Γιόχανσον: Ένα εργαλείο με τη σφραγίδα της... Husgvarna! (pics & vids)

Γιόχανσον: Ένα εργαλείο με τη σφραγίδα της... Husgvarna! (pics & vids)

Γιόχανσον: Ένα εργαλείο με τη σφραγίδα της... Husgvarna! (pics & vids)

bet365

Aπό τη βιομηχανική πόλη του Γιένσεπινκ, στην Ολλανδία και την εθνική Σουηδίας. Ο Ματίας Γιόχανσον ξέρει να (σε)... κερδίζει! Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στη σουηδική αγορά ένα δεξί μπακ που μπορεί να του αποδειχτεί αξιόπιστο.

Ο Ματίας Γιόχανσον, ξεκινώντας από IF Hallby έφτασε στην εθνική Σουηδίας με το πείσμα και τον επαγγελματισμό του.

Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός – Παρτιζάν, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του 25χρονου.

Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στο Γιένσεπινγκ των περίπου 90.000 κατοίκων. Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Σμόλαντ και την περιοχή όπου εδρεύει το βιομηχανικό κέντρο Χουσκβάρνα. Εκεί βρίσκονται κι άλλα καταστήματα μεγάλων εταιριών όπως του ΙΚΕΑ και του Electrolux.

Ο Γιόχανσον ξεκίνησε την καριέρα του από την IF Hallby για να μεταπηδήσει τη σεζόν 2008-2009 στην Κάλμαρ.

Εκεί, παίζει την τριετία 2009-2012 και ανδρώνεται ποδοσφαιρικά. Με 52 παρουσίες, 2 γκολ και 3 ασίστ... μπαίνει στο μάτι της Άλκμααρ, η οποία τον αποκτά το Γενάρη του 2012 για 1.500.000 ευρώ.

Στην Ολλανδία χρειάζεται να κάνει υπομονή και κυρίως να πείσει ότι αξίζει να παίξει στην πρώτη ομάδα. Όντας διεθνής με τα κλιμάκια της εθνικής Σουηδίας, επόμενο στοίχημά του να μπει στις προεπιλογές της πρώτης ομάδας. Στην πορεία το κερδίζει κι αυτό.

Έχοντας παίξει, με τη δεύτερη ομάδα της Αλκμααρ πέντε ματς, Ο Βέερμπεκ του δίνει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα στο εκτός έδρας 2-2 με την Φίτεσε, βάζοντάς τον στο 77' αντί του Μάαρτεν Μέρτενς. Μέχρι το τέλος της σεζόν πήρε ακόμη τρία ματς στα πόδια του.

Τη σεζόν 2012-2013 παίζει και πάλι κυρίως με την ομάδα Νέων, αλλά παίρνει περισσότερες ευκαιρίες. Στο 0-0 με την Βίλεμ στις 8/12 του 2012 παίζει το πρώτο του 90λεπτο στην Ολλανδία και η χρονιά κλείνει έχοντας 12 συμμετοχές στην πλάτη του με την πρώτη ομάδα.

Το εργαλείο πήρε μπρος

Η σεζόν 2013-2014 ήταν αυτή της καθιέρωσης. Ο Βέρμπεεκ που παρακολουθούσε την εξέλιξή του, τον κάνει πλέον να νιώθει άνετα στην ομάδα αι το δεξί του άκρο είχε βρει στο Σουηδό μια αξιόπιστη λύση.

Μάλιστα, παίζει τα πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, με την ομάδα να παίρνει τη νίκη με 3-1.
Ήταν η σεζόν που η Άλκμααρ έφτασε μέχρι τους «8» του θεσμού αλλά βρήκε απέναντί της την Μπενφίκα.

Εκείνος έπαιξε εκείνη τη σεζόν σε 48 ματς, βάζοντας 4 γκολ (το πρώτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Χέρενφεεν), ενώ μοίρασε τρεις ασίστ. Δεν έχασε τη θέση του ακόμη κι όταν έφυγε ο τεχνικός που τον πίστεψε, μιας και κέρδισε και τον Άντβοκαντ.

Η επόμενη σεζόν βρήκε την Άλκμααρ εκτός Ευρώπης και με νέο προπονητή τον Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Γιόχανσον δεν χάνει τη θέση του, ακόμη κι όταν έρχεται στην ομάδα ο Γιον φαν ντεν Μπρομ. Απολογισμός: 35 ματς, 1 γκολ, 3 ασίστ.

Σεζόν 2015-2016: Παίζει σε 40 ματς, έχοντας ακόμη μια γεμάτη σεζόν, με 1 γκολ και 4 ασίστ.

Η περσινή χρονιά τον έφερε και πάλι στην Ελλάδα. Ήταν στον πάγκο στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ, αλλά το... χρέος του το έκανε στο 1-0 της Ολλανδίας επί της ομάδας του Πετράκη.

Φυσικά, η σεζόν γι αυτόν ήταν για ακόμη μία φορά πλήρης, μετρώντας 36 παρουσίες και 3.006 αγωνιστικά λεπτά.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως στην Ολλανδία έφτασε. Ο ίδιος έψαχνε μία νέα πρόκληση κι ο Παναθηναϊκός είναι γι αυτόν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα