Οι 10 σημαντικότερες στιγμές του Ζέκα στον Παναθηναϊκό (vids+pics)

Οι 10 σημαντικότερες στιγμές του Ζέκα στον Παναθηναϊκό (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Οι 10 σημαντικότερες στιγμές του Ζέκα στον Παναθηναϊκό (vids+pics)

bet365

Ο Κάρλος Ζέκα ετοιμάζεται να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και το Gazzetta.gr έφτιαξε το top-10 των στιγμών του στον Παναθηναϊκό.

1. Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Το καλοκαίρι του 2011, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εισηγείται την απόκτησή του και την 1η Φεβρουαρίου, ο 23χρονος τότε Πορτογάλος παρουσιάζεται επίσημα από τους «πράσινους», όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως «αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα κάνω τα πάντα για τον σύλλογο». Μία υπόσχεση που την τηρεί σε κάθε παιχνίδι, όπου δίνει το 101% των δυνατοτήτων του, προκειμένου το «τριφύλλι» να πετύχει τους στόχους του.


2. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ
Το πάθος που βγάζει σε κάθε παιχνίδι, τον έκανε αμέσως αγαπητό στους φίλους του Παναθηναϊκού, όμως δεν ήταν μόνο αυτό... Ήταν και το πρώτο του γκολ που έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Πορτογάλο μέσο. Όσο για το πως ένιωσε μόλις είδε την μπάλα στα δίχτυα; «Φανταστικά. Το πρώτο μου γκολ εδώ στην Ελλάδα ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό το γκολ».


3. Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΕΡΕΙΡΑ
Τον Νοέμβριο του 2012, ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Γιάννης Αλαφούζος και Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφασίζουν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους και ο Ζέκα, στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ που ακολουθεί στο ΟΑΚΑ, βάζει γκολ, δεν το πανηγυρίζει και το αφιερώνει στον συμπατριώτη του τεχνικό, λέγοντας: «Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι ο Φερέιρα υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει στην ομάδα. Σίγουρα δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά μέχρι τώρα, αλλά δεν είναι εκείνος που φταίει. Ολοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, αλλά όπως πάντα, αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής και αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι άδικο».

4. ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ
Μπορεί το γκολ του αυτό να μην χάρισε τη νίκη ή κάποια πρόκριση στον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό που πέτυχε κόντρα στην Τότεναμ τον Δεκέμβριο του 2012 στο White Hart Lane δεν θα μπορούσε να μην μπει στις 10 σημαντικότερες στιγμές του με την φανέλα του «τριφυλλιού».

5. ΤΟ... ΑΧΑΣΤΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
ΟΚ, δεν είναι αυτό που λέμε «φονιάς» απέναντι από την αντίπαλη εστία, αλλά η ευκαιρία που είχε χάσει στο ντέρμπι του 2013 κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι από αυτές που δεν χάνονται. Εκμεταλλεύεται το λάθος του Μανωλά, βγαίνει «φάτσα» με τον Μέγιερι, τον περνάει, αλλά το σουτ που κάνει σταματάει στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων που γλιτώνουν από του χάρου τα... δόντια. Κάτι τέτοιες στιγμές όμως έχουν «σκληρύνει», τον έχουν κάνει να ωριμάσει και να αποτελεί πλέον τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

6. ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ
Η έλευση του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έφερε μεταξύ άλλων αλλαγές και στους αρχηγούς της ομάδας. Μεταξύ αυτών πλέον, από το καλοκαίρι του 2013 είναι και ο Κάρλος Ζέκα, φορώντας την φανέλα με το νούμερο 10 που τον συνοδεύει μέχρι σήμερα στο «τριφύλλι». Το βάρος πολύ μεγάλο, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος: «Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ομάδα. Νιώθω φανταστικά. Δεν είναι εύκολο φυσικά, αλλά είναι πολύ καλό».

7. Η 100ΑΡΑ
Από τη στιγμή που πήρε φανέλα βασικού με το... καλημέρα, ήταν φυσικό επόμενο να συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές πολύ γρήγορα. Κάτι που έγινε στις 29 Ιανουαρίου του 2014 και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου και η ΠΑΕ τον τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα, χαρίζοντάς του μία φανέλα με τον αριθμό 100.


8. Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ
Ήρθε στον Παναθηναϊκό με πολλά όνειρα για τίτλους και διακρίσεις... Αυτά μπορεί να άργησαν λίγο, από πλέον οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν στο σωστό δρόμο. Κάτι που επιβεβαίωσε και η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ζέκα να παίζει σε 8 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και ο τελικός του Κυπέλλου όπου έκλεψε την παράσταση με τον τρόπο που αποθέωσε τον Μάρκους Μπεργκ για το ρεσιτάλ του.

9. ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΚ
Στα χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό τον έχουμε δει να παίζει σε όλες σχεδόν τις θέσεις της από το κέντρο και μπροστά. Με δεδομένο όμως το πρόβλημα που έχουν οι «πράσινοι» στην δεξιά πλευρά της άμυνα και βλέποντας κανείς πως ο Πορτογάλος είναι πρώτος στα κλεψίματα, ενώ τρέχει ασταμάτητα για 90 λεπτά, ο Γιάννης Αναστασίου είπε να τον δοκιμάσει σε έναν διαφορετικό ρόλο. Αυτόν του δεξιού μπακ, κάτι που το είδαμε για πρώτη φορά στο ισόπαλο 1-1 παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

10. ΕΙΝΑΙ... ΒΙΟΝΙΚΟΣ
Ανήκει στην κατηγορία παικτών που βρίσκονται πάντα στους καλύτερους των εργομετρικών τεστ... Αυτό όμως που έκανε πριν από περίπου 2 μήνες ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στις 28/2 υπέστη θλάση στην προπόνηση και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου έλεγαν πως θα χρειαστεί δύο με τρεις εβδομάδες για να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, με αποτέλεσμα, σε θεωρητικό επίπεδο, να είναι νοκ άουτ από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Ζέκα όμως βάλθηκε να τους διαψεύσει... Δούλεψε αρκετά και όχι απλά κατάφερε να είναι στην αποστολή, αλλά έπαιξε και βασικός, τρέχοντας ακατάπαυστα στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο.



*Η αρίθμηση είναι με χρονολογική σειρά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα