Διακογιάννης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα είναι... βρόμικο»

Διακογιάννης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα είναι... βρόμικο»

Διακογιάννης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα είναι... βρόμικο»

Την απέχθειά του για το πως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά και για το επάγγελμα του δημοσιογράφου. 

Την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολίασε ο Γιάννης Διακογιάννης, ένας από τους σημαντικότερους αθλητικογράφους στην Ελλάδα και εμπνευστής της εκπομπής «Αθλητική Κυριακή», που μέσα από δηλώσεις του στην εφημερίδα «Espresso» αναφέρθηκε στις διαφορές από τις δικές του εποχές, αλλά και για το επάγγελμα της αθλητικής δημοσιογραφίας, αποκαλύπτοντας πως κι αυτός έχει απειληθεί κατά την επαγγελματική του πορεία. 

«Δεν θα ήθελα να κάνω μια δική μου εκπομπή. Ούτε να παραστώ στην "Αθλητική Κυριακή". Γιατί απλά θεωρώ σήμερα το ποδόσφαιρο "βρόμικο". Και θέλω να το μεταφέρετε έτσι όπως το γράφω. Εγώ έζησα την καθαρή εποχή του. Ούτε νιώθω την ανάγκη να πάω πλέον στο γήπεδο. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τη Δικαιοσύνη. Αλλά και η απονομή της καθυστερεί στη χώρα μας», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Διακογιάννης, ενώ τόνισε πως:

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε φιλάθλους, έχουμε οπαδούς. Εγώ έχω απειληθεί κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας, αλλά δεν έκανα βήμα πίσω. Δεν φοβήθηκα. Μετέδιδα τον αγώνα ως δημοσιογράφος, όχι ως οπαδός. Για μένα η τηλεόραση είναι εικόνα. Άρα μιλούσα όσο έπρεπε, όταν έπρεπε. Τι να πω στον τηλεθεατή, ότι τώρα κάνει πάσα ο παίκτης; Γιατί, δεν το βλέπει; Η περιγραφή ενός αγώνα θέλει και μέτρο. Αυτόυ συμβούλευα και τους μαθητές μου ως δάσκαλος. Το αθλητικό ρεπορτάζ είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται να έχεις αρχείο και πάνω απ' όλα να διαβάζεις τρεις ώρες την ημέρα. Σαν να πηγαίνεις σχολείο. Εγώ έγραφα τα πάντα σε τετράδια σαν χρονολόγιο. Δεν είχαμε τότε το Google».

Best of internet