Κρισάντους: Aυτός είναι ο νέος παίκτης της ΑΕΚ (pics+vids)

Κρισάντους: Aυτός είναι ο νέος παίκτης της ΑΕΚ (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κρισάντους: Aυτός είναι ο νέος παίκτης της ΑΕΚ (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Μακόλεϊ Κρισάντους που μέσω της ΑΕΚ ψάχνει να αποδείξει πως ο... κακός χαμός που είχε προκαλέσει στην Ευρώπη, δεν ήταν τυχαίο γεγονός.

Ο 24χρονος επιθετικός από τη Νιγηρία πρέπει να θεωρείται παίκτης της «Ένωσης» και φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, τόσο στην προσπάθεια της επιστροφής στη Σούπερ Λιγκ, όσο φυσικά και στο Κύπελλο, το οποίο θέλουν όλοι πάρα πολύ στην ομάδα.

Μπορεί να τελείωσε άδοξα η καριέρα του στη Σίβασπορ έπειτα από μόλις λίγους μήνες συνεργασίας με την τουρκική ομάδα, ωστόσο, το παρελθόν του είναι «λαμπρό» και ο ίδιος ξέρει πως πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία ώστε να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όπως τότε που είχε... τρελάνει τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, έχοντας «συστηθεί» μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17...

«Χώρισε» το Μάντσεστερ στα δύο

Πίσω στο 2007, όταν ο Κρισάντους ήταν μόλις 17 ετών, κατάφερε να προκαλέσει... «μάχη» ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ κι όχι μόνο! Η Σίτι, η Γιουνάιτεντ, αλλά και οι Τότεναμ, Τσέλσι και Λίβερπουλ φέρονταν να τον έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο», έχοντας μείνει εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις του και την ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ-17 που είχε διεξαχθεί στη Νότιο Κορέα. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, τότε προπονητής των «πολιτών», πίεζε τη διοίκηση της ομάδας για να μη χαθεί ο ταλαντούχος επιθετικός, όμως δεν κατάφερε να τον πάρει.

Κέρδισε το Αμβούργο

Η μετακίνηση από την Hearts of Abuja στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έγινε για τον Κρισάντους τον Νοέμβριο του 2007, για λογαριασμό του Αμβούργου. Έπειτα από τρομερή προσπάθεια μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του, με συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λιόν, ο Άγιαξ αλλά και οι ομάδες της Πρέμιερ που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, το Αμβούργο κέρδισε την υπογραφή του 17χρονου, τότε, επιθετικού από τη Νιγηρία. Βέβαια, τον έβαλε αρχικά να πάρει εμπειρίες και να δοκιμαστεί στη δεύτερη ομάδα προτού πάρει... προαγωγή στο ανδρικό τμήμα.

«Ο Μακόλεϊ πήρε αυτή την απόφαση γιατί πιστεύει ότι είναι η καλύτερη για την εξέλιξή του. Δεν ήθελε να πάει κάπου απλά για να περιμένει τις ευκαιρίες. Θέλει να παίζει και να ξέρει ότι τον υπολογίζει ο προπονητής του» είχε αναφέρει ο ατζέντης του, Άνταμ Μοχάμεντ.

Δεν τον σήκωσε το κλίμα...

Η επιλογή του Κρισάντους να κάνει το πρώτο, μεγάλο βήμα της καριέρας του στη Γερμανία, δεν ήταν όπως το είχε ονειρευτεί και σχεδιάσει. Απέτυχε να πείσει το Αμβούργο για την αξία και τις ικανότητές του στα συνολικά τέσσερα χρόνια που ανήκε εκεί και αγωνίστηκε δύο σεζόν δανεικός στην Καρλσρούη και άλλη μια στην FSV Φρανκφούρτης. Σε αυτές τις δύο ομάδες είχε γεμάτες σεζόν, προσπάθησε ν' αποδείξει πως το Αμβούργο δεν έκανε λάθος, όμως δεν είχε μέλλον εκεί...

Καλό ξεκίνημα στην Ισπανία, δεν κατάφερε να την ανεβάσει

Η μετακίνησή του στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας για λογαριασμό της Λας Πάλμας, του έκανε καλό. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους έκανε θετικότατο ξεκίνημα στο 2012, σκοράροντας στο ντεμπούτο του σε νίκη 3-0 επί της Ντεπορτίβο Μαρίνο, τον Αύγουστο εκείνου του έτους, ενώ στήριξε όσο περισσότερο γινόταν την ομάδα του, συμμετέχοντας μέχρι τα ημιτελικά των πλέι-οφ ανόδου, τον Ιούνιο του 2013! Σκόραρε στο 86ο λεπτό για να οδηγήσει το ματς με την Αλμερία στην παράταση, όμως εκεί αποβλήθηκε έπειτα από τα πρώτα πέντε λεπτά και η Λας Πάλμας ηττήθηκε τελικά με σκορ 2-1 (1-1 το πρώτο ματς), για να μην καταφέρει να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια» της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, δεν ήταν τόσο εποικοδομητική, με μόλις εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον «τελείωσε» η Σίβασπορ

Η λύση της συνεργασίας του με τη Σίβασπορ ήρθε έπειτα από απόφαση της διοίκησης να «τελειώσει» τέσσερις ποδοσφαιριστές με τους οποίους δεν είχε μείνει καθόλου ικανοποιημένη από την προσφορά τους στην ομάδα. Ο Μακόλεϊ Κρισάντους (που είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο μόλις το περασμένο καλοκαίρι) ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους τέσσερις. «Τους ευχαριστούμε όλους για ό,τι μπόρεσαν να κάνουν για τον σύλλογό μας, αλλά πάρθηκε αυτή η απόφαση έπειτα από το πολύ κακό πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Η αποχώρησή του ήταν σύμφωνη και με τον προπονητή μας» είπε ο πρόεδρος της Σίβασπορ, Μάινουν Οτιακμάζ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα