Παραμένουν στην ΕΡΤ οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Παραμένουν στην ΕΡΤ οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Παραμένουν στην ΕΡΤ οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τη συμφωνία με την Discovery Communications που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Αγώνων για την Ευρώπη.

Τα δικαιώματα μετάδοσης στην Ελλάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 καθώς και των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 εξασφάλισε η ΕΡΤ, κατόπιν συμφωνίας με την Discovery Communications.

Πάντως δεν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλο τηλεοπτικό σταθμό και έτσι η δημόσια τηλεόραση έπαιζε χωρίς αντίπαλο στη διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

Η DiscoveryCommunications και η ΕΡΤ ανακοίνωσαν μακροπρόθεσμη συνεργασία, η οποία θα εξασφαλίσει για πρώτη φορά στους Έλληνες φιλάθλους τη δυνατότητα παρακολούθησης από πολλαπλές οθόνες -τηλεόραση, υπολογιστή, tablets και κινητά.

Μέσω της συμφωνίας, η ΕΡΤ αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα γραμμικής και μη γραμμικής τηλεοπτικής μετάδοσης των Αγώνων σε κανάλια ελεύθερης λήψης, ακολουθώντας για μία ακόμα φορά την πολυετή παράδοση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη μετάδοση μείζονος σημασίας αθλητικών γεγονότων.

Επιπροσθέτως, η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα ψηφιακής μετάδοσης του περιεχομένου που προβάλλεται από τα γραμμικά της κανάλια, προκειμένου να παράσχει στους τηλεθεατές υπηρεσίες catch–up, μέσω της υβριδικής πλατφόρμας που θα θέσει σε λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ΕΡΤ απέκτησε επίσης τα ραδιοφωνικά δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμα μετάδοσης στιγμιοτύπων στο πλαίσιο των ειδήσεων και των ενημερωτικών της εκπομπών στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο.

Best of internet