Μίλα(ν) μου...

Μαριάννα Αξιοπούλου
Μίλα(ν) μου...

bet365

Είχε μείνει καιρό στην αφλογιστία. Μετά τα χθεσινά γκολ, έφτασε τα 14 με τη φανέλα του Παναιτωλικού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Μίλαν Μπόγιοβιτς με ισάριθμα σημεία.

1. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1987 στο Τάρτακ της Σερβίας, ωστόσο η καταγωγή του είναι από την Λούτσανι, το ίδιο χωριό που κατάγεται ο αείμνηστος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς. Εκεί επιστρέφει σε κάθε ευκαιρία, ώστε να επισκεφτεί την οικογένειά του και να ηρεμήσει από την πίεση του ποδοσφαίρου.

2. Η πρώτη θέση στην οποία αγωνίστηκε ήταν τερματοφύλακας! Έφτασε εννέα ετών για να τον αλλάξει ο προπονητής του και τότε συνειδητοποίησε πρώτον το ταλέντο του στην επίθεση και δεύτερον ότι ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. «Θυμάμαι πως από την πρώτη μου προπόνηση έβαλα τρία γκολ και μετά ο προπονητής μου έλεγε, «Είδες; Είσαι επιθετικός, όχι τερματοφύλακας».

3. Μεγάλωσε υποστηρίζοντας την Παρτιζάν, έστω κι αν στην πορεία έπαιξε και δέθηκε συναισθηματικά με την Βοϊβοντίνα. Στους «νεκροθάφτες» εντάχθηκε στα 15 του χρόνια όταν έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να παίξει στα τμήματα υποδομής. Δεν κατόρθωσε, ωστόσο, να κάνει σταδιοδρομία εκεί και ακολούθησαν μια σειρά από μικρομεσαίες ομάδες, πριν φτάσει στη Βοϊβοντίνα.

4. Ο Μπόγοβιτς έπαιξε κατά σειρά στις Ραντνίτσκι, Σρεμ, Τελεόπτικ, Τσουκαρίτσκι και Γιαγκόντινα, με την οποία ισχυρίζεται ότι πέρασε την πιο όμορφη σεζόν της καριέρας του.

5. Το παρατσούκλι του και το όνομα που έχει συνηθίσει να τον φωνάζουν στο γήπεδο από όταν έπαιζε στη Σερβία είναι Μπόγκε.

6. Από τους πρώτους μήνες που έπαιζε στη Βοϊβοντίνα δεν έκρυβε την επιθυμία του να φύγει για το εξωτερικό. Μεγάλη του φιλοδοξία είναι να παίξει στην μπουντεσλίγκα, καθώς θεωρεί ότι είναι το πρωτάθλημα που του ταιριάζει περισσότερο.

7. Η μεταγραφή στο εξωτερικό θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην καριέρα του, αφού δύο φορές έφτασε μια ανάσα από τις υπογραφές. Το καλοκαίρι του 2011 η Ραπίντ Βιέννης ενδιαφερόταν τόσο ζεστά, που φερόταν διατεθειμένη να πληρώσει 1 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει, όμως η Γιαγκοντίνα επέμενε στο 1,5 εκ. ευρώ και η αυστριακή ομάδα έκανε πίσω. Λίγο αργότερα βρέθηκε στο Βέλγιο, έπαιξε σε δύο φιλικά με τη Μέχελεν, όμως αυτή τη φορά η δουλειά χάλασε εξαιτίας των μάνατζερ και της προμήθειας που είχαν λαμβάνειν.

8. Είναι ιδιαίτερα θρήσκος και παρότι δεν έχει γούρια και ιεροτελεστίες πριν το παιχνίδι, πάντα μερικά δευτερόλεπτα πριν τη σέντρα ζητάει τη βοήθεια του Θεού.

9. Πέρα από την Παρτιζάν, που ήταν η παιδική του αγάπη και τη Βοϊβοντίνα που ήταν η επαγγελματική, υποστηρίζει την Ίντερ και τη Ρεάλ. Λογικά, λοιπόν, θεωρεί επιθετικό πρότυπο τα τελευταία χρόνια έναν παίκτη της αγαπημένης του ομάδας, τον Ντιέγκο Μιλίτο.

10. Αγαπημένος του αριθμός φανέλας είναι το νούμερο «10», το οποίο θεωρεί τυχερό από τη χρονιά που έκανε στην Γιαγκοντίνα, όταν πέτυχε δώδεκα γκολ σε 26 ματς. Στη Βοϊβοντίνα συμβιβάστηκε με το… άθροισμα του «55», ενώ στο Αγρίνιο άλλαξε ρότα και επέλεξε το «88».

11. Ήρθε στον Παναιτωλικό τον Ιανουάριο του 2013, με μια μικρή καθυστέρηση όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει. «Είχα προταθεί και παλιότερα στον Παναιτωλικό, επί εποχής Σίνισα Γκόγκιτς που όμως διάλεξε κάποιους άλλους παίκτες». Έκανε ντεμπούτο απέναντι στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, που εκείνο το διάστημα ήταν στον Εργοτέλη και σύντομα ξεκίνησε να σκοράρει. Με τον Μάκη Χάβο προπονητή πέτυχε το πρώτο του γκολ και έκλεισε την – ημιτελή του – σεζόν με έντεκα γκολ σε είκοσι παιχνίδια. Είχε, μάλιστα, ένα μήνα φωτιά όταν από τις 24 Μαρτίου ως τις 21 Απριλίου πέτυχε έξι γκολ και ένα… αυτογκόλ σε εφτά ματς.

12. Στην προσαρμογή του στο Αγρίνιο βοήθησε ο Μίρνες Σίσιτς με τον οποίο έκαναν πολύ παρέα και εκτός γηπέδου. «Μοιάζει πολύ με τη Σερβία κι αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Ο κόσμος είναι εξαιρετικός και δεν είχα κανένα θέμα με την προσαρμογή μου. Σ' αυτό βοήθησε και το ότι ήρθα σε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα». Επίσης, είναι κολλητός με τον Μπράνα Ίλιτς από τότε που αμφότεροι έπαιζαν στην Βοϊβοντίνα.

13. Η εντυπωσιακή συχνότητα με την οποία σκόραρε διεκόπη μάλλον βίαια τον Μάιο του ίδιου έτους. Σε ένα άτσαλο πέσιμο στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών υπέστη κάταγμα ωλένης και δεν κατάφερε να ενισχύσει την ομάδα του στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και στα πλέι οφ. Λυπάμαι πάρα πολύ. Όχι τόσο γιατί έσπασα το χέρι μου. Τραυματισμός είναι θα περάσει. Λυπάμαι περισσότερο γιατί δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου στα τρία επόμενα ματς», έλεγε τότε και στους συμπατριώτες του εξομολογούταν πως ο τρόπος που του φέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου έκανε την επέμβαση τον έκανε να νιώθει λίγο σαν τον… Μπέκαμ.

14. Ξεκίνησε τη σεζόν με φόρα από την προηγούμενη και το γκολ που έβαλε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 24 Αυγούστου έφερε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη διοίκηση του Παναιτωλικού να σκέφτεται πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2014, προκειμένου να μην το χάσει. Η σκέψη πάγωσε, όσο έμενε και ο ίδιος παγωμένος! Από χθες, λογικά έχει αρχίσει πάλι να ζεσταίνεται…

 

Τελευταία Νέα