Τηλεοπτικές άδειες! «Θέμα» με ΣΚΑΙ, Έψιλον και Καλογρίτσα

Gazzetta team
Τηλεοπτικές άδειες! «Θέμα» με ΣΚΑΙ, Έψιλον και Καλογρίτσα
«Πόλεμος» για τις τηλεοπτικές άδειες: «Πυροβολούν» Καλογρίτσα, Βρυώνη, Αλαφούζο.

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με τους υποψήφιους για τις τηλεοπτικές άδειες να έχουν βγάλει τα «όπλα και να πυροβολούν αλλήλους» μετατρέποντας τη διαδικασία λίγες μόλις ώρες πριν την πλειοδοσία σε θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με τις υποψηφιότητες του επιχειρηματικού ομίλου Καλογρίτσα, του ιδιοκτήτη του καναλιού Έψιλον Φίλιππου Βρυώνη, αλλά και του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο.

EKTAKTO: Εκτός του διαγωνισμού το Έψιλον!

Οι εκπρόσωποι του κ. Καλογρίτσα φαίνεται να κατέθεσαν εκπρόθεσμα κατά 40 λεπτά την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των υπολοίπων οχτώ υποψηφίων αντέδρασαν έντονα, καταγγέλλοντας ότι το πρωτόκολλο κρατήθηκε σκόπιμα ανοιχτά από την υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για χάρη του κ. Καλογρίτσα και ζητούν από την επιτροπή που συνεδριάζει αυτή την ώρανα μη την κάνει δεκτή.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει πως για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής δεν υπάρχει καμία προθεσμία, σημειώνοντας πως στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται πως το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί μία ημέρα πριν από τη δημοπρασία, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ώρα.

Τελικά δεκτή έγινε από την Επιτροπή Διενέργειας της Δημοπρασίας η κατάθεση της εγγυητικής των 3 εκατ. ευρώ από το Χρήστο Καλογρίτσα.

Από την άλλη πλευρά το πρόβλημα με την εγγυητική του κ. Βρυώνη έχει να κάνει με το ότι είναι διάρκειας μόλις 36 ημερών, και όχι 360 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος.

«Δεν πρέπει να γίνουν δεκτές αυτές οι δύο υποψηφιότητες» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευκρινίζοντας ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει κανονικά την Τρίτη.

Το τρίτο μέτωπο που έχει ανοίξει αφορά στην υποψηφιότητα του Γιάννη Αλαφούζου και του ΣΚΑΙ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων υποψηφίων εγείρουν θέμα για το πώς κατάφερε ο κ. Αλαφούζος να καταθέσει εγγυητική επιστολή με το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ, ενώ η περιουσία του έχει δεσμευτεί.

Σημειώνεται πάντως, ότι η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε περίπου στις 3.30 μετά το μεσημέρι, και όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των καναλιών το σύστημα κόλλησε δυο φορές.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο.
Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή, ενώ στη συνέχεια η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα σταδιακά μέχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον πλειοδότη.

Πηγή : aixmi.gr