Ο Φρανκ Λάμπαρντ ρίχνει την αυλαία του στην Πρέμιερ Λιγκ (pics+vids)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ρίχνει την αυλαία του στην Πρέμιερ Λιγκ (pics+vids)

bet365

Ο μεγάλος Φρανκ Λάμπαρντ παίζει για τελευταία φορά στην Πρέμιερ Λιγκ σήμερα και το gazzetta.gr τον ξεπροβοδίζει θυμίζοντας σπουδαίες στιγμές, με τη φανέλα που τον συνήθισε όλος ο κόσμος... Αυτή της Τσέλσι!

Μαζί με τον Στίβεν Τζέραρντ που αποχαιρέτησε το «Άνφιλντ» και προκαλεί... τέλος εποχής στη Λίβερπουλ με την αποχώρησή του από την ομάδα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης πίστευε ότι θα έβλεπε για πάντα να τον έχει στο ρόστερ της, ήρθε η ώρα και για τον Φρανκ Λάμπαρντ να ρίξει την αυλαία της παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Αποχωρώντας πέρυσι από την Τσέλσι, αποφάσισε να παίξει για μια τελευταία χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ προτού μετακομίσει οριστικά στις ΗΠΑ για λογαριασμό της θυγατρικής της Μάντσεστερ Σίτι, New York City.

Το gazzetta.gr αποχαιρετά ακόμα έναν θρύλο της Πρέμιερ, θυμίζοντας στιγμές που θα έχουν πάντα προτεραιότητα και ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο...

Το πρώτο πρωτάθλημα με την Τσέλσι

Το 2005, στην πρώτη χρονιά της παρουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των «μπλε», ο λονδρέζικος σύλλογος ολοκλήρωσε τη σεζόν με το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του με διαφορά... μισού αιώνα από το αμέσως προηγούμενο, ενώ φυσικά ήταν το πρώτο από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Η αρμάδα του «special one» κυριάρχησε και τερμάτισε στο +12 από την Άρσεναλ, εξασφαλίζοντας τον τίτλο τέσσερα ματς πριν από το φινάλε, με εκτός έδρας νίκη επί της Μπόλτον.

Αρχηγός στην τεράστια επιτυχία του Μονάχου

Όσα κι αν είχαν συμβεί μέχρι τότε στην καριέρα του και όσα κι αν συμβούν μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν θα ξεχάσει ποτέ την πορεία της Τσέλσι μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. Από τον διαφαινόμενο αποκλεισμό μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Νάπολι στη φάση των «16», στην αλλαγή προπονητή και το έπος με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο. Ο Λάμπαρντ, σήκωσε στον ουρανό του Μονάχου το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι

Ήταν 11 Μαΐου του 2013 όταν ο Φράνκι αναρριχήθηκε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για την αγαπημένη τοιυ Τσέλσι. Φτάνοντας στα 203 τέρματα, ξεπέρσε την επίδοση του Μπόμπι Τάμπλινγκ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Άστον Βίλα και ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο επίτευγμα, το πιο σημαντικό της καριέρας του επί προσωπικού.

Το Κύπελλο του 2009

Στη θητεία του στους «μπλε» πανηγύρισε τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας, ωστόσο, αυτό του 2009 ήταν το καλύτερο, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί. Στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Έβερτον και αφού προηγουμένως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε καταφέρει ν' απαντήσει στο γκολ του Λουίς Σαχά, ο Άγγλος χαφ με εκπληκτικό αριστερό σουτ νίκησε τον Τιμ Χάουαρντ για να χαρίσει στους Λονδρέζους το τρόπαιο.

Τα 27 γκολ της σεζόν 2009-2010

Την αγωνιστική περίοδο που κατάφερε να πάρει το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ο Φρανκ Λάμπαρντ, έκανε ό,τι ακριβώς και τις προηγούμενες τέσσερις ποδοσφαιρικές χρονιές. Ξεπέρασε, δηλαδή, τα 20 γκολ. Μόνο που τη σεζόν 2009-2010, απέδειξε περίτρανα γιατί ήταν πολύ διαφορετικός απ' όλους τους υπόλοιπους μέσους, φτάνοντας συνολικά στα 27 γκολ, 22 εκ των οποίων σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα. Οι «μπλε», του Κάρλο Αντσελότι τότε, κατέκτησαν και την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και το Κύπελλο. Οι ασίστ του πρώην ηγέτη της ομάδας, ήταν 17.

Η συγκίνηση στο πέναλτι απέναντι στη Λίβερπουλ

Μόλις μια εβδομάδα αφότου έχασε τη μητέρα του, ο Φρανκ Λάμπαρντ θέλησε να ξεσπάσει και να ξεχαστεί μέσα στο γήπεδο. Η μητέρα του, εξάλλου, ήθελε να τον βλέπει χαρούμενο να παίζει ποδόσφαιρο και να φοράει τη μπλε φανέλα με την οποία τον είχε συνηθίσει κι εκείνη. Έτσι, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008, στη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σκόραρε από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το συνολικό 3-2 υπέρ των «μπλε» και φυσικά αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του. Έτρεξε στη γωνία του κόρνερ, γονάτισε και φίλησε το μαύρο περιβραχιόνιό του...

Το γκολ εις βάρος της Τσέλσι

Όσα συναισθήματα κι αν έχει γι' αυτή την ομάδα, ο Φρανκ Λάμπαρντ φροντίζει πάνω απ' όλα να βάζει το άθλημα και να βγάζει τίμια τα χρήματά του. Συνεχίζοντας φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και πιο συγκεκριμένα στη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη New York City FC, ο Λάμπαρντ, στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους «μπλε», τους πλήγωσε λίγο πριν το φινάλε ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 του παιχνιδιού στο «Etihad». Δεν πανηγύρισε καθόλου και σίγουρα εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε άσχημα, όμως το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο της Τσέλσι στο φινάλε, σίγουρα του έδειξε ότι είναι δικό τους παιδί και δεν του κρατούν κακία...

Η επιστροφή στο «Στάμφορντ Μπριτζ»...

Στις 31/1 ο Φρανκ Λάμπαρντ πάτησε ξανά το χορτάρι του «Στάμφορντ Μπριτζ». Μόνο που αυτή τη φορά, φορούσε άλλη φανέλα, άλλο σορτσάκι και επέστρεφε σαν «εχθρός». Όλα αυτά, στη θεωρία. Ουδείς ξεχνάει όσα πρόσφερε ο έμπειρος μέσος στον λονδρέζικο σύλλογο και ουδείς μπορεί να τον χαρακτηρίσει... προδότη που επέλεξε να συνεχίσει γι' ακόμα μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ από τη στιγμή που δεν του προσφέρθηκε νέο συμβόλαιο στην Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2013. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1, η Τσέλσι έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου και ο Λάμπαρντ στη λήξη της αναμέτρησης, χειροκρότησε το πλήθος και αποθεώθηκε, ευχαριστώντας τους γι' ακόμα μια φορά για τις αναμνήσεις και τις στιγμές.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα