Μιλουτίνοφ: Eυκαιρία για ολική επαναφορά! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Μιλουτίνοφ: Eυκαιρία για ολική επαναφορά! (pics & vid)
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κόντρα στην Χίμκι έχει κάνει το καλύτερο του παιχνίδι για την φετινή σεζόν και η Euroleague Greece αναλύει πως και πάλι αυτό το παιχνίδι γίνεται ευκαιρία για την ολική επαναφορά του.

Η Euroleague με το νέο της σύστημα μπορεί να είναι χορταστικότατη από την πλευρά της απόλαυσης του μπάσκετ, αλλά είναι αδυσώπητη στην ξεκούραση των παικτών.

Παίκτες τραυματίζονται και όταν επιστρέφουν πέφτουν στα βαθιά, άλλοι που καλύπτουν τα κενά κάνουν υπερβατικές προσπάθειες και κάπως έτσι πορευόμαστε και στην φετινή διοργάνωση.

Στο πρώτο παράδειγμα ανήκει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, μετά από πολλές καλοκαιρινές συζητήσεις έμεινε στον Ολυμπιακό, ανανέωσε το συμβόλαιο του με νέου όρους και έγινε η πρώτη επιλογή για την front line του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά δεν έγιναν χωρίς να το αξίζει, αλλά δούλεψε πολύ και από πέρυσι που χρειάστηκε να βγει μπροστά ακολουθεί μια ανοδική πορεία, με το μέλλον του να φαντάζει λαμπρό, αν σκεφτεί κανείς πως είναι μόλις 22 χρονών.

Η φετινή χρονιά πάντως, μέχρι τώρα, έχει πάει... περίεργα για τον Σέρβο παίκτη. Ξεκίνησε με τρομερές προσδοκίες, έψαξε σταθερότητα και ενώ φάνηκε να μπαίνει σε ρυθμό, τραυματίστηκε έμεινε εκτός και πλέον ψάχνει και πάλι να βρει τα πατήματα του.

Η Euroleague Greece θυμάται σε τι κατάσταση βρήκε η ατυχία τον σέντερ των «ερυθρόλευκων», πως επέστρεψε και αναλύει το πως η Χίμκι είναι μοναδική ευκαιρία για ένα μεγάλο ματς.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ξεκίνησε την χρονιά, όσο εντυπωσιακά... πήγε το καλοκαίρι του.

Η συζήτηση για το ΝΒΑ μας συντρόφευε στις καλοκαιρινές μας διακοπές, τελικά η απόφαση πάρθηκε και ο Σέρβος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, ενώ έκανε το άλμα για την βασική επιλογή στην θέση «5» στους δευτεραθλητές Ευρώπης.

Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε τα πρώτα 11 παιχνίδια της ομάδας του, με τελευταία του συμμετοχή να είναι εκείνη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στις 8 Δεκεμβρίου.

Μέχρι εκείνο το σημείο οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές και είχε καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλες τις προσδοκίες, ενώ και η γρήγορη προσαρμογή του ΜακΛιν βοήθησε, ώστε η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού να είναι άκρως αποτελεσματική.

Μέχρι την 8η αγωνιστική ο Μιλουτίνοφ ήταν πολύ καλός, με ενδεικτικό των εμφανίσεων του να είναι ότι είχε μόνο θετικούς βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και με τον ΜακΛιν να είναι σε τρομερή κατάσταση ο «Μίλου» έπαιξε λίγο χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό, ενώ βρήκε τον καλό του εαυτό πρώτα κόντρα στην Βαλένθια και έπειτα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ να είναι εξαιρετικός.

Κάπου εκεί τραυματίστηκε και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να πατήσει και πάλι παρκέ. Στην Ευρώπη τον είδαμε και πάλι την 16η αγωνιστική, στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Σε 9 λεπτά που έμεινε στο παρκέ πρόλαβε και σκόραρε 8 πόντους, ενώ στο... κάζο της Μπασκόνια ήταν θετικός χωρίς όμως να σκοράρει πολύ και να κάνει την διαφορά για την ομάδα του.

Ολική επαναφορά φάνηκε να κάνει στο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι στο ΣΕΦ, την προηγούμενη αγωνιστική, που σε 21' και 58'' είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, μαζεύονται 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και δείχνοντας ότι παιχνίδι με το παιχνίδι βρίσκει τα πατήματα του μέσα στο παρκέ, ενώ γίνεται και πιο αποτελεσματικός.

Ο ψηλός του Ολυμπιακού έχει επιστρέψει για τα καλά και το παιχνίδι με την Χίμκι ίσως να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εκείνον να κάνει ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι.

Η ΧΙΜΚΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Όπως είχε πει ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην συνέντευξη του, στην Euroleague Greece, μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, οι τραυματίες θέλουν συνήθως τόσα παιχνίδια όσα χάσανε για να μπουν σε ρυθμό.

Αν λάβουμε αυτό υπόψιν μας τώρα είναι η Χίμκι και η παγωμένη Μόσχα είναι μια χαρά ευκαιρία για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κάνει μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση και να επιστρέψει για τα καλά στα υψηλά του στάνταρ.

Κόντρα στους Ρώσους στον πρώτο γύρο της Euroleague ο Σέρβος ψηλός του Ολυμπιακού είχε την καλύτερη επιθετική συγκομιδή του για φέτος με 17 πόντους με 8/8 δίποντα, 1/2 βολές, ενώ κατέβασε και 2 ριμπάουντ.

Ο Μιλουτίνοφ κόντρα στην ομάδα του Μπαρτζώκα φαίνεται να έχει πλεονέκτημα στην επίθεση, αλλά ίσως να έχει παράλληλα και μειονέκτημα στην άμυνα.

Ο Χίμκι... πάσχει στην θέση του σέντερ γιαυτό και ο Έλληνας κόουτς ψάχνει αλχημείες που θα καλύψουν την θέση. Με τους περισσότερους σέντερ στην ρώσικης ομάδας να είναι τραυματίες εκείνος που καλύπτει το κενό και παίζει την θέση είναι ο Μάλκομ Τόμας.

Ουσιαστικά ο Αμερικανός σέντερ είναι εκείνος που βγάζει τα... κάστανα από την φωτιά και εκείνον θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο «Μίλου». Στα τελευταία παιχνίδια είναι καλός, είναι διψήφιος, αν και αναγκάζεται να περνάει πολύ χρόνο στο παρκέ.

Θεωρείται δεδομένο ότι αν ο ΜακΛιν παίξει τελικά και μάλιστα είναι στην εξωπραγματική κατάσταση που έδειξε ότι βρίσκεται στα 5΄ λεπτά που έπαιξε κόντρα στην Μακάμπι τότε είναι δεδομένο ότι η front line του Ολυμπιακού θα έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Μένει να δούμε αν η Χίμκι θα γίνει ο τέλειος αντίπαλος για την ολική επαναφορά του Νίκολα Μιλουτίνοφ στις δυνατές εμφανίσεις και αυτό θα είναι αρκετό για μια ακόμα σημαντική νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.