Mοράν: Ο Βάσκος που έρχεται να κατακτήσει την Ελλάδα με την ΑΕΚ! (pics)

Mοράν: Ο Βάσκος που έρχεται να κατακτήσει την Ελλάδα με την ΑΕΚ! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Mοράν: Ο Βάσκος που έρχεται να κατακτήσει την Ελλάδα με την ΑΕΚ! (pics)

bet365

Ο Έρικ Μοράν βρίσκεται στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο «κιτρινόμαυρο» απόκτημα

Νάπολι - Αταλάντα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και σε live streaming*! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο 26χρονος Βάσκος γενμνήθηκε τον Μάιο του 1991 στην Πορτουγαλέτε και όπως κάθε Βάσκος που σέβεται τον εαυτό του είχε όνειρο κάποια στιγμή να φορέσει την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Έτσι, σε ηλικία 13 ετών μπήκε στις ακαδημίες της ομάδας και ακολούθησε την γνωστή πορεία αγωνιζόμενος σε όλες τις μικρές ομάδες της Μπιλμπάο. Η μεγάλη στιγμή ήρθε το Νοέμβριο του 2012 με τον τότε τεχνικό των Βάσκων, Μαρσέλο Μπιέλσα, να του δίνει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στο νικηφόρο παιχνίδι με 2-0 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά για το Europa League. Την προηγούμενη χρονιά η Μπιλμπάο του Μπιέλσα εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις και το ποδόσφαιρό της φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Βουκουρεστίου κάτι που σήμαινε ότι ο Μοράν θα έπρεπε να κάνει υπομονή για να πάρει την πρώτη του συμμετοχή και στο πρωτάθλημα.

Τον Απρίλιο είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Αργεντινός τεχνικός αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα του Μοράν. Στο 80ο λεπτό μπαίνει στην θέση του Μουνιαϊν στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η χρονιά αυτή δεν ήταν καλή για την Μπιλμπάο με τον Μπιέλσα να αποχωρεί και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να επιστρέφει στο σπίτι του. Αντίθετα, για τον Μοράν είναι η ιδανική αν σκεφτεί κανείς ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα της Μπιλμπάο υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2016, έχοντας παράλληλα αρνηθεί τόσο την Ρεάλ όσο και την Μπαρτσελόνα που τον ήθελαν για την δεύτερη ομάδα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι με την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενός Βάσκου θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής με την αγαπημένη του ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2014 όμως θα έρθει η μέρα που θα σημαδέψει το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Μοράν χάνει τον στήριγμά του, τον πατέρα του, και μόλις δύο ώρες μετά την κηδεία του πατέρα του, αποφασίζει να ενισχύσει την Μπιλμπάο. Μπαίνει στο γήπεδο στο ματς με την Βαγιαδολίδ και όπως ήταν λογικό γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

Μετά το παιχνίδι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώνει τον Μοράν για την απόφασή του. «Δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω που είναι μαζί μας σε μια τόσο ειδική περίσταση. Η παρουσία του σήμερα απέδειξε πολλά για τον χαρακτήρα του. Είπα και στους υπόλοιπους παίκτες ότι το παράδειγμα του είναι εξαιρετικό για όλους μας. Ήξερε πως η ομάδα τον χρειάζεται και σε μια τόσο ιδιαίτερη προσωπική στιγμή ήταν μαζί μας. Είναι ένας πρωταθλητής».

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται καλά για τον Μοράν και μετά από 1,5 χρόνο παρουσίας και με ελάχιστες συμμετοχές αποχωρεί δανεικός για την Λεγανές που αγωνίζεται στην Segunda División.

Μετά από έξι μήνες παρουσίας μετακομίζει στην Σαραγόσα ξανά δανεικός για όλη την σεζόν. Στην Σαραγόσα δείχνει δείγματα της αξίας του και από την στιγμή που η Μπιλμπάο δεν επιθυμούσε την ανανέωση της συνεργασίας τους, αποφασίζει να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο με την Σαραγόσα με στόχο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Βασικός και αναντικατάστατος στο Ρομαρέδα μένει για 1,5 χρόνο πριν η Λεγανές την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου του 2017 ανακοινώσει την απόκτησή του. Με 12 συμμετοχές κι ένα γκολ βοηθάει τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στην Primera Division. Φέτος, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για τον ίδιο αφού βρίσκεται μεταξύ πάγκο κι εξέδρας και ο ίδιος αποφασίσει να αποχωρήσει. Κάπου εκεί εμφανίζεται η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Βάσκος μεσοαμυντικός ετοιμάζεται για τη νέα περιπέτεια στην καριέρα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα