O ΠΑΟΚ και ο Πρίγιοβιτς των ρεκόρ! (pic)

O ΠΑΟΚ και ο Πρίγιοβιτς των ρεκόρ! (pic)

bet365

H νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον διατηρεί στην κορυφή, έχει πρόσωπα-κλειδιά, ενώ παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει τα τρελά ρεκόρ του. Το gazzetta.gr τα συγκέντρωσε όλα και τα παρουσιάζει…

Αρσεναλ – Λέστερ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ έφυγε για πρώτη φορά νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης», μετά το 2005, κατόρθωσε να βρει, όπως τα λέγαμε την Κυριακή, το… 13αρι των νικών του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, συνεχίζοντας την αήττητη και με το απόλυτο «επτά στα επτά» πορεία του στο πρωτάθλημα.

Η νίκη στο ντέρμπι είχε πρόσωπα-κλειδιά για τους θριαμβευτές, όπως αυτά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ενώ αποτέλεσε αφορμή για πολλά ρεκόρ και πολλές συμπτώσεις.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΟΙ «ΔΙΠΛΟΙ» ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΑ «ΔΙΠΛΑ» ΤΟΥ

Ο «Πρίγιο-γκολ» με τα δύο γκολ που πέτυχε πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που έχουν καταφέρει να πετύχουν δύο γκολ σε πέντε προηγούμενα «διπλά» μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο πρώτος που το κατάφερε στις 16 Δεκεμβρίου του 1962 (Αρης – ΠΑΟΚ 0-3) ήταν ο Γιάννης Γιακουμής. Μέσος με ευχέρεια στο γκολ, τελείωσε εκείνη τη σεζόν με 13 γκολ στο ενεργητικό του και συνολικά αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1960-1970) στον ΠΑΟΚ. Δύο δικά του γκολ, στα πρώτα 28 λεπτά, έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στο «Δικέφαλο», που επιβεβαίωσε την κυριαρχία του με το τρίτο γκολ του Απόστολου Βασιλειάδη (68’).

Ο δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Παρίδης στις 3 Ιουνίου του 1973 (Αρης – ΠΑΟΚ 1-2). Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1972-73 και ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον διατηρούσε, έστω και μαθηματικές, ελπίδες για τον τίτλο. Ο Άρης άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπύρου Καπερνέκα, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Παρίδης. Αρχικά ισοφάρισε στο 35ο λεπτό και οκτώ λεπτά πριν από το φινάλε νίκησε για δεύτερη φορά το Νίκο Χρηστίδη, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ μια νίκη γοήτρου.

Έπρεπε να περάσουν είκοσι δύο χρόνια για να βρεθεί ο δεύτερος «δράστης» των δύο γκολ κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Τουρσουνίδη, ο οποίος στις 7 Δεκεμβρίου του 1994 (Αρης – ΠΑΟΚ 0-4) ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του πάνω στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» πετυχαίνοντας δύο γκολ στον «ασπρόμαυρο» θρίαμβο, που παραμένει η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη.

Ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου του 2003 (Αρης – ΠΑΟΚ 2-3) τα δύο γκολ από τον Σλάτζαν Σπάσιτς και στις 27 Φεβρουαρίου του 2005 (Αρης – ΠΑΟΚ 1-3) τα δύο γκολ του Πολωνού Μάρτσιν Μίετσελ.

ΤΟ 24ο «ΘΥΜΑ» ΤΟΥ «KILLER» ΤΟΥ

Ο Πρίγιοβιτς με τα δύο που σημείωσε το βράδυ της Κυριακής (21/10) πρόσθεσε το όνομά του στην παραπάνω λίστα και το όνομα του Άρης στις ομάδες που έχει καταφέρει να τις… «εκτελέσει». Οι «κίτρινοι» ήταν το 24ο «θύμα» του Σέρβου επιθετικού, η 24η διαφορετική ομάδα (19 από την Ελλάδα και 5 ευρωπαϊκές) απέναντι στην οποία έχει σκοράρει με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, έχοντας φτάσει τα 47 γκολ σε 74 επίσημα ματς!!! Ο δε μ.ο. του εκτοξεύτηκε στα 0,63 γκολ/ ανά αγώνα.

Επίσης, μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια, ο Σέρβος έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που πετυχαίνει δύο γκολ επί του Άρη στο ίδιο ματς. Ο προηγούμενος ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στις 22 Νοεμβρίου του 2009 και στο ΠΑΟΚ – Αρης 4-1.

ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έφτασε να μετράει επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ασφαλώς με τη χτεσινή νίκη του επεκτείνει το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος της Ιστορίας του.

Αυτό που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο είναι το σερί των 12 νικών του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που επίσης είναι ένα νέο ρεκόρ, όπως και η έκτη σερί εκτός έδρας νίκη του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα