνει ισοπαλία μέσα στο «Καμπ Νόου», ενώ νικάει τη «βασίλισσα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» χάρη στο γκολ του Ούτσε. Η χρονιά κλείνει με 12 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Παραλίγο στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Με το που ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας του με την Χετάφε το όνομά του συνδέεται με γίγαντες του χώρου όπως οι Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Βαλένθια Μπενφίκα. Επίσης γράφεται ότι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπλάκμπερν αλλά και Παναθηναϊκός τον θέλουν.

Τότε οι κ.κ. Πατέρας, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλος, αποφάσισαν ότι ο Μίκαελ Λάουντρουπ θα είναι ο άνθρωπος που θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Ετσι πετούν για Ισπανία οι Αντωνίου και Βέλιτς, ώστε να έχουν συνάντηση με τον Δανό.

Τα 2.000.000 που του έδινε το «τριφύλλι» αλλά και ένα ικανοποιητικό μπάτζετ τον έκαναν να βλέπει με πολύ θετικό τρόπο την περίπτωση να έρθει στην χώρα μας. Ωστόσο, η Ισπανία πάντα αποτελούσε για εκείνον νούμερο 1 επιλογή. Γι αυτό και ήθελε ρήτρα στο συμβόλαιό του που θα του επέτρεπε να φύγει όποτε ερχόταν μια πρόταση από την Primera Division. Αυτό δεν έγινε δεκτό και έτσι ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Τεν Κάτε.

Η ΤΣΣΚΑ η παραλίγο επιστροφή στη Μαδρίτη και τελικά η Μαγιόρκα

Στις 12/9 του 2008 ανακοινώνεται από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Καμία σχέση ο καιρός, η κουλτούρα κι η νοοτροπία της Ρωσίας με αυτή την Ρωσίας. Τι να κάνει όμως που ήθελε να δουλέψει και να μην μείνει για δεύτερο χρόνο χωρίς δουλειά.

Στις 15/4 του 2009 τελειώνει η εμπειρία του στην Ρωσία μιας και δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σύλλογο.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έρχεται η Ατλέτικο Μαδρίτης να του προτείνει συμβόλαιο, μιας κι ο Ρεσίνο ήταν έτοιμος να φύγει. Εν τέλει οι δυο πλευρές δεν έρχονται σε συμφωνία και έτσι η υπόθεση δεν προχωράει. Ο Κίκε Φλόρες ήταν αυτός που ανέλαβε τους «ροχιμπλάνκος».

Τον Ιούλιο του 2010 αναλαμβάνει τη Μαγιόρκα, με συμβόλαιο το οποίο είχε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Κουμάντο τότε στην ομάδα του νησιού έκανε ο Φερέρ. Τα οικονομικά προβλήματα είχαν αρχίσει για την ομάδα, ενώ είχαν φύγει ήδη αρκετοί παίκτες.

Στο ντεμπούτο του εκεί, παίρνει ισοπαλία με την Ρεάλ και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με την Ατλέτικο χάνει με 4-3. Σε 38 ματς πανηγυρίζει σε 12 ματς, σε άλλα 8 πήρε ισοπαλία και χάνει άλλα 18.

Η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, αλλά την επόμενη σεζόν έμεινε μόλις για πέντε ματς. Σ΄αυτά νικάει στα δύο και χάνει στα άλλα τρία.

Ο αντικαταστάτης του Ρότζερς

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ρότζερς αφήνει την Σουόνσι για τη Λίβερπουλ κι ο Λάουντρουπ είναι ο άνθρωπος που πρέπει να μεταμορφώσει τους «κύκνους»

Η πρώτη του χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη. Ονειρεμένη, θα λέγαμε. Η Σουόνσι τερματίζει στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ κατακτά και το League Cup, αφήνοντας στα ημιτελικά εκτός την Τσέλσι, ενώ νωρίτερα έστειλε... σπίτι της τη Λίβερπουλ! Στον τελικό με την Μπράντφορντ έκαναν... πάρτι οι παίκτες του Λαόυντρουπ, πετυχαίνοντας πέντε γκολ. Την ίδια σεζόν, ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ δεν πέρασαν από το «Liberty».

Το επόμενο πρωτάθλημα δεν τελειώνει για τη Σουόνσι με τον Λάουντρουπ στον πάγκο. H ήττα από τη Γουέστ Χαμ την 1η Φεβρουαρίου ήταν και το τελευταίο του ματς.

Ετσι η σεζόν 2014-2015 τον βρίσκει στην πρωταθλήτρια Λεκβίγια του Βλάντιμιρ Βάις. Πήρε το νταμπλ και πλέον είναι έτοιμος για νέες... περιπέτειες. Ίσως... ελληνικές. Αν δεν έχει τον τρόπο να τον πείσει ο Αρνεσεν να έρθει στην χώρα μας, τότε δεν τον έχει κανένας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα