Τι έκανε ο Μιραλάς στην Αγγλία με την Εβερτον

Τι έκανε ο Μιραλάς στην Αγγλία με την Εβερτον

bet365

Το gazzetta γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει τι έκανε ο Κέβιν Μιραλάς τα 5,5 χρόνια που ήταν μακριά από τον Ολυμπιακό και φορούσε τη φανέλα της Εβερτον!

Καλοκαίρι 2012 και ο Κέβιν Μιραλάς ολοκληρώνει την τελευταία του σεζόν στο Λιμάνι με 38 εμφανίσεις (σε όλες τις διοργανώσεις), 20 γκολ και 8 ασίστ. Παίρνει το νταμπλ και παίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα στους «16» του Europa League, εκεί όπου η Μέταλιστ έκοψε την πορεία των Πειραιωτών στο Europa League, μετά την τρίτη θέση στο Champions Leagtue σε όμιλο με Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ.

Στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας φτάνει πρόταση από την Έβερτον. Το «όχι» δεν είναι δυνατόν να ακουστεί από τους «ερυθρόλευκους» κι ο Κέβιν Μιραλάς, παίρνει την οικογένειά του και τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας του (τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή) για να ταξιδέψει στο Νησί και συγκεκριμένα στο Μέρσεϊσαϊντ.

Σχεδόν 5,5 χρόνια μακριά από τον Ολυμπιακό τί έχει καταφέρει όμως; Ας πάρουμε την πορεία του στην Premier League από την αρχή.

Με τον Μόγιες στο τιμόνι της Έβερτον κάνει το ντεμπούτο το στο 3-1 επί της Άστον Βίλα στο «Villa park», μπαίνοντας στο 70' αντί του Ντάρον Γκίμπσον. Το πρώτο του γκολ με τα «ζαχαρωτά» το πανηγυρίζει στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Σουόνσι και μέχρι να τραυματιστεί στις 17/11/201 στο ματς με την Ρέντινγκ έχει προλάβει να μοιράσει 4 ασίστ.

Επιστρέφει στις 9/12 και παίζει 45' με την Τότεναμ. Ενα ίδιο πρόβλημα τον κρατά εκτός δράσης για άλλα έξι ματς.

Με την επιστροφή του κλείνει τη σεζόν με 33 εμφανίσεις, 9 γκολ και 9 ασίστ, παίζοντας κυρίως ως δεξί εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Και με Μαρτίνεθ βασικός

Την επόμενη σεζόν, ο άνθρωπος που τον έφερε στο Μέρσισαϊντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες φεύγει και έρχεται ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Κέβιν παραμείνει βασική μονάδα της ομάδας του, διατηρώντας τη θέση του στο δεξί άκρο του στο 4-2-3-1 και τελειώνει τη σεζόν με 8 γκολ και 11 ασίστ σε 2.589' σε 37 εμφανίσεις.

Έχοντας δώσει τα διαπιστυτήριά του δύο σεζόν στο «Goodison Park», ο Μιραλάς, παραμένει μία άκρως βασική μονάδα της ομάδας.

Παίζει σε 36 ματς σε Premier League, Europa, FA Cup και EFL Cup. Σκοράρει 11 γκολ έχει την πιο παραγωγική του σεζόν στο Νησί και δίνει 3 ασίστ, βλέποντάς τον περισσότερο από ποτέ και στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τους Νέισμιθ και Λουκακού να συμπληρώνουν την τριάδα στη γραμμή κρούσης. Από τα αριστερά μάλιστα ήρθαν τα 6 γκολ στην Premier League.

Η πρώτη προσπάθεια να ντυθεί και πάλι στα ερυθρόλευκα

To καλοκαίρι του 2015, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει προσπάθεια να τον φέρει πίσω. Οι συζητήσεις βρήκαν δοκάρι, με τον Μιραλάς τελικά να υπογράφει νέο τριετές συμβόλαιο με την Έβερτον, συμφωνία που ανακοινώθηκε την 7η Αυγούστου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα. Έκλεισα στην Έβερτον το νέο μου συμβόλαιο για να κερδίσω τρόπαια», δηλώνει ο ίδιος λίγο μετά την υπογραφή του. Τα τρόπαια αυτά δεν ήρθαν ποτέ. Όσα κατέκτησε ήταν με τον Ολυμπιακό.

Η σεζόν 2015-2016 τον βρίσκει να έχει ναι μεν 30 συμμετοχές, αλλά ο χρονος του έχει μειωθεί αισθητά (1.342'). Βρίσκει όμως τον τρόπο να σκοράρει 6 γκολ και να δώσει τρεις ασίστ. Σημειώνουμε πως η χρονιά τελείωσε με τον Άνγουορθ προπονητή μιας και απομακρύνθηκε ο Μαρτίνεθ.

Η επόμενη σεζόν 2016 -17, βρίσκει τον πάγκο της Έβερτον με τον Κούμαν στο τιμόνι της. Αγωνίζεται πάλι σε πολλές θέσεις και κλείνει τη χρονιά με 4 γκολ (2 γκολ από τα αριστερά, 1 πίσω από τον επιθετικό και ένα ως στράικερ) που σημειώνει, ενώ... έχει και 6 ασίστ σε 37 ματς και 2.130 λεπτά συμμετοχής. Τον Μάιο του 2017 υπογράφει νέα ανανέωση του συμβολαίου του, που τον δένει με την Εβερτον ως το καλοκαίρι του 2020.

Το χειρότερο ξεκίνημα και η επιστροφή στον Ολυμπιακό

Η φετινή σεζόν ήταν η χειρότερη στην Αγγλία, ενώ προλάβαμε να τον δούμε και πάλι στο «Καραϊσκάκης», με την εθνική Βελγίου. Ακόμη παιζόταν το να γυρίσει και ήταν με το κινητό στο χέρι, αλλά και με τις ερυθρόλευκες καλαμίδες.

Οι σχέσεις του με τον Κούμαν μάλλον δεν ήταν κι οι καλύτερες δυνατές. Το όνομά του σπάνια ήταν σε αποστολή και στο πρωτάθλημα έπαιξε σε μόλις 5 ματς, με 13' λεπτά κόντρα στην Στόουκ, 8' με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 6' με την Μπράιτον, 45' με την Λέστερ και 64 με τη Σαουθάμπτον στις 26/11. That's all, που λένε κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Mάλιστα στις αρχές Νοεμβρίου, ο υπηρεσιακός τεχνικός της Έβερτον, Ντέιβιντ Άνσγουορθ, έδιωξε τον Κέβιν Μιραλάς από την προπόνηση λόγω αδιαφορίας, αν και ο ίδιος ο Βέλγος απέδωσε το περιστατικό στην απογοήτευση του για την άσχημη βαθμολογική θέση της ομάδας.

Πάντως, η παρουσία του στο Europa League (μαζί με τα προκριματικά) ήταν πιο αισθητή, όπου μετρά παραπάνω από το μισό του συνολικού χρόνου (637') όπου έχει παίξει φέτος σε συνολικά επτά παιχνίδια. Με Αταλάντα και Απόλλωνα Λεμεσού μάλιστα ήταν κι οι δύο του ασίστ.

Το παιχνίδι με την κυπριακή ομάδα στις 7 Δεκεμβρίου ήταν και το τελευταίο με την Εβερτον. Πλέον είναι έτοιμος να θυμίσει τον παλιό καλό Μιραλάς με την αγαπημένη του φανέλα, αυτή του Ολυμπιακού!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα