Τόμας στο gazzetta.gr: «Μπορώ και καλύτερα, μακάρι και άλλα ρεκόρ»

Τόμας στο gazzetta.gr: «Μπορώ και καλύτερα, μακάρι και άλλα ρεκόρ»

Γιώργος Κούβαρης
Τόμας στο gazzetta.gr: «Μπορώ και καλύτερα, μακάρι και άλλα ρεκόρ»

bet365

Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε στο gazzetta.gr για την επίσημη πρεμιέρα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ, στάθηκε στο ματς της EuroLeague που έρχεται και... σχολίασε το ρεκόρ με την πράσινη φανέλα.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έκανε πολλές ποιοτικές προσθήκες στο φετινό του ρόστερ και να δυνάμωσε σημαντικά, ειδικά στην περιφέρεια, αλλά εκείνος που κατάφερε να κλέψει και πάλι την παράσταση ερχόμενος με... φόρα από την περσινή σεζόν, δεν ήταν άλλος από τον Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει να αποτελεί την σταθερή αξία των «πρασίνων» και να αποτελεί «λίρα εκατό» στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Είτε παίζει κοντά στο καλάθι με άριστα τελειώματα στο low post, είτε όταν βρεθεί στην περιφέρεια και αποφασίσει να σουτάρει.

Απέναντι στην ΑΕΚ επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αφού τελείωσε το ματς έχοντας 26 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές). Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Τόμας μίλησε στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Basket League, στάθηκε στον... Τζέιμς Γκιστ και τον Ερυθρό Αστέρα που έρχονται στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (3/10) ενώ σχολίασε και το δικό του ρεκόρ με τα πράσινα. Ο Αμερικανός είχε να επιδείξει στο ελληνικό πρωτάθλημα τους 21 πόντους από το πρώτο ματς των περσινών playoffs κόντρα στο Περιστέρι, ενώ στην EuroLeague είχε σημειώσει 25 πόντους στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Χίμκι.

«Παίξαμε καλά. Βέβαια και η ΑΕΚ ήταν καλή στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και το γεγονός αυτό μας δυσκόλεψε κάπως. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, με καλύτερες συνεργασίες και άνοιξε το σκορ. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα. Και ειδικά στα μικρά πράγματα. Χρειάζεται χρόνος. Μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια ολοένα και θα γινόμαστε καλύτεροι και διορθώνουμε τις ανορθογραφίες μας» ήταν τα πρώτα λόγια του Τόμας, ο οποίος είπε ότι περίμενε την ΑΕΚ πιο ανταγωνιστική σε όλο το ματς:

«Ναι, ίσως την περίμενα. Έχουν κρατήσει έναν κορμό και έχουν προσθέσει κάποια καλά κομμάτια στο ρόστερ τους. Όπως σου είπα στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε στροφές, στοχεύσαμε σε κάποια μις ματς και μπορέσαμε να πάρουμε την διαφορά στο σκορ».

Επίσης στάθηκε στο επόμενο ματς και δη στην «πράσινη» πρεμιέρα στην EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα (3/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ όπου... περιμένει την επιστροφή του Τζειμς Γκιστ: «Τώρα πρέπει να αλλάξουμε τελείως την νοοτροπία μας. Θα είναι ένα άλλο ματς. Ένας πόλεμος! Άλλωστε έρχεται και ένας πρώην συμπαίκτης μας ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος θα θέλει να παίξει καλά εναντίον μας. Γενικά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα μας βοηθούν ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτά της EuroLeague τα οποία θα αντιμετωπίζουμε τελείως διαφορετικά. Είναι η Euroleague φίλε. Όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους.»

Όσο για τον ίδιο και το ρεκόρ που σημείωσε; «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Θέλω να συνεχίσω έτσι. Σίγουρα μπορώ και πολύ καλύτερα. Και φυσικά ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου οι οποίοι μου δίνουν την μπάλα στη σωστή θέση και την κατάλληλη στιγμή. Ο Θεός να συνεχίσει να με ευλογεί ώστε να παίζω όπως ξέρω και μπορώ» ενώ στάθηκε και στην εμπιστοσύνη που του δείχνει και ο Αργύρης Πεδουλάκης: «Ο coach μου δίνει αυτοπεποίθηση. Όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλους τους παίκτες. Με πιστεύει όπως με πίστευε και ο coach Πιτίνο και με βοηθάει να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα πέρυσι».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως μυστικό για την σταθερότητα που δείχνει στην απόδοσή του. Μόνο ότι τα πάντα ξεκινούν από τους δικούς του ανθρώπους: «Κίνητρο είναι η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Απλά προσπαθώ να είμαι πάντα συγκεντρωμένος και να διαβάζω όσο καλύτερα το παιχνίδι. Ειδικά σε κάποιες καταστάσεις που υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, προσπαθώ να κρατώ την ίδια θετική νοοτροπία στο μυαλό μου και να παίρνω ενέργεια και δύναμη. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι μυαλού. Και γι' αυτό σε κάθε ματς πρέπει να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση και να μην χαλάει το μυαλό μας.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα