Πρωταγωνιστεί ο Τάσος Αυλωνίτης!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Πρωταγωνιστεί ο Τάσος Αυλωνίτης!

bet365

Στους τελευταίους δώδεκα μήνες πέρασε σχεδόν απ’ όλα τα στάδια! Για να φτάσει ο Τάσος Αυλωνίτης στην απόλυτη δικαίωση. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ακροστιχίδα του.

Τ άσος ή Αναστάσιος, όπως έχει βαφτιστεί… Γεννήθηκε την πρώτη ημέρα του 1990 στη Χαλκίδα, όπου περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένειά του. Σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος επιστρέφει στο πατρικό του, συμμετέχει σε εκδηλώσεις της πόλης του, ενώ εκεί αρέσκεται να περνάει τα καλοκαίρι με ένα lifestyle λιγάκι διαφορετικό και πιο έντονο απ’ ό,τι επιτάσσουν οι θυσίες του επαγγελματικού αθλητισμού τον χειμώνα!

Α ιγάλεω… Στα δυτικά προάστια βρέθηκε το καλοκαίρι του 2007, πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια. Μετά από μια αξιοπρόσεχτη πορεία με την ομάδα της πόλης του, τον Χαλκινέο, μετακόμισε στο Σίτι όπου έμεινε στις σεζόν και αποχώρησε επεισοδιακά το 2010. Ο Τάσος Αυλωνίτης έκανε προσφυγή τον Απρίλιο εκείνου του έτους, την οποία και κέρδισε, έστω κι αν η ΠΑΕ ισχυριζόταν πως δεν του οφειλόταν ούτε ένα ευρώ. Με την ομάδα των δυτικών προαστίων έπαιξε σε 33 παιχνίδια στη Β’ Εθνική και σκόραρε μια φορά, απέναντι στην Καλλιθέα.

Σ ύμβολο… Αγωνιζόμενος στη θέση του κεντρικού αμυντικού, τα είδωλά διαφέρουν από τα συνηθισμένα. Ο Τάσος Αυλωνίτης δεν έχει αποκαλύψει με ποιο πρότυπο μεγάλωσε, ωστόσο έχει μιλήσει για δύο ποδοσφαιριστές του οποίους παρακολουθούσε και προσπαθούσε να μιμηθεί τα τελευταία χρόνια. «Ένα παίκτη που θαυμάζω στο ελληνικό πρωτάθλημα και που παίζουμε στην ίδια θέση είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Έχει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και είναι πολύ σοβαρός επαγγελματίας. Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές σε όλα τα διεθνή πρωταθλήματα. Εκείνος που ξεχωρίζω είναι ο Τζον Τέρι της Τσέλσι».

Ο λυμπιακός… «Είχα μιλήσει και με άλλα παιδιά όπως τον Σιόβα και τον Σάμαρη και μου είπαν έλα, και αν δείξεις αυτό που είσαι, θα μείνεις , να σαι υγιής πάνω από όλα και θα πάνε όλα καλά». Μέσα από ένα σίριαλ που κράτησε περίπου δύο μήνες, ο Τάσος Αυλωνίτης δικαιώθηκε και ήταν γνωστό από τα μέσα Ιανουαρίου ότι θα έπαιζε στον Ολυμπιακό. Παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέσω του Αχαρναϊκού, όταν εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι πρωταθλητές, άλλαξε γνώμη και η επιτροπή μεταγραφών της ΕΠΟ του έδωσε το πράσινο φως.

Εκείνος που δεν έμοιαζε να του το δίνει ήταν ο Μίτσελ. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου έμοιαζε δεδομένο ότι θα φύγει από τον Πειραιά με προορισμό είτε την Κρήτη είτε τη Νέα Σμύρνη, όμως η πώληση του Κώστα Μανωλά και η φυγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει στο λιμάνι. «Δεν σκέφτηκα ούτε δανεισμούς, ούτε τίποτα. Ήμουν αφοσιωμένος στο στόχο μου, μέσα στις προπονήσεις και στα φιλικά και είχα ευτυχή κατάληξη», δήλωνε πριν περίπου δέκα μέρες σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις που έχει δώσει ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Μετά το χθεσινό ματς, μπορεί να νιώθει πως δικαιώθηκε για όλα τα πιστεύω του, στα οποία επέμενε.

Σ ταθμός… Έτσι, έχει περιγράψει ο ίδιος τον πρώτο αγώνα που κλήθηκε να δώσει απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Έναν αγώνα, ο οποίος παρότι εξελίχθηκε καλά στο μεγαλύτερο μέρος για την ομάδα του, ο Τάσος Αυλωνίτης αντιλήφθηκε τις διαφορές που υπάρχουν από κατηγορία σε κατηγορία. Τη σεζόν 2008-09, στην οποία ο Αυλωνίτης έπαιξε δανεικός από το Αιγάλεω στον Ηλυσιακό, η ομάδα του κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο κύπελλο. Έχασε 2-1 μετά από 120 λεπτά αγώνα και ο 18χρονος τότε αμυντικός πήρε μια εμπειρία ζωής.

«Τότε συνειδητοποίησα τι σημαίνει αγώνας ανάμεσα απέναντι σε μεγάλη ομάδα. Ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας για μένα γιατί άρχισε να ακούγεται το όνομα μου μετά από αυτόν και επίσης γιατί με αυτό το ματς καθιερώθηκα και στην Εθνική Νέων».


Α ντώνης… Ο κυριότερος λόγος που ξεκίνησε ο μικρός να παίζει ποδόσφαιρο. Ο πατέρας του είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Χαλκίδας και μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Ήταν εκείνος που έβαλε το μικρόβιο στον γιο του και ο οποίος του έμαθε τα μικρά μυστικά για να γίνεται καλύτερος. Ο Αντώνης Αυλωνίτης έχει δουλέψει σε δεκάδες ομάδες του περιφερειακού πρωταθλήματος, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία εργάστηκε ήταν ο Βύζαντας Μεγάρων.

Υ ποψήφιος… Έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια της καριέρας του διαβάζοντας το όνομά του στους μεταγραφικούς στόχους των μεγάλων ομάδων. Το γαϊτανάκι ξεκίνησε τον Μάιο 2009, όταν η ΑΕΚ εμφανιζόταν διατεθειμένη να τον αποκτήσει από το Αιγάλεω, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Στέλιο Μανωλά να έχουν ξεχωρίσει τις αρετές του. Η απόκτησή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο για την Ένωση παρέμενε στόχος. Ένας στόχος που έμοιαζε κλεισμένος πριν περίπου ένα χρόνο, όταν φερόταν να έχει δώσει το λόγο του στον Νίκο Λυμπερόπουλο για την επόμενη σεζόν. Στο κυνήγι του είχε προστεθεί εκείνο το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν δεν έκανε ποτέ επίσημη πρόταση.

«Υπήρχε και υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όπως αυτές που ανέφερες, όμως κάποια επίσημη πρόταση δεν έχει γίνει απ' όσο γνωρίζω. Επομένως, κλείνω τα αυτιά μου και για μένα υπάρχει μόνο ο Πανιώνιος. Έχω συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και το τιμώ. Αν έρθει κάποια πρόταση ικανοποιητική για τον σύλλογο και για μένα, το βλέπουμε, το συζητάμε και αποφασίζουμε για το καλύτερο. Έχω όνειρο να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο ο Πανιώνιος. Με τιμάει το ενδιαφέρον των άλλων ομάδων, αλλά είμαι παίκτης του Πανιωνίου», έλεγε ο Τάσος Αυλωνίτης το καλοκαίρι του 2013 κι ενώ προετοιμαζόταν με τους κυανέρυθρους.

Λ υμπερόπουλος… Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν εκπρόσωπος του Τάσου Αυλωνίτη μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά του μάνατζερ για να δουλέψει στην Ένωση. Ο βετεράνος επιθετικός ήταν ο κυριότερος λόγος που όλοι θεωρούσαν ότι δεν πρόκειται να χαλάσει η δουλειά με την ΑΕΚ, αλλά και εκείνος ο οποίος – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – χρεώθηκε από την Ένωση την αποτυχία, αφού ο Αυλωνίτης κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Ω ρίμανση! Ο Πανιώνιος μπήκε στη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2011. Στις 30 του μήνα ανακοινώθηκε η απόκτησή του και ο Τάσος Αυλωνίτης θα έβρισκε επιτέλους τον τρόπο να πάει την καριέρα του ένα βήμα πιο πάνω, να την ξεκολλήσει από την μετριότητα που είχε βρεθεί να περιπλανιέται. «Αρχικά θέλω να πω πως ήρθα σε μία πολύ ιστορική ομάδα. Στον Πανιώνιο βλέπω πως χρησιμοποιούν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους δίνουν χρόνο συμμετοχής και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για να έρθω στην ομάδα. Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να αναδειχθούν στον Πανιώνιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Έκανε το ντεμπούτο του στις 16 Οκτωβρίου απέναντι στον ΠΑΣ κι έκλεισε την πρώτη του σεζόν με μόλις έξι συμμετοχές.

Στο ξεκίνημα-όνειρο της επόμενης σεζόν για τους κυανέρυθρους ήταν και πάλι στον πάγκο, παίρνοντας μερικά διάσπαρτα λεπτά συμμετοχής από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Όταν οι τραυματισμοί άρχισαν να «χτυπάνε» τα στόπερ της ομάδας, ο Τάσος Αυλωνίτης πήρε φανέλα βασικού κι άδραξε την ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μην βγει ξανά από την ενδεκάδα! Έκλεισε τη σεζόν με 26 συμμετοχές, 22 εκ των οποίων ως βασικός!

Ν αζλίδης… Η κοινή τους παρουσία τη σεζόν 2010-11 στην Καβάλα δημιούργησε μια ισχυρή φιλία. Παρά τα τρία χρόνια διαφοράς, ο Θωμάς και ο Τάσος είχαν κοινά όνειρα και έκτοτε παρότι οι δρόμοι τους χώρισαν, κράτησαν την πολύ καλή σχέση που είχαν. Απόδειξη για τη φιλία τους είναι η αφιέρωση που έκανε ο Τάσος Αυλωνίδης στον Θωμά Ναζλίδη, όταν ο επιθετικός του Πλατανιά τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. «Θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον Θωμά, γιατί είναι φίλος μου και ο τραυματισμός του είναι πολύ σοβαρός. Θέλω να του πω να γυρίσει δυνατός και να μη μασάει». Κολλητός του από τον χώρο του ποδοσφαίρου είναι επίσης και ο Δημήτρης Κολοβός.

Ι ντριγκα! Όταν έμεινε ελεύθερος από το Αιγάλεω, πίστεψε ότι είχε την ευκαιρία του να κάνει το ξεπέταγμα. Η Καβάλα είχε κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν στη Super League και ο Τάσος Αυλωνίτης υπέγραφε τριετές συμβόλαιο με την επαρχιακή ομάδα, το οποίο θα έμπαινε σε ισχύ μόλις κέρδιζε και τυπικά την προσφυγή από το Αιγάλεω. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδειξε εμπιστοσύνη. Εύχομαι η νέα μου ομάδα και καλύτερη της περιφέρειας την περσινή περίοδο να πραγματοποιήσει και φέτος αντάξια πορεία ή να τερματίσει ακόμα ψηλότερα. Από την πλευρά μου πιστεύω στις δυνάμεις μου και τα υπόλοιπα καλύτερα να τα πούμε στο γήπεδο», δήλωνε ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος όμως έπεσε σε μια περίεργη χρονιά για την Καβάλα, όπου μεταξύ άλλων άλλαξαν τρεις προπονητές.

Τ ραυματισμός! Η λεγόμενη «κατάρα των στόπερ» που είχε χτυπήσει τον Πανιώνιο στην πρώτη του σεζόν πέρασε μακριά του, όμως την επόμενη χρονιά αποφάσισε να επισκεφτεί και τον Τάσο Αυλωνίτη. Στο εκπληκτικό ματς των κυανέρυθρων απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της σεζόν, ο νεαρός αμυντικός υπέστη ρήξη πλάγιου κοιλιακού και, μάλιστα, είχε κάνει ένεση στο ημίχρονο προκειμένου να αντέξει ολόκληρο το 90λεπτο. Η διάγνωση έκανε λόγο για απουσία 20 ημερών και ακριβώς τόσο έμεινε εκτός δράσης ο 23χρονος αμυντικός, που από τις 24 Αυγούστου επέστρεψε ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου και το ματς με τον Πανθρακικό.

Η θική… Σε όσα χρόνια παίζει ποδόσφαιρο δεν έχει συζητηθεί ποτέ το όνομά του με άσχημο τρόπο. Θεωρείται «καθαρός» αμυντικός και είναι ενδεικτικό ότι έχει πάρει 16 κίτρινες κάρτες σε 55 συμμετοχές. Ακόμα και την περυσινή σεζόν, στην οποία ο Πανιώνιος είναι… πρωταθλητής στις κάρτες, ο Τάσος Αυλωνίτης δέχτηκε μόλις οκτώ, ενώ αποβλήθηκε δύο φορές. Δεν έχει δεχτεί ποτέ απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ μέχρι χθες δεν είχε σκοράρει ποτέ σε αγώνα Super League. Το μοναδικό γκολ της καριέρας ήταν ως παίκτης του Αιγάλεω σε έναν αγώνα με την Καλλιθέα.

Σ υμβόλαιο… Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε υπογράψει στον Πανιώνιο τριετές συμβόλαιο. Η λήξη του είναι για το καλοκαίρι του 2014 και ήταν δεδομένο πως από τον Ιανουάριο, όταν και θα αποκτούσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, οι μνηστήρες θα αυξάνονταν και οι πιθανότητες του Πανιωνίου να τον κρατήσει θα ήταν ελάχιστοι. Ο Τάσος Αυλωνίτης εμφανιζόταν από το ρεπορτάζ της προηγούμενης άνοιξης ως ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα υπέγραφαν επέκταση συμβολαίου με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι διοικούντες την ΠΑΕ, μάλιστα, μιλούσαν για διετή επέκταση, ωστόσο ποτέ δεν προχώρησαν επίσημα στην πρόταση. Κάτι που έμοιαζε να επωφελείται η ΑΕΚ. Μέχρι να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός…

 

Τελευταία Νέα