Με τον Φάμπρεγας είναι πάντα... Χριστούγεννα (pics & vids)

Με τον Φάμπρεγας είναι πάντα... Χριστούγεννα (pics & vids)

Με τον Φάμπρεγας είναι πάντα... Χριστούγεννα (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr δανείζεται την ατάκα του Μπατσουαγί για τον Σεσκ Φάμπρεγας κι αποθεώνει ξανά τον τρομερό Ισπανό χαφ της Τσέλσι.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Μονακό - Γιουβέντους (21+).

Μπορεί να έχει βρεθεί μόλις 11 φορές στο αρχικό σχήμα των «μπλε» επί των ημερών του Κόντε στην τεχνική ηγεσία, όμως κάθε φορά φροντίζει να την εκμεταλλεύεται. Στα δύσκολα, δεν έψαξε... διεξόδους από το «Στάμφορντ Μπριτζ» κι έτσι κάθε του εμφάνιση είναι γεμάτη πείσμα και αποδείξεις/απαντήσεις προς τους σεναριολόγους, τον κόσμο αλλά και τον ίδιο του τον προπονητή, που με τη σειρά του ουδέποτε έθεσε τον Φάμπρεγας εκτός πλάνων... Ήξερε, ή τουλάχιστον έμαθε, ότι ο Ισπανός είναι ένα από τα πιο ποιοτικά κομμάτια του ρόστερ για το χώρο του κέντρου.

Ο άλλοτε μέσος των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα έκανε λόγο για την πιο δύσκολη, αλλά και την πιο εποικοδομητική σεζόν της παρουσίας του στους... οσονούπω πρωταθλητές, μιλώντας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP λίγο μετά τη νίκη (3-0) επί της Μίντλεσμπρο, το βράδυ της Δευτέρας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με οπτικό πεδίο που καλύπτει όλο το γήπεδο, με τεχνική, με... ζύγισμα της μπάλας κάθε φορά που τη διώχνει από το πόδι του και τη στέλνει στην επίθεση, αλλά και γενικότερα με επιβλητική παρουσία στη μεσαία γραμμή, ο Φάμπρεγας κάθε φορά βγάζει πείσμα, πάθος και ικανότητα στον αγωνιστικό χώρο.

«Έχω ωριμάσει με την κατάσταση που αντιμετώπισα φέτος, αφού ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Πολλοί μου είπαν ότι είμαι ποδοσφαιριστής το στυλ του οποίου δεν ταιριάζει σε ομάδα του Αντόνιο Κόντε, πολλοί μου είπαν να ψάξω ομάδα για να φύγω αλλά μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις. Έτσι αποδέχθηκα κι αυτή την πρόκληση φέτος στην Τσέλσι, παρά το γεγονός πως είχα συνηθίσει να παίζω κάθε εβδομάδα, σε κάθε ματς» ήταν τα λόγια του Σεσκ, που μέτρησε 130 επαφές με τη μπάλα κόντρα στη «Μπόρο» (30 περισσότερες από κάθε άλλον που βρέθηκε στο χορτάρι μαζί του), έκανε 114 μεταβιβάσεις (δηλαδή 20 περισσότερες απ' οποιονδήποτε άλλο στο γήπεδ), με ποσοστό επιτυχίας στο 84%, έφτιαξε 6 ευκαιρίες για την ομάδα του, οι δύο εκ των οποίων κατέληξαν στα δίχτυα, αλλά του πιστώθηκε μονάχα η μια από τις δύο ασίστ που έκανε στους Ντιέγκο Κόστα και Νεμάνια Μάτιτς.

Στο γκολ του συμπατριώτη του, λόγω της επαφής που έκανε με τη μπάλα ο Φάμπιο προτού φτάσει στον φορ της Τσέλσι, δεν υφίσταται ασίστ και κάπως έτσι, ο Φάμπρεγας έμεινε τις 10.

Παρ' όλα αυτά, πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που καταφέρνει να καταγράψει 10+ ασίστ σε έξι διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους.

Με τις 104 φορές που έχει «σερβίρει» γκολ σε συμπαίκτη του στην Αγγλία, είναι δεύτερος assist-man όλων των εποχών, πίσω από τον κορυφαίο, Ράιαν Γκιγκς, που σταμάτησε στις 162 και πάνω από τους Φρανκ Λάμπαρντ και Γουέιν Ρούνεϊ που μετρούν 102 και 101 αντίστοιχα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής, το μυαλό του οποίου μπορεί να διακρίνει χώρους τους οποίους δεν θα έβλεπε κάποιος άλλος στην προσπάθειά του ν' ανοίξει μια κλειστή άμυνα. Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος θα ξεσηκώσει τον κόσμο, θα συνεχίσει να τρέχει όταν οι άλλοι θα έχουν αρχίσει να σταματούν, θα κυνηγάει τις μπαλιές όταν τα πράγματα έχουν ζορίσει και η κλεψύδρα αδειάζει, αλλά θα σκεφτεί και με καθαρό μυαλό για να κάνει τη διαφορά με μια μπαλιά που μπορεί να οδηγήσει σε πλεονεκτική θέση έναν επιθετικό.

«Με τον Σεσκ είναι σαν να έχεις πάντοτε έναν... Άη-Βασίλη στον αγωνιστικό χώρο» έγραψε στο twitter αμέσως μετά το πρώτο από τα τρία γκολ των «μπλε» στο τελευταίο ματς, ο Μιτσί Μπατσουαγί. Τέτοιο... δώρο, δύσκολα βρίσκει κανείς. Είναι δώρο από μόνος του ο Φάμπρεγας, αλλά μοιράζει και τα απαραίτητα δώρα στην ομάδα του.

Από την ημέρα που φόρεσε τη μπλε φανέλα, έχει πλέον στον λογαριασμό του 35 ασίστ, τουλάχιστον πέντε περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα στο χρονικό διάστημα της θητείας του Ισπανού στους φετινούς πρωτοπόρους!

Από τις 26 συμμετοχές του, την τρέχουσα σεζόν, στις 15 από αυτές έχει προέλθει από τον πάγκο, έχει τέσσερα γκολ, με σημαντικότερο αυτό στο «Στάδιο του Φωτός», στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, ενώ, είχε χαρίσει σχεδόν μόνος του την πρόκριση εις βάρος της Λέστερ στο Λιγκ Καπ, χάρη στα δύο τέρματα στο εξτρά ημίωρο, τον περασμένο Σεπτέμβρη στο «King Power Stadium».

Οι 10 φετινές ασίστ του, αφού η μια δεν του πιστώθηκε ποτέ στο ματς με τη Μίντλεσμπρο, είναι περισσότερες από αυτές που έχουν συνολικά οι εξπέρ στο συγκεκριμένο κομμάτι Εζίλ και Πογκμπά (6 ο ασταθής Γερμανός και 3 η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου), αφού δεν έχουν φτάσει τον διψήφιο αριθμό συνδυαστικά! Και με δεδομένο πως ο Σεσκ έχει ξεκινήσει σε μόλις 11 παιχνίδια, δίχως όμως να έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, λέει πολλά για το τρομερά σημαντικό γρανάζι στη «μπλε» μηχανή.

Η σιγουριά με την οποία κουβαλάει κάθε φορά τη μπάλα, η διάθεση να τρέξει και να καλύψει χώρους αλλά και να προλάβει το μαρκάρισμα όταν θα χαθεί η κατοχή της μπάλας και αυτή η κίνηση του κεφαλιού ώστε να υπολογίζει ανά πάσα στιγμή την απόσταση που έχει από τους αντιπάλους του και το χώρο στον οποίο κινείται ώστε προκειμένου να μπορεί να πάρει τη μπάλα δίχως ρίσκο, τον καθιστούν ένα από τα καλύτερα χαφ της Πρέμιερ Λιγκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα