Ένας Αργεντινός με ρίζες από τον… Πειραιά

Βασίλης Μοιρώτσος
Ένας Αργεντινός με ρίζες από τον… Πειραιά

bet365

Ο παππούς του κρατάει απ’ το… λιμάνι και ο ίδιος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να γίνει Έλληνας και να αποτελέσει τον «νέο Χολέμπας» της Εθνικής. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον «κοντό» αλλά θαυματουργό, Λούκας Βιγιαφάνιες, που είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό πριν από 2,5 χρόνια.

Το όνομά του είχε πρωτοεμφανιστεί στον ελληνικό Τύπο πριν από 2,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2012. Τότε όμως ο Λούκας Βιγιαφάνιες απασχολούσε τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Η ομάδα του, η Ιντεπεντιέντε, χρωστούσε χρήματα στους «ερυθρόλευκους» από την μεταγραφή του Λιονέλ Νούνιες. Αντί χρημάτων, άρχισε να τους προτείνει ποδοσφαιριστές. Ο μικρός στο δέμας (μόλις 1.68 μ.) Αργεντινός εξτρέμ ήταν απ’ αυτούς που ξεχώριζαν.

Με συμμετοχές στις «μικρές» Εθνικές της Αργεντινής, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Στον Παναιτωλικό ισχυρίζονται πως αν δεν είχε αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα τραυματισμού, δεν θα είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που δεν πήγε στον Πειραιά. Με την πόλη όμως θα έχει πάντα ένα δέσιμο διαφορετικό από τις υπόλοιπες. Ένα δέσιμο που ίσως τον βοηθήσει να βρεθεί μέχρι και στην… Εθνική Ελλάδας.

Βιγιαφάνιες όπως… Χολέμπας

Όλοι θυμόμαστε την περίπτωση του Χοσέ Χολέμπας. Ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στον Ολυμπιακό, έπειτα από εισήγηση του Εβαντ Λίνεν, αλλά λόγω της τρικαλινής καταγωγής του πατέρα του, έγινε Ελληνας και πλέον αγωνίζεται στην Εθνική. Η… σκούφια του Βιγιαφάνιες κρατάει από τον Πειραιά. Συγκεκριμένα, του παππού του, ο οποίος γεννήθηκε στην χώρα μας. Ήδη ο «Λουκάς» (όπως τον φωνάζουν μονίμως ο Χάβος και οι συμπαίκτες του) έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και μαζεύει τα χαρτιά ώστε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και – γιατί όχι – να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική Ελλάδας, όπως ακριβώς έκανε και ο Χολέμπας.

Αφιερωμένο στη φαμίλια

Τα γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βέροια ήταν ιδιαίτερα. Και αφιερωμένα εξαιρετικά στην οικογένειά του, η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει πρωτοχρονιά με το καμάρι της. Η μητέρα του, ο πατέρας του και τα αδέρφια του τον παρακολούθησαν από την τηλεόραση στην εκτός έδρας νίκη του Παναιτωλικού λίγες ώρες πριν ανέβουν στο αεροπλάνο της επιστροφής κι εκείνος τους χάρισε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση με τα δύο γκολ που σημείωσε.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα γκολ του τα αφιερώνει κάπου συγκεκριμένα. Στο 5-2 επί της Ξάνθης στο Αγρίνιο, ο Βιγιαφάνιες είχε σημειώσει και πάλι δύο τέρματα. Για όσους θυμούνται, πανηγύρισε και τα δύο τέρματα βάζοντας το χέρι του στο κεφάλι και κάνοντας τον φαντάρο. Το είχε υποσχεθεί σε έναν κολλητό φίλο του στην Αργεντινή, με τον οποίο την προηγούμενη μέρα μιλούσαν μέσω skype και πριν κλείσουν είχαν κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο Βιγιαφάνιες του είπε πως «αύριο θα σκοράρω και θα στο αφιερώσω με αυτό τον τρόπο». Ο λόγος του… συμβόλαιο.

Μικρό συμβόλαιο, μεγάλη ευστοχία

Στον Παναιτωλικό υπάρχουν αρκετοί πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές από τον Βιγιαφάνιες. Για την ακρίβεια, ο… δικός μας θεωρείται «φτηνός». Το συμβόλαιό του έχει πενταψήφιο αριθμό και δεν πλησιάζει καν τις 100.000 ευρώ, όπως κάποιων συμπαικτών του. Την δουλειά του πάντως την κάνει και με το παραπάνω. Ο 23χρονος αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό ποδοσφαιριστή του Μάκη Χάβου. Στο ματς με τη Βέροια είχε δύο γκολ σε δύο τελικές προσπάθειες. Στις εννιά συμμετοχές έως τώρα στο πρωτάθλημα, μετράει πέντε γκολ σε έξι τελικές.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για ένα παιδί. Πραγματικό παιδί. Που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Που του μιλάς και – αν σε καταλάβει – σκύβει το κεφάλι σχεδόν από ντροπή. Γιατί «αν σε καταλάβει»; Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην σχεδόν εξάμηνη παρουσία του στην Ελλάδα. Ήρθε χωρίς να γνωρίζει ούτε λέξη αγγλικά, με αποτέλεσμα η επικοινωνία του να είναι πολύ δύσκολη. Έχει ξεκινήσει ταχύρυθμα μαθήματα τόσο αγγλικών, όσο και ελληνικών. Άλλωστε, τα ελληνικά μπορεί να του χρειαστούν περισσότερο απ’ όσο φανταζόταν. Στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα