Μάικ Τζέιμς: Ώρα να αποδείξει ότι είναι MVP και ηγέτης! (vids)

Νίκος Καρφής
Μάικ Τζέιμς: Ώρα να αποδείξει ότι είναι MVP και ηγέτης! (vids)
Ο Μάικ Τζέιμς κάνει σεζόν... MVP στη Euroleague και καλείται να... σώσει την Αρμάνι από τον αποκλεισμό και να την οδηγήσει στα playoffs της Euroleague. Ηγέτης για κορυφή ή πρωταγωνιστής σε ομάδα που δεν ανήκει στην... αφρόκρεμα;

H ήττα της Αρμάνι από τον Παναθηναϊκό, έβαλε τους Ιταλούς σε... περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση τους στα playoffs.

Η ομάδα του Πιανιτζιάνι θέλει να κάνει το 2/2 για να μην αναγκαστεί να περιμένει αποτελέσματα άλλων για να περάσει την επόμενη φάση.

Οι Ιταλοί είναι στο 14-14 και έχουν να παίξουν εντός έδρας με τη Φενέρ και εκτός έδρας με την Εφές, δηλαδή με 2 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs.

Aναμένεται να γίνει ο κακός χαμός, αφού 7 ομάδες αυτή τη στιγμή διεκδικούν 3 θέσεις (από το 6 ως το 8) έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Εκτός της Αρμάνι, υπάρχει ο Ολυμπιακός που έχει ίδιο ρεκόρ με την Αρμάνι, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία, ο Παναθηναϊκός και η Μπασκόνια που βρίσκονται στην καλύτερη θέση (15-13) ενώ στο 13-15 βρίσκονται η Μπάγερν, η Μακάμπι και η Ζαλγκίρις.

Tα... γάλατα έσφιξαν και πλέον πρέπει να εμφανιστούν οι... σκληροί, οι ηγέτες.

Τέτοιος είναι και ο Μάικ Τζέιμς, όπου χωρίς αυτόν η Αρμάνι θα είχε αποχαιρετήσει ήδη τα playoffs.

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει νούμερα που παραπέμπουν σε MVP, ενώ έχει καθαρίσει πολλά ματς στο τέλος με τις δικές του ενέργειες. Παρόλα αυτά αρκετές φορές το παρακάνει, όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό και παίρνει πολλές τραβηγμένες προσπάθειες.

Πρώτος σε πόντους και δείκτη αξιολόγησης

Ο Μάικ Τζέιμς κάνει τη σεζόν της ζωής του στη Euroleague και σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψήφιους MVP. Ειδικά αν μπουν στα playoffs, θα αυξήσει την πιθανότητα να πάρει το βραβείο.

Ο Αμερικανός σταρ της Αρμάνι είναι με διαφορά πρώτος σκόρερ στη Euroleague, έχοντας 20.3 πόντους μέσο όρο. Μάλιστα ο δεύτερος Χίγκινς είναι πολύ μακριά με 15.1 ανά ματς.

Η συνεισφορά του στην ομάδα αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο και στον δείκτη αξιολόγησης.

Και σε αυτόν τον τομέα είναι πρώτος, μετρώντας 21.4 βαθμούς ανά ματς.

Εντυπωσιακά πράγματα κάνει και στον δημιουργικό τομέα, αφού μετρά 6.5 και είναι στη δεύτερη θέση. Ο μόνος που τον περνάει είναι ο... καθηγητής στις ασίστ, Νικ Καλάθης που έχει 7.7.

Tα βράδια που... τρέλανε κόσμο

Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, οδηγώντας την ομάδα του σε τεράστιο διπλό.

Μέτρησε 22 πόντους, μοιράζοντας 5 ασίστ και συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στην αξιολόγηση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως κρίνει και την πρόκριση της Αρμάνι, βγάζοντας τους Πειραιώτες από τα playoffs.

Αλλά και στο ματς των δύο ομάδων στο Μιλάνο... εκτέλεσε τον Ολυμπιακό με 27 πόντους, 6 ασίστ και 31 στην αξιολόγηση. Έχει 2/2 κόντρα τους ερυθρόλευκους φέτος, κάτι που είναι καθοριστικό στην εξέλιξη της regular season της Euroleague.

Mατσάρα έκανε και κόντρα στη Φενέρ στην Πόλη με 31 πόντους, ενώ κορυφαία του επίδοση στο σκοράρισμα ήταν οι 35 πόντοι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ματς που έχασαν οι Ιταλοί.

Ένα κλασικό ματς για τον Μάικ Τζέιμς ήταν και εκείνο απέναντι στη Χίμκι

Ο γκαρντ της Αρμάνι κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ευστόχησε στη συνέχεια και στις 3, κάνοντας το 81-80.

Ψάχνει την επιστροφή της στα playoffs

Τα playoffs είναι μια άγνωστη λέξη για την Αρμάνι τα τελευταία χρόνια. Οι Ιταλοί αγνοούν τα... playoffs από την σεζόν 2013-14, τότε που αντιμετώπισαν την Μακάμπι, αλλά με σκορ 3-1 οι Ισραηλινοί τους απέκλεισαν.

Τα ρεκόρ τους τα επόμενα χρόνια ήταν απογοητευτικά.

Την σεζόν 2014-15 είχαν 9 νίκες και 15 ήττες στο TOP 16 της Euroleague, ενώ την επόμενη μέτρησαν ρεκόρ 3-7 στη regular season.

Τραγικά ήταν τα αποτελέσματα τις 2 επόμενες σεζόν, αφού η ομάδα του Μιλάνου τελείωσε με 8-22 πρόπερσι και 10-20 πέρυσι. Φέτος ξέρουν πως με 2 νίκες στα επόμενα 2 ματς θα βρεθούν σίγουρα στα playoffs με τον Μάικ Τζέιμς πρωταγωνιστή.

Μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ομάδα με στόχο την κορυφή;

Δεν τίθεται θέμα ότι είναι παικταράς. Όμως αρκετοί αναρωτιούνται για το αν μπορεί να είναι ο ηγέτης σε ομάδα που έχει στόχο την κορυφή. Σε σύλλογο που βλέπει μόνο το τρόπαιο της Euroleague.

Στον Παναθηναϊκό έκανε σπουδαία ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του στο Final 4.

Στην Αρμάνι που δεν θεωρείται top ομάδα, αλλά ένα επίπεδο κάτω, δείχνει και πάλι την αξία του, όμως πολλές φορές η τρέλα του στοιχίζει στους Ιταλούς.

Αυτή την τρέλα του πρέπει να κοντρολάρει στα 2 ματς που έρχονται. Γιατί αν παρασυρθεί, μετά θα είναι δύσκολο να το... σώσει και ίσως στοιχίσει στην Αρμάνι την πρόκριση. Φέτος έχει σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα στη Euroleague (205) και είναι δεύτερος στις προσπάθειες για τρίποντα. Με άλλα λόγια έχει την ελευθερία να κάνει ότι θέλει στην επίθεση της Αρμάνι. Είναι ο ηγέτης και έχει το... πράσινο φως από τον Πιανιτζιάνι να κάνει το... κομμάτι του επιθετικά.

Μιλάμε για έναν τύπο που έχει φέρει τους Ιταλούς στο σημείο να διεκδικούν την πρόκριση.

Χωρίς αυτόν τα 2 τελευταία ματς θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Πλέον μένει να δούμε αν θα πάρει την Αρμάνι από το... χεράκι και θα την οδηγήσει στα playoffs. Θα δικαιολογήσει τον τίτλο του ηγέτη; Θα μπορέσει να πλησιάσει το βραβείο του MVP;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.