Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο πιο άτυχος Έλληνας ποδοσφαιριστής

Κώστας Ζάλιαρης
Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο πιο άτυχος Έλληνας ποδοσφαιριστής

bet365

Το gazzetta.gr συμπονεί τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και αναφέρεται στους τραυματισμούς που τον έχουν κάνει πλέον τον πιο άτυχο Έλληνα ποδοσφαιριστή...

Ο Έλληνας αμυντικός όσο κι αν θέλει, δεν έχει απολαύσει το ποδόσφαιρο όσο και όπως θα ήθελε.

Κάποιος τον έχει καταραστεί και η μοίρα τον θέλει συνεχώς έξω από το γήπεδο, να πονάει, όμως να παραμένει δυνατός και να καταφέρνει κάθε φορά να ξεπεράσει τα προβλήματα που του προκύπτουν, ξεπερνώντας τα εμπόδια.

Τελευταίο, αυτό της εξάρθρωσης του αριστερού του ώμου στο παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στην Κολωνία, το Σάββατο.

Αντικαταστάθηκε στο 64ο λεπτό μη μπορώντας να συνεχίσει, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, έκανε εξετάσεις και αναμένεται να χάσει τα εναπομείναντα παιχνίδια της Bundesliga βάζοντας πλέον πλώρη για την καλοκαιρινή προετοιμασία και την επόμενη σεζόν, δίχως όμως να ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον σε αγωνιστικό κομμάτι, αφού ανήκει στη Σάλκε και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στις «ασπιρίνες».

Το ίδιο πρόβλημα, λίγους μήνες πριν...

Αν έχει ακόμα και ο ίδιος αμφιβολίες για την ατυχία που τον «κυνηγάει», αρκεί να σκεφτεί ότι και πριν από λίγους μήνες αντιμετώπισε ξανά το πρόβλημα ώμο! Στις αρχές Νοεμβρίου, έχοντας επιστρέψει στη δράση και έχοντας κάνει πολύ καλά παιχνίδια με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, καλείται στην Εθνική ομάδα για το ματς των προκριματικών του Euro 2016 κόντρα στα Νησιά Φερόε αλλά και το φιλικό με τη Σερβία, όμως χάνει τα παιχνίδια της «γαλανόλευκης» με εξάρθρωση ώμου!

Το πρώτο χειρουργείο

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε το μεγάλο μαρτύριο για τον νεαρό αμυντικό... Σε ηλικία 20 ετών και λίγο καιρό αφότου είχε μείνει εκτός δράσης περνώντας και ανεμοβλογία (!), ο Κυριάκος Παπαδόπουλος οδηγείται στο χειρουργείο για τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο αριστερό γόνατο (έκανε καθαρισμό χόνδρου και αποκατάσταση μηνίσκου). Το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, δεν θα έπαιρνε περισσότερο από 1,5 μήνα για να του επιτρέψει να επιστρέψει στο γήπεδο, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε και περίμεναν ποδοσφαιριστής και Σάλκε. «Είναι ύπουλος τραυματισμός και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση» έλεγαν οι άνθρωποι του Κυριάκου έπειτα από 2,5 μήνες εκείνη την περίοδο.

Ήλπιζε, αλλά...

Το καλοκαίρι του 2013 και έχοντας φορτσάρει κάνοντας προπόνηση με μπάλα για να καταφέρει να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αισθάνεται νέες ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο σε προπόνηση της Σάλκε και πέφτει στο έδαφος. Αμέσως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας πέφτει πάνω του για να διαπιστώσει το πρόβλημά του και εννοείται ότι τα μαντάτα δεν είναι και τόσο καλά. Νέα καθυστέρηση στην ημερομηνία της επαναφοράς του στη δράση. Αυτή, πραγματοποιήθηκε τελικά τον Δεκέμβριο του 2013, δηλαδή, έναν χρόνο μετά από το χειρουργείο που έκανε! Μπήκε με αλλαγή στη νίκη (2-0) των «βασιλικών μπλε» επί της Φράιμπουργκ, στις 15/12/2013 και είχε αγωνιστεί τελευταία φορά στις 27/11/2012!

Έχασε και το Μουντιάλ

Έχοντας προσπαθήσει πλέον να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, παίρνοντας ολιγόλεπτες συμμετοχές με τη Σάλκε στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, ήθελε να βάλει το όνομά του ανάμεσα στα υπόλοιπα που θα βρίσκονταν στην πτήση της Εθνικής μας ομάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το όνειρό του, όμως, αποδείχθηκε κι αυτό απατηλό, γιατί έτσι το ήθελε η μοίρα του που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί. Σε μια από τις προπονήσεις των Βεστφαλών, υπέστη εξάρθρωση δεξιάς ωμοπλάτης (η πρώτη από τις τρεις συνολικά), χρειάζεται περίπου δύο μήνες αποθεραπείας και μένει εκτός πλάνων του Φερνάντο Σάντος για τη μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα...

Όσο έχει παίξει, έχει γίνει περιζήτητος

Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο διαφορετική θα ήταν η εξέλιξη της καριέρας του αν δεν ήταν τόσο άτυχο αυτό το παιδί. Όσο έχει προλάβει να παίξει στη Bundesliga με τη Σάλκε και φέτος με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν που τον πίστεψε και τον πήρε με τη μορφή δανεισμού, ο Κυριάκος έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Τόσο που στα συρτάρια στα γραφεία της Λίβερπουλ το όνομά του διατηρείται αρκετά ψηλά ανάμεσα στα υπόλοιπα έγγραφα και συχνά - πυκνά τον θυμούνται οι «κόκκινοι». Αυτό που γίνεται, όμως, με τον ποδοσφαιριστή δεν έχει προηγούμενο...

Κούλη, μείνε δυνατός και θα επιστρέψεις όπως το κάνεις κάθε φορά!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα